Másodosztályú futsalegyüttesünk 5–3-as sikerével első győzelmének örülhetett, az ELTE-BEAC csapatát múlták felül a Haladás Sportcsarnokban. Az első játékrészben kétgólos hátrányunkat Vincze Bálint és Vidák Balázs egalizálta; majd mindketten megduplázták góljaik számát, és Volner Bence is betalált.

NB II.-es futsalosaink az élvonalbeli Kecskemét elleni diadalt követően mérkőztek az ELTE-BEAC ellen a honi pontvadászat harmadik játéknapján.

Sziffer András vezetőedző: „Két sikertelen fordulót követően az első pontjaink megszerzésének reményében fogadtuk az eddig hibátlan, tavaly még az NB I.-ben játszó ELTE csapatát. Az eddigiektől eltérően már az első percektől rajta voltunk a mérkőzésen, ami koncentrált, kellően agresszív és bátor támadójátékban nyilvánult meg. Remekül kezdtünk, uraltuk a játékot, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, mégis váratlanul a vendégek szerezték meg a vezetést a 6. percben egy rossz indításunkat követően. A folytatásban sem változott a játék képe, mi domináltunk, az ellenfél várt a hibánkra, ami a 16. percben bekövetkezett, így már kettő volt az előnyük. Nem sokáig örülhetett az ELTE, mert nem sokkal a középkezdés után sikerült a szépítés Vincze Bálint révén, ami még nagyobb lendületet adott nekünk, két perccel később pedig már Vidák Balázs volt eredményes. A félidőben több találat már nem esett, így döntetlen állással vonultunk a pihenőre (2-2). A második félidőben gyorsan lerendeztük a mérkőzést, alig hatpercnyi játék után már hárommal vezettünk. Először Vincze Bálint duplázott a 22. percben, majd két minutummal később Volner Bence is beköszönt, végül Vidák Balázsnak is sikerült a második gólját megszereznie, így alakítva 5–2-re az állást. Ezt követően az egyetemisták mindent megpróbáltak, de nem találtak fogást rajtunk, így a végéhez közeledve átálltak az emberfölényes, 5 a 4 elleni játékra, amiből a 35. percben sikerült szépíteniük (5-3). A fennmaradó időben több találat már egyik oldalon sem esett, így maradt a korábban kialakult eredmény, ami az első győzelmünket jelentette az idei kiírásban. A mai párharc megmutatta, hogy tudunk mi jól és eredményesen is játszani, de ehhez sok mindennek össze kell állnia, ami a mai napon sikerült is. Az ellenfél kétgólos vezetésénél sem izgultam, csak egy kicsit mérges voltam, mert olyan szituációkban hibáztunk, amelyeket előre megbeszéltünk, hogy mire figyeljünk, ezeket leszámítva végig a mi akaratunk érvényesült, végig kontroláltuk az összecsapást, energikusan és gólra törően játszottunk, aminek az eredménye a magabiztos győzelmünk. Kijár a dicséretből minden egyes játékosnak, mert sokat tettek azért, hogy ma győztesen hagyják el a pályát!”

A következő játéknapon a Tihanyi FC csapatát fogadjuk szeptember 29-én 18 óra 15 perckor.

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 3. FORDULÓ

HALADÁS VSE II. – ELTE-BEAC 5-3 (2-2)

HALADÁS VSE II.: Győrfy Balázs – Vincze Bálint, Kiss Patrik, Arnon Cassemiro, Vajda Dávid, Novák Dániel, Sodics Ádám, Vidák Balázs, Volner Bence, Dobos Dávid, Szalóky-Varsányi Bendegúz, Dobány Patrick, Őri Dávid

Vezetőedző: Sziffer András

ELTE-BEAC: Sajben Marcell – Bencsik Gergő, Szini László, Vadászi Edward, Szekér Zoltán, Hoffer Csaba, Árendás Tamás, Spáth Henrik, Szamosi Péter, Szenyán Roland, Kupás Vendel

Vezetőedző: Béni Zoltán

Gólszerzők: Vincze Bálint 2 (16’, 22’), Vidák Balázs 2 (18’, 26’), Volner Bence (24’) ill., Spáth Henrik (6’), Szini László 2 (16’, 35’)

Sárga lap: Vadászi Edward (35’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top