Csapatunk a TFSE otthonában aratott 7-5-ös győzelmet a bajnokság 18. fordulójában, és végzett az alapszakasz első helyén. Visszatérő csapatkapitányunk, Dróth Zoltán duplázott, valamint Sipos Gergő, Vas Ádám, Luiggi Longo, Vatamaniuc-Bartha Dávid és Kovács Máté is eredményes volt a mérkőzésen.

Három hét után utazhattunk szinte teljes kerettel a TFSE-BeStrong otthonába, Hajmási Milán volt az egyetlen hiányzónk, Gyimesi Máté és Horváth Bendegúz pedig pihenőt kapott. A bajnokságban gigászi küzdelem folyt a felső-házi helyekért, az elmúlt időszak viszontagságai miatt pedig nekünk ezen a mérkőzésen kellett bebiztosítani első, pontelőnyt érő helyünket.

Ennek szellemében nagy rohamokkal indítottuk a találkozót, és ugyan Henrique Diniz élesen középre lőtt labdájából még nem született gól, a 2. percben Sipos Gergő szép egyéni alakítása után már megszereztük a vezetést (0-1). Alig telt el egy minutum, amikor ismét középkezdéshez készülődhetett a TFSE: brazil légiósunkkal, Luiggi Longoval szemben szabálytalankodtak, a szabadrúgást Dróth Zoltán végezte el, átadását pedig Vas Ádám zúdította a kapuba (0-2). Nagyon bekezdtük, megfogtuk ellenfelünket, majd az 5. percben Vatamaniuc-Bartha Dávid parádés gólpasszából Dróth Zoltán már háromgólosra növelte előnyünket (0-3). A folytatásban a kezdeti sokkból éledezni kezdtek a fővárosiak, Weyne révén szépítettek a 8. percben (1-3). Klcsó mezőnyjátékosként segítette a TFSE támadásait, ám épp ez lett a veszte a pirosmezeseknek: egy megszerzett labdát Vatamaniuc-Bartha Dávid továbbított szemfülesen a kapuba a félidő derekán (1-4). Egy-egy villanással a hazaiak is jelezték, hogy nem szeretnének könnyű ellenfél lenni, de korosztályos válogatottjaink: Kovács Máté és Vatamaniuc-Bartha Dávid révén nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Aztán a 14. percben Kovács Máté gólra is váltotta Dróth Zoltán szépségdíjas átadását, 1-5 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később Vatamaniuc-Bartha Dávid a kapufát forgácsolta, Soltész Levente időt kért, Alaszticsnak pedig rövid időn belül két védést is be kellett mutatnia. A 17. percben kisbüntetőhöz jutottunk, Luiggi Longo azonban a kapu mellé gurított. A játékrész végét is mi domináltuk, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket: Papp Zsombor, Vatamaniuc-Bartha, majd Dróth is közel járt a gólszerzéshez. Vezetőedzőnk, Juanra Calvo még kikérte idejét, ám említésre méltó esemény már nem történt, 5-1-es vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészben Alasztics Marcellt Homlok Levente váltotta a kapuban, aki rögtön egy szép védéssel mutatkozott be. A pihenő viszont jót tett a TFSE-nek, a 23. percben egy labdaszerzést követően Lipl Noel gurított a bal alsóba (2-5). Nem kellett sokáig várni a válaszunkra, egy minutummal később Papp Zsombor pazar előkészítésével Dróth Zoltán szerezte meg második találatát (2-6). A folytatásban a kapusok léptek elő főszereplőkké, mindkét oldalon nagy bravúrokat jegyezhettünk fel, majd egy félpályánál történő labdavesztésből gyors kontrát vezetett a fővárosi alakulat, és módosították 3-6-ra az eredményt a 25. percben. Továbbra is nagy tempóban folyt a párharc, sistergős lövésekkel mindkét térfélen, majd a 27. minutumban Lipl Noel kiállítása miatt emberhátrányba került a TFSE. Ezek után csapatkapitányunk lövését még védte a hazaiak hálóőre, a két percet azonban már nem tudta kihúzni Soltész Levente együttese, Luiggi Longo bombázott a hálóba (3-7). A félidő derekán begyűjtöttük hatodik szabálytalanságunkat, a kisbüntetőt Weyne értékesítette (4-7), nem sokkal később viszont ismét tíz méterről próbálkozhatott, ezúttal viszont hibázott. Klcsó Gábor ismét mezőnyjátékos szerepben próbált segíteni csapatának, mi pedig időt kértünk. Gerencsér Antal helyzete kimaradt, Sóvári Benedeké viszont nem, 5-7-re zárkózott a házigazda. A hajrában sem unatkozhattunk: Vas Ádám lőhetett üres kapura, amit Anibal kézzel blokkolt, és így a kiállítás sorsára jutott, a kisbüntetőt azonban nem tudtuk gólra váltni. Néhány másodperccel később Kovács Máté eseténél is kezezést fújtak a játékvezetők, ám Weyne szinte lekopírozta második büntetőjét, ez is kapu fölé szállt. Feszült volt a légkör, és az utolsó percben egy újabb szabálytalanság után csapatkapitányunk ismét tíz méterről próbálkozhatott, ám ezúttal sem járt sikerrel, hárítani tudott a kapus. Pár másodperc után véget is ért a találkozó, melyet végül 7-5-re nyertünk meg, és teljesítettük a legfőbb célunkat: 36 ponttal a tabella élén végeztünk az alapszakaszban.

Juanra Calvo vezetőedző: „Az első félidőben még a várakozásaimnál is jobban játszottunk, hiszen az elmúlt 20 napban nem tudtunk együtt edzeni. A második félidőben nem tudtuk ezt a színvonalat tartani, de tudtuk, hogy egy ilyen komplikált időszak után nehéz lesz negyven percig százszázalékos teljesítményt nyújtani. A hibáinkon dolgozni fogunk, hiszen hamarosan kezdődik a rájátszás. Nagyon szoros volt az alapszakasz mezőnye, amit végül meg tudtunk nyerni, ha a pandémia nem szól közben, akkor talán hamarabb is bebiztosíthattuk volna. Gratulálok a csapatomnak

FÉRFI FUTSAL NB I. 18. FORDULÓ

TFSE-BESTRONG - HALADÁS VSE 5-7 (1-5)

TFSE-BESTRONG: Klcsó Gábor - Sóvári Benedek, Szentjóby Krisztián, Dudás Dániel, Lipl Noel, Nagyistván Balázs, Andorka Kristóf, Szabó Zsolt, Kulik Renátó, Póta Balázs, Fehér Dániel, Amaro Wagner Anibal, Robert Pereira

Vezetőedző: Soltész Levente

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Henrique Diniz, Homlok Levente, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Vezetőedző: Juan Ramon Calvó Rodríguez

Gólszerzők: Weyne 2 (8’, 31’), Lipl Noel (23’), Szabó Zsolt (25’), Sóvári Benedek (38’), ill. Sipos Gergő (2’), Vas Ádám (3’), Dróth Zoltán 2 (5’, 24’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (11’), Kovács Máté (14’), Luiggi Longo (28’)

Sárga lapok: Szentjóby Krisztián (17’), Dudás Dániel (30’), Weyne (32’), Kulik Renátó (37’), ill. Dávid Richárd (37’)

Kiállítva: Lipl Noel (27’), Anibal (40’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top