NB I.-es futsalcsapatunk magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a DEAC gárdája ellen a felső-házi rájátszás negyedik fordulójában. A négy gólon négy különböző játékosunk osztozott, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, valamint Luiggi Longo is sikeres volt.

Hazai mérkőzéssel folytatódott címvédő futsalosaink számára a honi pontvadászat, a Berettyóújfalu elleni siker után a DEAC gárdája ellen tehettünk újabb lépést a bajnoki döntő felé. Csapatunkból Dávid Richárd, valamint Sipos Gergő kisebb sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, igaz, előbbi a kispadon ott volt, onnan buzdította, bíztatta a társakat.

A kapu mögött pedig a B-közép tagjai tették ezt hatalmas lelkesedéssel, és varázsoltak eszményi meccshangulatot a Haliba. A kezdőrúgást egy szülinapos szurkolónk végezte el, a hatéves Markó Hunor, aki minden mérkőzésünkön buzdítja a fiúkat.

Nagy elánnal vetettük bele magunkat a találkozóba, rögtön komoly helyzetekkel kezdtünk, Dróth Zoltán a 2. percben előbb egy szép csel után közelről, majd egy átlövésből veszélyeztetett. Vas Ádám pedig egy életerős bombával tudatosította ellenfelünkben, hogy csak a három pont elfogadható számunkra, amelynek megszerzéséhez az 5. percben mi kerültünk közelebb: Luiggi Longo szerzett labdát, majd tálalt Henrique Diniz elé, aki nem hibázott, 1-0 állt az eredményjelzőn.

Motiváltan, kapura törően játszottunk, Luiggi Longo maga is közel járt a gólszerzéshez egy szép összjátékot követően. Brazil légiósunk aztán a 11. percben kiosztotta második gólpasszát is, egy, az első találathoz kísértetiesen hasonló szituáció után ezúttal Vatamaniuc-Bartha Dávid vette be a debreceni kaput (2-0). A játékrész második felében kezdett magára találni Elek Gergő együttese, Alasztics Marcellnek is akadt dolga, válogatott hálóőrünk azonban remekül állta a sarat.

A 12. percben spanyol trénerünk időkérésre szánta el magát, ami után továbbra is lendületben maradtunk, sokat tettünk azért, hogy növelni tudjuk előnyünket. Ez végül a 17. percben sikerült is, ezúttal Henrique Diniz jegyezte az asszisztot, a találat pedig Gerencsér Antalé volt (3-0). A félidő utolsó percében ugyan begyűjtöttük ötödik faultunkat, ám mivel ezt már nem követte újabb szabálytalanság, nem jutott kisbüntetőhöz riválisunk, és az első 20 perc 3-0-s vezetésünkkel ért véget.

A folytatásban egy határozottabb, keményebb DEAC volt a pályán, és ahogy az előző etapban nekünk volt két gyors helyzetünk, ezúttal nekik adódott két ígéretes próbálkozás: egy kapu előtti kavarodást, valamint egy távoli lövést követően. Koncentrált, fegyelmezett védekezésre volt szükségünk a párharc ezen periódusában, de Vatamaniuc-Bartha Dávid is remek ütemben ért vissza egy vendég akciónál, és lopta le ellenfele lábáról a labdát, majd Kovács Máté mutatott be nagyon fontos blokkot.

Lüktető, jó iramú mérkőzést láthattak a szurkolók, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, hogy negyedszer is bevegyünk a hajdúságiak kapuját, Krajcsi Bence azonban amellett, hogy támadásban szinte mezőnyjátékosként funkcionált, többször is megmentette csapatát a góltól. A 32. percben viszont már ő is tehetetlen volt, Luiggi Longo egy villámgyors támadás végén koronázta meg teljesítményét egy szépségdíjas találattal (4-0).

A vendégek ezt követően kitámadtak, Krajcsi Bence rendre a mi térfelünkön segítette a debreceni támadásokat, az erőfeszítéseiknek pedig a 34. percben meglett az eredménye, Szentes-Bíró Tamás szépített (4-1). A következő percekben az eddiginél eseménytelenebb, főként mezőnyjátékot és küzdelmet hozó időszak következett, így érkeztünk el a végjátékhoz.

A feketemezesek mindent egy lapra feltéve támadtak, aminek következtében többször is volt lehetőségünk kihasználni a már-már üres kapus szituációkat. Ezekkel ugyan nem tudtunk élni, de győzelmünk így sem forgott veszélyben, és végül 4-1-es sikerünkkel ért véget az összecsapás. A felső-házi rájátszás felén túl, tizenegy pont előnnyel vezetjük a tabellát. Együttesünknek az 5. fordulóban pihenőnapja lesz, a folytatásra április 4-én kerül sor, amikor a Veszprém gárdáját fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban.

Juanra Calvo vezetőedző: „Tudtuk, hogy egy kemény mérkőzés vár ránk, hiszen a Debrecen egy nagyon jó csapat, ráadásul nem tudtunk túl sokat együtt készülni a találkozóra. Gratulálok a csapatnak, a játékosoknak, mert annak ellenére, hogy természetesen voltak hibák, jól játszottunk, és nagyon fontos találkozót sikerült megnyerni”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 4. FORDULÓ

HALADÁS VSE - DEAC 4-1 (3-0)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Vezetődző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

DEAC: Krajcsi Bence - Faragó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Siska Gergő, Harmati Tamás, Dobi Attila, Tóth Tibor, Rodrigo Coito, Thiago, Rácz Zsolt, Berecz Rafael, Sándor Krisztián, Serestyén Szabolcs

Vezetődző: Elek Gergő

Gólszerzők: Henrique Diniz (5’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (11’), Gerencsér Antal (17’), Luiggi Longo (32’), ill. Szentes-Bíró Tamás (34’)

Sárga lapok: Dávid Richárd (17’), Szalmás Zoltán (20’), Vas Ádám (20’), Dróth Zoltán (36’), Henrique Diniz (37’), ill. Siska Gergő (12’), Harmati Tamás (36’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top