Másodosztályú futsalosaink az idényben eddig hazai környezetben nem hibázó UTE vendégeként arattak 4–2-es diadalt, sikerüknek köszönhetően a tabella harmadik helyére ugrottak. Az első játékrészben élvonalbeli fiatal tehetségünk, Fehér Dániel, majd Puhr Bálint, valamint korosztályos válogatott saját nevelésű játékosunk, Kiss Patrik talált be. A pihenőt követően pedig Volner Bence góljával alakult ki a végeredmény.

Sziffer András vezetőedző: „A bajnokságot vezető UTE otthonából sikerült elhozni a három pontot, amivel felléptünk a dobogó harmadik fokára. Nagyon jól indult a találkozó számunkra, mert már a 4. percben előnyhöz jutottunk Fehér Dániel révén (0-1). A folytatásban sokat birtokoltuk a labdát, állandó veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára, ami a 11. percben érett góllá, amikor is Puhr Bálint volt eredményes (0-2). A hazaiak megpróbáltak nyomást gyakorolni ránk, főleg a kapusukkal játszott emberfölényes játékkal, melyet a 13. minutumban érvényesítettek egy szépen lejátszott figurából (1-2). A bekapott gól nem fogta meg csapatunkat, továbbra is határozottan védekeztünk, és jól támadtunk, ennek a 17. percben meg is lett az eredménye, amikor is Kiss Patrik remekül fordult le védőjéről, és lőtt védhetetlenül a hálóba (1-3). Amikor már elkönyveltük a kétgólos előnyt a szünetre, akkor egy védekezési megingásunkat kihasználva a 20. minutumban egyre zárkóztak a hazaiak, akik szögletrúgás után voltak eredményesek (2-3), és ezzel az állással is vonultunk nagyszünetre. A második félidőben is a mi akaratunk érvényesült, több nagy lehetőségünk is volt, de a hazaiak kapusa egy kivételtől eltekintve rendre hárítani tudott. Vendéglátóink mindent megpróbáltak megtenni az egalizálásért, de élvonalbeli hálóőrünk, Gyimesi Máté eszén nem tudtak túljárni. Csak úgy, mint az első játékrészben, az újpestiek folyamatosan próbálkoztak az emberfölényes játékkal, ebből azonban mi jöttünk ki jobban, a 27. percben egy labdaszerzést követően növeltük vezetésünket, Volner Bence üres kapus góljával (2-4). A hátralévő időben jól tartottuk a labdát, és ha a helyzeteinknél jobban koncentráltunk volna, akkor az előnyünket is nagyobbra tudtuk volna növelni. Az UTE nem talált ellenszert játékunkra, azonban több találat már nem esett, így 4–2-es győzelemmel hoztuk haza a 3 pontot, az eddig hazai pályán pontot sem vesztő éllovas otthonából. Gratulálok a játékosoknak az eredményes és nagyszerű játékhoz, és nem utolsó sorban ahhoz is, hogy sikerült visszavágnunk az idény elején, hazai pályán elszenvedett vereségért”  

A 15. fordulóban 2022 utolsó mérkőzése hazai környezetben vár ránk, a sereghajtó 2F-BAU TOLNA-MÖZS csapatát fogadjuk a Haladás Sportcsarnokban december 16-án 19 óra 30 perckor.

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 14. FORDULÓ

2022. december 12., hétfő 20:30

UTE – HALADÁS VSE II. ­2-4 (2-3)

UTE: Klcsó Gábor – Dobos Dávid, Csernay Dávid, Szűcs Attila, Czerman Márk, Kövesfalvi Krisztián, Medveczki Máté, Sztraka Kristóf, Mészáros Tibor, Kasza Dániel, Kovács Dávid

HALADÁS VSE II.: Gyimesi Máté – Luiggi Longo, Volner Bence, Puhr Bálint, Fehér Dániel, Soronics Gergő, Kiss Patrik, Dobos Dávid, Novák Dániel, Sodics Ádám

Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzők: Dobos Dávid (13’), Czerman Márk (20’), ill. Fehér Dániel (4’), Puhr Bálint (11’), Kiss Patrik (17’), Volner Bence (27’)

Sárga lap: Szűcs Attila (23’), Kasza Dániel (34’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top