Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 2–1-es győzelmet aratott az idény első idegenbeli párharcán. Sipos Gergő 10. percben szerzett találatára még válaszolni tudtak a baranyaiak, Henrique Diniz gólja után viszont már nem érkezett felelet.

A Magyar Futsal Akadémia elleni győztes nyitány után ezúttal a PTE PEAC otthonában várt ránk feladat péntek este a hazai pontvadászatban. Az előző találkozóhoz képest Alasztics Marcell meggyógyult, így ott volt a keretben, Rutai Balázsra viszont sérülés miatt nem számíthatott vezetőedzőnk, Felipe Conde.

Már a találkozó elején igyekeztünk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, Arnon Cassemiro lövésénél pedig igencsak közel jártunk ahhoz, hogy ez góllal is párosuljon. A pálya talaja meglehetősen megnehezítette a dolgunkat, igencsak waxos volt a felülete.

Szokásunkhoz híven nem engedtük kibontakozni, levegőhöz jutni ellenfelünket, a gyors labdaszerzésekből pedig rendre oda tudtunk kerülni vendéglátóink kapuja elé. Birtokoltuk a labdát, próbáltuk feltörni a reteszt, a pécsiek viszont finoman fogalmazva sem könnyítették meg a dolgunkat szervezett, masszív, zárt védekezésükkel. Dróth Zoltán kecsegtető szabadrúgása a sorfalról vágódott le, nem sokkal később pedig a hazaiak is hasonló szituáció után próbálkozhattak.

Komoly, kidolgozott lehetőségeket nem, szabálytalanságokat viszont jegyezhettünk fel bőséggel, a 8. percben 4-3 állt az eredményjelzőn ebben a tekintetben. Hiába nem volt könnyű dolgunk, próbáltuk fokozni a nyomást, Sipos Gergő előtt több lehetőség is adódott, azonban a 10. percig kellett várnunk találatára, amikor is centerünk remekül fordult le emberéről, szépen teremtette meg magának a lövőhelyzetet, Molnár-kapus tehetetlen volt (0-1).

A gól után nem sokkal időt kértünk, de a Pécs is próbált váltani, határozottabb, keményebb játékot mutatni, mi pedig a 15. minutumban begyűjtöttük az ötödik faultunkat is. A játékrész vége felé is mi voltunk aktívabbak, augusztus 20-át megelőzve már péntek este tűzijátékot rendeztünk, Koller Krisztián révén azonban a pécsiek tudtak gólt szerezni a 17. percben, 1-1 volt az állás. Az egyenlítés után újfent beszorítottuk a pepitamezeseket, ezzel együtt viszont hatodik szabálytalanságunkat is elkövettük a 19. minutum eseményeként.

Kisbüntetőt végezhetett el a PTE, a házigazda azonban elszalasztotta a kínálkozó lehetőséget, kimaradt a hatméteres, így továbbra is egyenlő volt az állás. A folytatásban még mindkét gárda előtt adódtak helyzetek ahhoz, hogy lépéselőnybe kerüljön még a szünet előtt, a hálókat viszont nem sikerült megzörgetni, 1-1-ről jöhetett a második felvonás.

A pihenő után mi jöttünk ki frissebben, kezdeményezőbben az öltözőből, a hazaiak hálóőrének elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy nem tudtuk ismét megszerezni a vezetést. Élő Tibor csapata egy rögzített szituáció után, szabadrúgásból tudott veszélyeztetni, de főként a védekezésre kellett összpontosítania, és pillanatokra tudta csak megtartani a labdát.

Szinte minden akciónkat lövéssel tudtuk befejezni, a pécsiek részéről azonban mindig volt blokk, egy közbelépés, ami oldalberúgást, vagy éppen sarokrúgást eredményezett. Óriási mezőnyfölényben játszottunk, nem volt kérdés, hogy melyik csapat áll közelebb a második góljához, az eredményjelző tábla viszont még mindig 1-1-et mutatott.

Molnár Milánnak egymás után kellett bemutatnia a nagyobbnál nagyobb védéseket, Henrique Diniz lapos, távoli kísérletével azonban már ő sem tudott mit kezdeni, a 35. percben ismét megtört a jég (1-2).

A gól után is a mi pillanataink, perceink következtek, egyértelműen szerettük volna lezárni a mérkőzést, és végleg eldönteni a három pont sorsát. A

hazaiak időkéréssel próbálták megtörni lendületünket, újítani, új erőket, energiákat mozgósítani azonban már nem tudtak. Még ezt követően is nekünk voltak ziccereink, melyek ugyan kimaradtak, de így is 2-1-es sikerrel és három ponttal térhettünk haza egy rendkívül nehéz, küzdős összecsapásról.

A következő fordulóban szintén idegenbeli találkozó vár csapatunkra, augusztus 28-án, hétfőn az újonc Maglód otthonába látogatunk.

Felipe Conde vezetőedző: „Taktikai szempontból a pálya nem volt a segítségünkre, tele volt wax-szal. Így nagyon nehéz volt a játékosoknak úgy játszani, ahogy én azt kértem tőlük. Az a célunk, hogy gyors játékot játsszunk, a labdát mindig a földön tartva, de amikor ilyen a pálya felülete, ez rendkívül nehéz. Főleg, amikor 10 méteren védekeznek és kevés a hely. Úgy gondolom, ezúttal a játékosaink önmagukkal is küzdöttek, mivel amihez eddig hozzászoktak, az más, mint amilyen játékot én kérek tőlük. Ez nem könnyű, sok a változás, de amikor majd ezek az új dolgok elkezdenek automatikusan működni, akkor már sokkal jobb lesz, főleg támadásban. Sok téren kell még fejlődnünk, de nagyon meg vagyok elégedve a srácok mindennapos munkájával”

FÉRFI FUTSAL NB I. 2. FORDULÓ

PTE-PEAC - HALADÁS VSE 1-2 (1-1)

PTE-PEAC: Molnár Milán – Bálint Gergő, Molnár Csongor, Pavlek Márk, Forró Máté, Wilkesz Edward, Pápai Benedek, Tóth Attila, Koller Krisztián, Koronics Márk, Spánitz Bálint, Bartal Bence, Vénosz Soma, Hajnal Márk

Vezetőedző: Élő Tibor

Haladás: Alasztics Marcell – Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Koller Krisztián (17’), ill. Sipos Gergő (10’), Henrique Diniz (35’)

Sárga lapok: Kovács Máté (30’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top