Címvédő futsalcsapatunk 6–2-re múlta felül hazai környezetben a Berettyóújfalu gárdáját az alapszakasz 15. fordulójában. Egygólos félidei vezetésünket Kovács Máté, Vatamaniuc-Bartha Dávid és Arnon Cassemiro találataival harcoltuk ki; majd a második felvonásban már gólt nem engedtünk, ellenben még háromszor voltunk sikeresek Henrique Diniz, a duplázó Kovács Máté és Vas Ádám révén.

Utolsó hazai derbinkre készültünk 2022-ben, a Berettyóújfalu elleni rangadó volt sűrű decemberi menetelésünk következő állomása. Két ellentétes formában lévő együttes találkozott a Haladás Sportcsarnokban: a mieink zsinórban tizenegy veretlenül megvívott mérkőzéssel a hátuk mögött készültek szépen búcsúztatni az esztendőt népes szurkolótáborunk előtt, míg riválisunk az Aramis, valamint a Nyíregyháza elleni vereség után szeretett volna javítani.

Ezt nagyon is komolyan gondolták a pirosmezesek, Szabó Péter révén ugyanis már 14 másodperc elteltével előnybe kerültek (0-1). A korán bekapott gól akár rá is nyomhatta volna a bélyegét a következő időszakra, ám a mieinknek volt tartása, Dróth Zoltán pedig hátára vette a csapatot, és nagy kedvvel próbálkozott, ám Mezei-kapus, vagy éppen a kapufa megakadályozta, hogy 1–1-re módosítsa az állást.

Nagy erőfeszítéseket tettünk az egyenlítés érdekében, mindeközben a Berettyóújfalu átállt öt a négy elleni játékra, de védelmünk stabil lábakon állt. Ami átlövésből nem sikerült, az egy oldalberúgás után már igen: Hajmási Milán átadását Kovács Máté váltotta gólra, a 4. percben 1-1 állt az eredményjelzőn.

A hajdúságiak kockázatot vállaltak a vészkapus szerkezettel, melyet továbbra is tartottak, mi pedig igyekeztünk agresszívan labdát szerezni már a kapu előterében is. A vendégeknél Iszák Dominik viselte a megkülönböztető mezt, és a Berettyó ifjú játékosa nagyon egyedül maradt a kapu előtt a 7. minutumban, nem hibázott, ezzel ismét a tavalyi ezüstérmesnél volt az előny (1-2).

Rangadóhoz méltó, jó iramú párharcot láthattak a szurkolók, a gól után Alasztics Marcell iramodott meg, lövése nem sokkal tévesztett célt, majd brazil légiósunk, Henrique Diniz is közel járt hozzá, hogy egalizáljunk. Egyre nagyobb fölényben játszottunk, csapatkapitányunk, Dróth Zoltán másodjára is a lécet forgácsolta szét, Trencsényi János pedig időkéréssel reagált a nyomasztó helyzetre.

A szusszanást követően aztán Vatamaniuc-Bartha Dávid eresztett el egy hatalmas bombát a 15. percben, 2-2 volt az összecsapás állása.

Ezt követően spanyol trénerünk is magához hívta övéit, egyértelműen átvettük a mérkőzés irányítását, majd a vendégek egy újabb öt a négy elleni játékkal próbálták megfékezni rohamunkat. Ez nem úgy sikerült, ahogy eltervezték, a félidő utolsó percében Arnon Cassemiro révén ismét betaláltunk (3-2), ez pedig azt jelentette, hogy egygólos vezetéssel vonulhattunk a nagyszünetre.

A második játékrészbe is lendületesen vetettük bele magunkat, majd Henrique Diniz pillanatai következtek: brazil légiósunk első tekeréséből még nem volt sikeres, ám nem sokkal később egy kísértetiesen hasonló mozdulat után beköszönt, a 22. percben 4-2 volt a találkozó állása.

Kicsit sem tűntek úgy játékosaink, hogy itt megállnának, alig egy minutummal később Kovács Máté szépségdíjas találattal duplázott, már 5-2 állt az eredményjelző táblán. Pontosan az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, a vendégek térfelén folyt a játék, akiket a párharc ezen szakaszában egyáltalán nem engedtünk kibontakozni.

Így érkeztünk el a 26. minutumhoz, amikor fölényünk újabb gólban mutatkozott meg: Vas Ádám a Nyíregyháza után a Berettyóújfalu hálóját is megzörgette egy Dróth Zoltán előkészítette szabadrúgásfigurából, ezzel pedig 6–2-re módosította az állást. Az idő fogyott, a hajdúságiak számára egyre sürgősebbé vált, Trencsényi János együttese ismét vészkapusra váltott, így próbálta életben tartani a pontért, pontokért zajló harcot.

Emberelőnyös játék ide, emberelőnyös játék oda, ellenfelünk nem tudta feltörni a remekül záró reteszt, szűk három perccel a találkozó vége előtt pedig időt kért Trencsényi János. A Berettyóújfalunak igencsak huszáros hajrára lett volna szüksége az egyenlítéshez, majd fordításhoz, erre azonban nem futotta erejükből, így 6-2-es győzelemmel vettünk revansot az őszi vereségért.

Az esztendőt a harmadik pozícióban állomásozó Aramis otthonában zárjuk, a rangadóra december 19-én, hétfőn 19 óra 50 perces kezdettel kerül sor.

Juanra Calvo vezetőedző: „Szoros mérkőzést játszottunk, ahogyan arra számítottunk is, a Berettyóújfalu a hiányzói ellenére is megnehezítette a dolgunkat. Nagyon fontos volt, hogy meg tudtuk szerezni a harmadik gólt, és az is, hogy a saját játékunkat tudtuk játszani egy ilyen nehéz ellenféllel szemben is. A Berettyóújfalu az egyik legjobb csapat a mezőnyben, biztos vagyok benne, hogy ott lesznek a felső-házban, sok sikert kívánok nekik! A csapatomnak pedig gratulálok, mert remekül játszottak, és bízom benne, hogy ez a következő mérkőzésen is így lesz!”

FÉRFI FUTSAL NB I. 15. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 6-2 (3-2)

Haladás: Alasztics Marcell - Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Arnon Santos, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Nagy Imre, Rábl János, Szabó Péter, Rafinha, Sándor Máté, Mező Lőrinc, Erdei Kristóf, Iszák Dominik, Korcsmáros Bence, Erdei Szabolcs, Takács Zoltán, Duró Dominik

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Kovács Máté 2 (4., 23.), Vatamaniuc-Bartha Dávid (15’), Arnon Cassemiro (20’) Henrique Diniz (22’), Vas Ádám (26’), ill. Szabó Péter (1’), Iszák Dominik (7’)

Sárga lapok: Vas Ádám (28’), Sipos Gergő (33’), ill. Rábl János (31’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top