Bajnoki címvédő futsalcsapatunk az Újpest otthonában aratott 2–0-s győzelmet. A küzdelmes mérkőzésen az első félidő derekán Hajmási Milán találatával szereztük meg a vezetést, majd az utolsó percben a sérüléséből visszatérő Dróth Zoltán remek passzát értékesítette Vas Ádám. Ezzel a három ponttal a felső-házi helyezés csatájában ismét az első helyen állunk tizenkilenc fordulót követően.

Három nappal a Nyírbátor elleni döntetlen után a fővárosba utazott élvonalbeli együttesünk, a tabella 7. helyén álló Újpest ellen várt ránk harc a pontokért.

A találkozó alaphangját Szalmás Zoltán kapufája adta meg, majd Henrique Diniz lövése okozott veszélyt hazai oldalon, mi kezdtük aktívabban az összecsapást. A budapestiek stabil védekezésből próbáltak építkezni, gyors kontrákat vezetni, ígéretes szabadrúgásuknál pedig Alasztics Marcellnek kellett nagyot védenie.

Mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, hátra viszont egyáltalán nem dőlhettünk, a házigazda ugyanis egy-egy villanással jelezte, hogy bizony szeretne borsot törni az orrunk alá.

Válogatott hálóőrünknek több szituációban is résen kellett lennie, ám rendre kiválóan avatkozott játékba, a 10. percben pedig Németh Péter, az újpestiek trénere időkérésre szánta el magát.

A visszatérés után bátran, nagy lövőkedvvel játszottak a lilamezesek, egy percre sem lankadhatott a figyelmünk.Nehéz időszakot kellett átvészelnünk, a fegyelmezett védekezésnek azonban meglett az eredménye: a 11. percben Rutai Balázs szép egyéni megoldás után gurított középre, az érkező Hajmási Milán pedig a kapuba, 0-1 állt az eredményjelzőn.

Szinte rögtön a vezetés megszerzése után a születésnapos Kovács Máté előtt adódott nagy lehetőség, izgalmas mérkőzést láthattak a szurkolók. Helyzet itt, helyzet ott, lüktetett a találkozó, a szünethez közeledve azonban ismét át tudtuk venni a játék irányítását, és nyomást tudtunk helyezni ellenfelünk kapujára.

Ehhez a hazaiaknak is volt egy-két szava, ők is szerették volna megszerezni a lélektani szempontból fontos első találatot, ráadásul egy mentés után Alasztics Marcell a kiállítás sorsára jutott, így Gyimesi Máté váltotta a kapuban, aki bravúrosan hárította Suscsák Máté szabadrúgás-variáció után leadott életerős lövését.

A kétperces emberhátrányt hősiesen kivédekeztük, majd a pihenő előtt mi is időt kértünk, az eredmény viszont már nem változott, egygólos vezetéssel vonultunk szünetre.

A második felvonásban is mi léptünk fel kezdeményezőbben, sokat tettünk azért, hogy felőröljük az újpestieket, akik azonban rendre hárítani tudták próbálkozásainkat.

Riválisunk öt a négy elleni játékra állt át, hatalmas küzdelem zajlott, csúsztak-másztak a labda után a játékosok. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán sérülése után ismét pályára lépett, lefordulásai és remek passzai ezúttal is életveszélyesek voltak, de távoli lövésekkel is megdolgoztatta Kinics-kapust.

Nyílt sisakos végjátékra volt kilátás, a fővárosiak egy időkérés után ismét öt a négy elleni formációra váltottak, ebből azonban nem úgy jöttek ki, ahogyan azt szerették volna: a 40. percben Vas Ádám csent labdát, akit Szeghy Szabolcs csak szabálytalan eszközökkel tudott megállítani, az újpestiek csapatkapitánya számára is idő előtt véget ért a mérkőzést. Juanra Calvo mesterünk magához hívta a fiúkat, a játékmegszakítás után pedig lezártuk a mérkőzést: Dróth Zoltán kiváló tálalását Vas Ádám helyezte a kapuba (0-2).

A házigazda még megpróbált egy öt a négy elleni rohamot, innen azonban már nem volt visszaút számukra, együttesünk nagy küzdelemben aratott 2–0-s győzelmet, és hozta el a három pontot Újpestről.

A következő játéknapon ismét hazai környezetben mérkőzünk, január 30-án, hétfő 18 óra 30 perckor az ELTE-BEAC csapata ellen lépünk pályára a Haladás Sportcsarnokban.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon örülök, hogy ma nyertünk, és megszereztük a három pontot a Nyírbátor elleni döntetlen után. Szerintem jobban játszottunk múlt pénteken, mint ma, de ez is a sport velejárója, nem mindig akkor nyerünk, ha jól játszunk. Amiben ma viszont jobbak voltunk, mint az előző mérkőzésen, az a csapategység. Bízom benne, hogy ez így is marad már a bajnokság végéig, mert egy emberként, a szívüket, lelküket beleadva küzdöttek a csapatért és egymásért a játékosok. Amikor pedig így játszunk, akkor nagyon nehéz minket felülmúlni”

FÉRFI FUTSAL NB I. 19. FORDULÓ

ÚJPEST FC-220VOLT - HALADÁS VSE 0-2 (0-1)

Újpest: Kinics Bálint - Szeghy Szabolcs, Suscsák Máté, Lipl Noel, Harnisch Ákos, Tyukász Péter, Balogh Levente, Farsang Lőrint, Szieber Martin, Klacsák Bence, Dunai András, Horváth Barnabás, Östör Martin, Zsolnai Domonkos

Edző: Németh Péter

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Hajmási Milán (11’), Vas Ádám (40’)

Sárga lapok: Suscsák Máté (4’), ill. Kovács Máté (4’)

Kiállítva: Szeghy Szabolcs (40’), ill. Alasztics Marcell (18’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top