Öt iskola vett részt az egyesületünk futsalszakosztálya által negyedik alkalommal megrendezett erőfelmérőn, a Haladás Futsal Kupán. A rendkívül színvonalas és izgalmas mérkőzéseket bajnoki és kupacímvédő csapatunk játékosai vezényelték. Dróth Zoltán, Vas Ádám, Luiggi Longo, Gyimesi Máté és Knizs Olivér számtalan gólörömnek volt szemtanúja, a tornát végül pedig a Bolyai Totyogók ifjú alakulata nyerte meg.

Az idei tornánkon is 2-3. osztályos gyermekek szerepeltek, akik most az Oladi, a Bolyai, a Gotthárd, a Reményik és a táplánszentkereszti Apáczai általános iskolák képviseletében léptek pályára. Az egyenként 18 perces összecsapások remek játékot hoztak. A körmérkőzések során csak óriási csatában alakult ki a végeredmény.

A lurkók számára komoly élményt jelentett, hogy a meccseiket a magyar bajnok és kupagyőztes felnőtt csapatunk játékosai vezették. A sípmesterek között volt Dróth Zoltán, Gyimesi Máté, Luiggi Longo és Knizs Olivér is. A hangulatfelelős szpíker szerepét pedig Vas Ádám töltötte be.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy az ilyen rendezvényeinken megjelenjük. Ez nem csak a gyerekeknek jelent nagy élményt, hanem nekünk, játékosoknak is. Szerintem az a legfontosabb, hogy megszerettessük a srácokkal a futsalt. Az a tapasztalat, hogy ilyenkor sok tehetséges, lelkes gyerkőc bukkan fel. Amúgy parádés a hangulat, olyan gólörömöket láttam, mint amilyenek a nagyoknál is csak ritkán fordulnak elő – fogalmazott az NB I.-es gárdánk csapatkapitánya, Dróth Zoltán.

Hálóőrünk, Gyimesi Máté a szakember szemével szemlélte a mérkőzéseket, vagyis leginkább a kapusok teljesítményére fókuszált.

- A gyermekek itt láthatják, hogy sok munkával hová is lehet eljutni. Remélhetőleg páran akár az élvonalban is szerepelhetnek majd. Ebben megpróbáljuk mi is motiválni őket. Ügyes kapusokat is láttam, köztük olyat is, aki a mi utánpótlásunkban pallérozódik. Véleményem szerint nagyon jó és hasznos ez a rendezvény az egyesület és a futsal utánpótlásának is – mondta Gyimesi Máté.

A torna végig nagy küzdelmet hozott. Az utolsó meccsen pályára lépő Bolyai és Oladi közül mindkét együttesnek volt esélye az aranyéremre. Végül előbbi nyert 2–1-re, és így a torna első helyén végzett.

A IV. Haladás Futsal Kupa résztvevő iskolái és eredményei:

  1. hely: ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Totyogók) 10 pont
  2. hely: Gothard Jenő Általános Iskola (Gepárdok) 7 pont
  3. hely: Oladi Általános Iskola (Tornádó) 6 pont
  4. hely: Reményik Sándor Evangélikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola (Aranycsapat) 4 pont
  5. Apáczai Csere János Általános Iskola (Tápláni Baglyok) 1 pont

A torna végén az érmeket, elismeréseket Bokor Zsolt sportigazgató-elnökhelyettesünk, valamint Pálmay Tamás, futsalszakágunk vezetője adta át. A különdíjaknál pedig játékosaink segédkeztek.

A legjobb mezőnyjátékosnak Dróth Zoltán adta át a díjat: Czeglédi Dávid (Oladi)

A legjobb kapus Gyimesi Mátétól vehette át elismerését: Polgár Soma (Bolyai)

A két társgólkirály pedig Luiggi Longótól kapta meg a trófeát: Haraszti Mihály (Gothard) és Bonchis Damián (Oladi)

A rendezvény zárásakor minden játékos csokoládét és meccsbelépőt kapott ajándékba, várjuk őket sok szeretettel a következő derbin!



 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top