Élvonalbeli futsalcsapatunk 2–2-es döntetlent játszott a Nyírbátor ellen a Haladás Sportkomplexumban a honi pontvadászat 18. játéknapján. A gól nélküli első játékrész után Sipos Gergő és Vas Ádám találataival kétgólos előnyre tettünk szert, azonban vendégeink egyenlíteni tudtak, így mindössze egy pont maradt nekünk a lefújás után.

Továbbjutással kezdtük az évet, a másodosztályú Tihany ellen arattunk 8–1-es sikert a Magyar Kupa 2. fordulójában. A 2023-as esztendő első bajnoki mérkőzése pedig hazai környezetben várt címvédő csapatunkra, a Nyírbátort láttuk vendégül. Az októberi, nyírségi összecsapáson magabiztos sikert arattunk, hét rúgott, valamint nulla kapott góllal hozhattuk haza a három pontot.

Mindkét csapat óvatosan kezdte a találkozót, nem estek egymásnak a felek, az első komolyabb lehetőség a válogatott színeiben nemzetközi tornát nyerő és gólkirályi címet szerző Rutai Balázs nevéhez fűződött. Az idő előrehaladtával aztán egyre többet volt nálunk a labda, igyekeztünk megbecsülni a játékszert, mezőnyfölényünk pedig veszélyes támadásokban, lehetőségekben is megmutatkozott.

Nem túlzás azt állítani, hogy a folytatás Henrique Diniz, valamint Dobi Attila különcsatáját hozta, ám hiába brazil légiósunk erőfeszítései, nem tudott túljárni a nyírségiek hálóőrének eszén. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk ellenfelünk kapuját, a játék szinte teljes mértékben a Nyírbátor térfelén zajlott, ám sem távoli lövéseink, sem kidolgozott akcióink nem jártak sikerrel.

Rutai Balázs élesen középre lőtt labdája meglehetősen csendes időszakot tört meg, nagyon közel jártunk a gólszerzéshez, a vezető találat azonban csak nem akart megszületni. A vendégek egy-egy kontrából próbáltak veszélyeztetni, energiájuk nagy részét a védekezés emésztette fel, a miénket pedig az, hogy valahogy sikerüljön megtalálni a rést a pajzson.

Oldalról háromszor is sikerült megzörgetnünk a hálót, szűk négy perccel a játékrész vége előtt trénerünk időt kért, szükség is volt az instrukciókra.

A hátralévő időben is hasonló mederben folyt a mérkőzés, rendületlenül mentünk előre, az eredmény azonban nem változott, az első etap után 0-0 állt az eredményjelző táblán.

A második félidőbe nagy elánnal vetettük bele magunkat, nagyobb sebességre kapcsoltunk, és a 22. minutumban az áhított vezetést is megszereztük: már Henrique Diniz okos emelése is gólt érdemelt volna, ám az akciót Sipos Gergő fejezte be (1-0).

Megélénkült a találkozó, jó ritmusban, lendületesen játszottunk, a folytatásban pedig Vas Ádám lépett elő főszereplővé: előbb egy szépségdíjas kapáslövéssel vétette észre magát, majd egy távoli lövéssel megduplázta előnyünket, a 24. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn.

Kontrolláltuk a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát, a Nyírbátor azonban felbátorodott, és a 26. minutumban Siska Gergő révén szépíteni tudott (2-1). Ezek után riválisunk egy sokkal nyíltabb játékot vállalt fel, igazi adok-kapok alakult ki, a kezdeményezőbb nyírségi játéknak köszönhetően nagyobb területek adódtak előttünk.

Továbbra is közelebb álltunk a gólhoz, nagy erőket mozgósítottunk, hogy a lezárás érdekében, Csoma Alpár révén azonban jött a hidegzuhany, és az egyenlítés a 31. percben (2-2). A találkozó hajrájában sürgetett minket az idő, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést, sürgetett minket az idő, ráadásul a faultokkal is vigyáznunk kellett, ugyanis bő öt perccel a vége előtt négy állt a nevünk mellett. Vendégeink időt kértek a 37. minutumban, ezt követően a mieink pedig öt a négy elleni játékra álltak át.

Lábról lábra járt a labda, megmozgattuk ellenfelünket, ziccerbe is tudtunk kerülni, ám csak nem sikerült begyötörni harmadik gólunkat. Harmincnégy másodperccel az összecsapás végét jelző dudaszó előtt Juanra Calvo mesterünk is magához hívta övéit, és egy utolsó nagy roham reményében küldte vissza a pályára a fiúkat. Betalálnunk azonban már nem sikerült, így 2–2-es pontosztozkodással ért véget a találkozó.

Hiába a fájó döntetlen, nincs sok idő a kesergésre, ugyanis csapatunk január 23-án, hétfőn ismét pályára lép, 20 óra 40 perces kezdettel az Újpest otthonába látogatunk, ahol egyértelműen a javítás lesz a cél.

Juanra Calvo vezetőedző: Bő keretünk van, számos olyan játékossal, akik meg tudnak nyerni egy meccset, de ma a befejezéseink nem voltak pontosak. Sokat lőttünk kapura, ellenfelünknek nem engedtünk annyit próbálkozni, de ilyen a sport, ilyen a futsal, bízom benne, hogy a következő meccsen még jobban játszunk. Jelenleg a második pozícióban vagyunk, de most a hétfői mérkőzéssel foglalkozunk, a legfontosabb, hogy kijavítsuk a hibáinkat, amiket elkövettünk és megszerezzük a három pontot”

FÉRFI FUTSAL NB I. 18. FORDULÓ

HALADÁS VSE – NYÍRBÁTORI SC 2-2 (0-0)

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Nagy Kevin, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Rutai Balázs, Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Nyírbátori SC: Dobi Attila – Sánta János, Faragó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Csoma Alpár, Kása Bence, Tóth Krisztián, Szabó Steven, Kerekes Mihály, Siska Gergő, Szucsányi Sándor, Hadházi Sándor, Orosz Dániel

Edző: Orosz Dániel

Gólszerzők: Sipos Gergő (22’), Vas Ádám (24’), ill. Siska Gergő (26’), Csoma Alpár (31’)

Sárga lap: Arnon Santos Cassemiro (33’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top