Harmadosztályú labdarúgócsapatunk 4–1-es vereséget szenvedett az ETO Akadémia ellen. Az 55. perctől emberhátrányban küzdő együttesünk szépítő találatát a mérkőzés hajrájában Ferencz Zoltán csapatkapitányunk jegyezte.

Az ETO Akadémia gárdáját fogadtuk a Haladás Sportkomplexumban a bajnokság 22. fordulójában.

„Sokan, sok helyen úgy vezették fel ezt a mérkőzést, hogy ez egy nagyon fontos, sok mindent eldöntő összecsapás lehet. Én nem így gondoltam. Nekünk fontos volt az első forduló a Csorna ellen, és a majdani helyezésünktől függetlenül fontos lesz a 30. forduló is. Eredménytől és eredményességtől függetlenül végig visszük azt, amit négy évvel ezelőtt megfogalmaztunk. Előttem már többször megfogalmazták azt a kritikát, hogy a második számú csapatok versenyeztetése ebben az osztályban nem tud és nem lehet sportszerű. Keret kialakításuk függhet válogatott szünettől, vagy tv-s mérkőzésektől. Amikor ezekre, mint erősítés, visszajátszatás lehetőség nyílik, azon csapatok győzelmi esélye megnövekedhet, ezáltal könnyebben juthat három ponthoz. Ellentétben azokkal a mérkőzésekkel, amikor a felnőtt csapatuk is aznap játszik. Mi az ETO ellen kétszer futottunk bele ebbe a szituációba. Ősszel a saját és egy játékvezetői döntés miatt, ma pedig egy relatíve tényleg erős kerettel érkező vendéget fogadtunk. Ennek ellenére az első kapott gólunk is elkerülhető lett volna, de a saját térfelünkön eladott labda után lekontráztak és vezetést szeretek a győriek. Nekünk sok helyzetünk nem akadt, inkább riválisunknak, de ehhez egy indiszponált védekezés és rengeteg hiba kellett labdabirtoklásban. Volt egy kapufánk, a kipattanót pedig elhibáztuk. Ennek értékesítésével akár döntetlennel is mehettünk volna a félidőre. Erre mi történik a második játékrész elején? Támadás előkészítésből nem jutunk a következő játékfeladatba. Rossz pozíciók a labdához és társhoz, támadáselőkészítési hiba, kontra, gól (0–2). Majd az 55. percben 1 az 1 elleni védekezési hibából kiállítás. Amatőr, rutintalan hibák tömkelege. Tíz emberrel és egyre fiatalabb csapattal mentünk előre a szépítésért. Egyre több támadást vezetünk., tettük ezt kilenc mezőnyjátékossal, többet, mint tízzel. Sokkal többet, mint teljes létszámban. Sajnos a 70. minutumban büntetőt ítéltek ellenünk. De azt mondtuk, soha nem adjuk fel! Ma sem. Tíz emberrel hajtottunk, hogy szorosabbá tegyük az állást. Erre elcselezzük magunkat utolsó emberként (0–4). Ekkor már a 2007-es gyerekek is a pályán voltak. Ellenfelünkből meg még a lelátóra is jutott játékos. A kicsik pedig olyan lelkesedéssel tették bele magukat a mérkőzésbe, hogy megszületett a szépítő találatunk is. A kiállítás után, amit ezek a gyerekek produkáltak, az előtt megemelem a kalapom. Ami meg az előtt történt mondanám, hogy felejtsük el, de nem tudom” – értékelt a mérkőzést követően Szenczi Imre.

A forduló többi mérkőzésének eredménye: itt

A 23. játéknapon a ZTE FC II. együtteséhez látogatunk április 7-én, vasárnap 11 órakor.

NB III. Észak-Nyugati csoport 22. forduló

Szombathelyi Haladás VSE – ETO Akadémia 1-4 (0-1)

Szombathelyi Haladás VSE: Horváth Bendegúz – Varga Márk, Szenczi Bence (Horváth Dániel 67’), Szabó Martin (Győre Noel 84’), Horváth Márk, Czuczi Péter, Vigh Patrik (Macoun Bence 84’), Buzás László, Balogh Ákos (Árvay Dávid 58’), Pap Márton (Tóth Márton 58’), Ferencz Zoltán, Pataki Márk, Varga Csaba, Kovács Bálint, Pál Levente

Vezetőedző: Szenczi Imre

ETO Akadémia: Kiss Ákos – Csáki Armand, Hamed Yasin (Mascoe Lawrenzo Nathaniel 61’), Bánáti Kevin, Rodrigues Mendes Riquelme (Neamtiu Tudor Stefan 46’), Urblík Norbert, Vingler László (Mitring Zsombor 46’), Vera Luciano Fabian, Tamás Kornél, Huszár Marcell (Bakó Sámuel 46’), Tarcsi Róbert (Nagy Dávid 84’), Gaál Dominik, Selyem Bálint, Kulcsár Martin, Bíró Barnabás, Herczeg Marcell, Nazarov Maksym, Beugre Abraham Landry

Gólszerzők: Huszár Marcell (10’), Mitring Zsombor (49’), Tarcsi Róbert (70’), Mascoe Lawrenzo Nathaniel (76’) ill. Ferencz Zoltán (89’)

Sárga lap: Vingler László (42’)

Piros lap: Varga Márk (55’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top