A Magyar Futsal Akadémia otthonában arattak 4–1-es győzelmet élvonalbeli futsalosaink a bajnoki pontvadászat 14. fordulójában, ezzel pedig a tabella második helyére ugrott csapatunk. A vezetést Vas Ádám büntetőjével szereztük meg, majd Szalmás Zoltán gólja következett egy sakk-matt akció végén. A második játékrészben is kétszer vettük be riválisunk kapuját: két perc leforgása alatt Fehér Dániel, valamint Luiggi Longo is beköszönt, kialakítva ezzel a találkozó végeredményét.

Mindössze három nappal a Veszprém elleni rangadót követően várt újabb feladat címvédő csapatunkra, a bajnokság 14. játéknapján a Magyar Futsal Akadémia vendégeként léptünk pályára 20 óra 10 perces kezdettel. A mieink zsinórban kilenc veretlenül megvívott mérkőzéssel a hátuk mögött várták az összecsapást, a hazaiak viszont rossz sorozatuk megszakítására készültek saját szurkolóik előtt.

A találkozó alaphangját Luiggi Longo lökete adta meg, ezt követően pedig rögtön körvonalazódott, hogy a hazaiak a stabil védekezésre helyezik a hangsúlyt, nekünk pedig egy rendkívül masszív védelem ellen kell majd megtalálnunk az ellenszert. Ezt főként az átlövésekben láttuk, próbálkoztunk is becsülettel távolról, Madarász-kapus azonban remek formában védett, és rendre elhárította a próbálkozásainkat.

Mezőnyfölényben játszottunk, igyekeztünk már ellenfelünk kapujához közel labdát szerezni, ami sok esetben sikerült is, ezekből a szituációkból is veszélyt tudtunk jelenteni a házigazda kapujára. Ahogy haladtunk előre az időben, valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, bátrabbá vált a Magyar Futsal Akadémia, s bizony a mi oldalunkon is szükség volt jó blokkokra, illetve védésekre.

Egy ilyen periódusban tudtuk megszerezni a vezetést, a 13. percben Vas Ádám volt eredményes büntetőből – Tarpai Gyula ezzel egyidőben a kiállítás sorsára jutott –, 0-1 állt az eredményjelző táblán. A gól után nem sokkal időt kért a hazai alakulat, Tóth Szabolcs instrukciókkal látta el övéit, az egyenlítés reményében tértek vissza a pályára a sötétmezesek.

Ehhez viszont nem kerültek közelebb, ugyanis a 16. minutumban ismét mi örülhettünk: brazil légiósunk, Luiggi Longo hozta kihagyhatatlan helyzetbe Szalmás Zoltánt, aki higgadtan gurított a hálóba, kétgólosra növelte előnyünket (0-2).

A játékrész hátralévő részében is a mi akaratunk érvényesült, mentünk előre a harmadik találatért, az eredmény azonban már nem változott, 0-2-ről következhetett a második felvonás.

A pihenőt követően aztán ott folytattuk, ahol abbahagytuk, letámadtunk, azonban egy harcos labdaszerzést követően a 25. percben Boznánszky Gábor révén zárkóztak a hazaiak, 1-2 volt a találkozó állása. Felpezsdült a mérkőzés, a gól extra motivációval látta el riválisunkat, ám a 28. percben Szalmás Zoltán elcsente a játékszert, Henrique Diniz pazar mozdulattal továbbtette, Fehér Dániel pedig bebombázta a kapuba, visszaállítottuk a kétgólos differenciát (1-3).

Nem vettünk vissza a lendületből, és két minutummal később Luiggi Longo kipókhálózta a jobb felsőt, 1–4-re módosította az állást, eldőlni látszott a három pont sorsa.

Nem voltak könnyű helyzetben a fővárosiak, ám ennek ellenére sem adták fel, szerették volna szorossá tenni a végét; a befejezésekbe, kulcsmozzanatokba azonban rendre hiba csúszott.

A hajrában is tartottuk, jó ritmusban járattuk a labdát, és a házigazda kapusának bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne szerezzük meg ötödik találatunkat. Csapatunk végül magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a Magyar Futsal Akadémia vendégeként.

A fiúk 3 ponttal a zsebükben szálltak fel késő este a Hali-buszra, ahol nagy örömükre a Mikulás meglepetése várta őket.

A következő fordulóban december 8-án, csütörtökön keleti túra vár ránk, a Nyíregyháza otthonában lépünk pályára 19 órakor.

Juanra Calvo vezetőedző: „Örülök, mert nagyon jól játszottunk a mai meccsen, az első félidőben egyszer sem engedtünk kapura lövést ellenfelünknek, remekül védekeztünk. Több gólt is szerezhettünk volna a rengeteg helyzetünkből, de remélem, hogy a következő mérkőzésen a befejezéseink is jobbak lesznek”

FÉRFI FUTSAL NB I. 14. FORDULÓ

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA - HALADÁS VSE 1-4 (0-2)

Magyar Futsal Akadémia: Madarász Viktor - Módly Márk, Boznánszky Gábor, Fábián Tamás, Tarpay Gyula, Gaylhoffer Előd, Boldizsár Márk, Szakter Bulcsú, Bencsik Gergő, Módly Dominik, Vas Gergely, Steiner Márk, Szili Domonkos, Lőrincz Máté

Edző: Tóth Szabolcs

Haladás VSE: Homlok Levente - Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Boznánszky Gábor (25’), ill. Vas Ádám (13’), Szalmás Zoltán (16’), Fehér Dániel (28’), Luiggi Longo (30’)

Sárga lapok: Vas Gergely (18’), ill. Vas Ádám (27’)

Kiállítva: Tarpai Gyula (13’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top