Címvédő futsalosaink 4–2-es győzelmet arattak az A' Stúdió Futsal Nyíregyháza otthonában. A hazaiak kétgólos előnyre tettek szert a szünetig, amelyre a második játékrészben négy találattal válaszoltunk. A tabella első helyét jelentő három pontot Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Hajmási Milán és Vas Ádám góljaival hoztuk el a Continental Arénából.

Keleti túra és kőkemény párharc várt a 16. forduló programjaként élvonalbeli csapatunkra: hat nap leforgása alatt a harmadik mérkőzés, ráadásul a Nyíregyháza a Berettyóújfalu skalpjának begyűjtésének lendületével várhatta a csütörtöki ütközetet. A mieink azonban remek szériával érkeztek, zsinórban tíz veretlen találkozóval a hátuk mögött. Külön öröm, hogy újabb saját nevelésű fiatal tehetségünk kaphatott helyet keretünkben, a tizenhat esztendős Körmendy Gábor személyében.

Az első másodpercektől domináltunk, Arnon Santos kapufájával pedig rögtön jeleztük is, hogy folytatni szeretnénk pontszerző sorozatunkat. Beszorítottuk ellenfelünket, nem hagytuk levegőhöz jutni, de ekkor még számtalan helyzetünk nem akart bemenni, ráadásul Dróth Zoltán próbálkozásánál is a kapufa segítette ki a nyírségieket.

Kovács Máté előtt is nagy ziccer adódott, Pethő Martin kapus elképesztő napot fogott ki, nagyobbnál nagyobb bravúrokat mutatott be. A 9. percben aztán megbosszulták magukat az elszalasztott lehetőségek, jött a hidegzuhany, Lakatos László lapos lövésével a házigazda került előnybe (1-0).

A nyírségiek megérezték a vérszagot, Alasztics Marcellnek is meg kellett mutatnia, hogy kiváló hálóőr, remek iramú mérkőzés kerekedett. Továbbra is nagy erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy átszakadjon a gát, és megkezdjük a gólgyártást, ám védekezésben is maximális koncentrációra volt szükségünk, mert ebben a periódusban a hazaiak is több alkalommal veszélyeztettek.

Bő öt perccel a nagyszünet előtt Juanra Calvo trénerünk időt kért, instrukciókkal látta el a fiúkat, ám hiába a nagy mezőnyfölény, csak nem akart megszületni az egyenlítő találat. A nyíregyháziak saját testi épségüket nem kímélve mutattak be blokkokat, foggal-körömmel védekeztek, szinte kizárólag erre összpontosítottak, ám a 18. minutumban egy szabadrúgásvariáció után mégis meg tudták duplázni előnyüket, Gyulai József iratkozott fel a gólszerzők közé (2-0), végül ezzel az állással is vonultunk pihenőre.

A szünet után mondhatni letáboroztunk a Nyíregyháza térfelén, záporoztak a lövések Pethő Martin kapujára. A 23. percben viszont már ő sem sem tudott segíteni csapatán, a mérkőzés előtti napon 21. születésnapját ünneplő saját nevelésű kiválóságunk, Nagy Kevin bombájával módosítottuk 2-1-re az eredményt.

A zárkózás után Alasztics Marcellnek is résen kellett lennie, felpörögtek az események, a 25. minutumban viszont már egyenlő volt az állás, csapatkapitányunk, Dróth Zoltán káprázatos akciója után egalizált (2-2).

A folytatásban egyre csak fokoztuk a nyomást a kékmezesek kapuján, Lovas Norbert pedig úgy döntött, hogy öt a négy elleni játékkal próbálja ezt enyhíteni, így aztán csapata vészkapus szerkezetre váltott. Ebből aztán nem úgy jöttek ki vendéglátóink, ahogy szerettek volna, a 30. percben újabb gólt kaptak, Hajmási Milán köszönt be egy sarokrúgást követően (2-3).

Nagy tartásról tanúbizonyságot téve fordítottunk, és az összecsapás ezen szakaszában a hazaiak sem tudtak veszélyes ellentámadásokat vezetni, érezhetően sokat kivett belőlük fizikálisan és mentálisan is a védekezés, mi viszont rendületlenül mentünk előre, hogy végleg lezárjuk a mérkőzést.

Célunk beteljesüléséhez a 35. percben tettünk újabb nagy lépést, egy szabadrúgás-varáció előtt Dróth Zoltán kiosztotta a kapufa takarásában a feladatokat, a figura végén pedig Vas Ádám lőtt a hálóba (2-4).

A nyírségiek a hajrában ismét öt a négy elleni játékra álltak át, megpróbáltak az utolsó szalmaszálba kapaszkodni, igazán komoly lehetőséget azonban így sem sikerült kidolgozniuk.

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, 4-2-es győzelmet arattunk, és három bajnoki ponttal hangoltunk a Berettyóújfalu elleni szuperrangadóra, melyre december 12-én, hétfőn 18 óra 30 perckor kerül sor a Haladás Sportkomplexumban.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon örülök, hogy jól reagáltunk a második félidőben. Nehéz helyzet, amikor negyvenszer rúgunk kapura, míg az ellenfél csak néhányszor, azokból pedig gólt szereznek. Éppen ezért is vagyok elégedett a fiúk teljesítményével, mert ebben a helyzetben is megmutattuk, hogy mindenképpen nyerni akarunk, és ezt meg is valósítjuk. Ezzel a 3 ponttal pedig az első helyen vagyunk, igaz, eggyel több lejátszott mérkőzéssel, de nagyon messze is voltunk ettől a pozíciótól pár hónapja. Sokat dolgoztunk azért, hogy így legyen, és készülünk a Berettyó elleni visszavágóra!”

FÉRFI FUTSAL NB I. 16. FORDULÓ

Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA - HALADÁS VSE 2-4 (2-0)

Nyíregyháza: Pethő Martin - Gyulai József, Ladányi Dávid, Varga Dániel, Gyügyei Zoltán, Szabolcsi Máté, Hegyes Benjámin, Kovács Béla, Kovács Gergő, Lakatos Péter, Kovács Erik, Lakatos László, Pataki István, Bagdi Róbert

Edző: Lovas Norbert

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Arnon Santos Cassemiro, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Lakatos László (9’), Gyulai József (18’), ill. Nagy Kevin (23’), Dróth Zoltán (25’), Hajmási Milán (30’), Vas Ádám (35’)

Sárga lapok: Ladányi Dávid (35’), Kovács Béla (40’), ill. Dróth Zoltán (18’), Kovács Máté (28’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top