Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 6–2-es diadalt aratott a DEAC otthonában az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, ezzel megőriztük elsőségünket, a játéknap végére pedig három pontra nőtt előnyünk a tabellán. A hajdúsági derbin ugyan riválisunké volt az első szó, azonban már az első játékrészben öttel feleltünk: Dróth Zoltán duplájával; valamint Rutai Balázs, Henrique Diniz és Vas Ádám góljával. A végeredmény végül egy debreceni találattal, valamint egy Rutai felelettel alakult ki.

„Debrecenbe kéne menni…” – kezdődik a sokak által ismert népszerű mondóka. Nos, ez nálunk az eredeti verziót némileg átköltve a „három pontot kéne nyerni” folytatást kapta, ugyanis élvonalbeli futsalosaink a DEAC otthonába látogattak, hogy győzelemmel zárják idegenbeli szereplésüket a bajnokság alapszakaszának küzdelmeiben.

Rangadóhoz méltó iramban, és derbihez hű méretű helyzetekkel kezdődött az összecsapás, a mieink részéről Arnon Cassemiro lapos lövése suhant el nem sokkal a bal kapufa mellett. Szó nem volt arról, hogy kóstolgatták volna egymást a felek, hazai oldalon is jegyezhettünk fel ígéretes átlövéseket, majd a 2. percben Rácz Zsolt révén a vezetést is megszerezte a hajdúsági gárda (1-0).

Nem ilyen kezdésről álmodtunk, de eltántoríthatatlanul mentünk tovább előre, Arnon Cassemiro pedig már második alkalommal járt nagyon közel ahhoz, hogy gólt ünnepelhessen. Eredménnyel párosuló lehetőségig a mi oldalunkon sem kellett sokáig várni, a 3. minutum eseményeként Dróth Zoltán távoli lövése talált utat a kapuba, 1-1 állt az eredményjelzőn.

A gyors egyenlítéssel csapatkapitányunk utat adott a Hali-hengernek, rögtön a következő percben kétgólos előnyre tettünk szert. Előbb egy Henrique Diniz-lövés utáni kipattanónál Rutai Balázs eszmélt és reagált a leggyorsabban (1-2), majd másodpercekkel később már 12-es számmal játszó játékosunk is feliratkozott a gólszerzők közé, méghozzá egy igencsak tetszetős találattal (1-3).

A hazaiak trénere, Elek Gergő időkéréssel reagált, ám ezt követően is mi domináltunk, és újabb helyzeteket alakítottunk ki. A rövidzárlat után aztán ismét éledezni kezdtek a debreceniek, bátrabban játszottak, mint azt korábban tették, Alasztics Marcell viszont földöntúli bravúrral jelezte, hogy bizony nem lesz könnyű dolguk, ha pontot, netán pontokat szeretnének szerezni.

Százszázalékos összpontosításra, koncentrációra volt szükségünk, a nagy erőket mozgósító házigazda ellen, majd a 14 minutumban megbeszélésre hívta övéit Juanra Calvo. Pár másodperccel később egy remekül kidolgozott sarokrúgás-figura után Vas Ádám köszönt be, 1-4 volt a mérkőzés állása.

„Ha egy üzlet beindul!” – szokták mondani, és hogy ez az állítás ezúttal is helytálló legyen, arról Dróth Zoltán gondoskodott, aki saját testi épségét sem kímélve bólintott a kapuba, 1–5-re módosítva ezzel az állást a 17. percben. A pihenőig már nem változott az eredmény, négygólos előnnyel mehettünk szünetre.

Debreceni kapuscserével és bravúrral indult a második etap, ezt követően pedig mindent egy lapra feltéve, nem kis kockázatot vállalva igencsak kitámadott a DEAC. Hiába a hazai offenzívák, rendre jól olvastuk a játékot, jól szűrtük meg ezeket, a labdaszerzésekből pedig életveszélyes kontrákat tudtunk vezetni.

Dróth Zoltán ezúttal is nagy lövőkedvvel játszott, bátran tüzelt távolról, valamennyi próbálkozásában benne volt csapatunk hatodik találata. A 27. minutumban aztán a vendéglátók tudtak pár labdaérintésből végigvinni egy ellentámadást, melyet ezúttal is Rácz Zsolt fejezett be (2-5).

Veszítenivalója nem volt, így hát nagy hévvel rohamozott Elek Gergő együttese, ebben a csereként pályára lépő kapusuk, Tóth Benedek szinte mezőnyjátékosként segédkezett, ennek ellenére remekül zárt a hátsó alakzatunk. Ha arra volt szükség, Alasztics Marcell is kiválóan élt együtt a játékkal, fontos védéseket mutatott be, őriztük előnyünket. Henrique Diniz középre tartó lövésénél Tóth Benedek bravúrja mentette meg a hazaiakat, a 37. percben azonban már ő sem tudott segíteni csapatán: Hajmási Milán önzetlenül tálalt Rutai Balázs elé, aki csapatunk hatodik, saját maga második találatát szerezte meg az összecsapáson (2-6).

A találkozó hajrája ismét a miénk volt, növelhettük is volna a különbséget, ekkor azonban már nem zörgettük meg a hálót, így magabiztos, 6–2-es sikerünkkel hatalmas lépést tettünk az alapszakasz-győzelmünk felé vezető úton.

A bajnokság első szakaszát fantasztikus szurkolóink előtt, hazai környezetben zárjuk, február 13-án 18 óra 30 perctől a Rubeola gárdájával csapunk össze.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon örülök, mert az idei szezon eddigi legjobb teljesítményét láttam az első félidőben. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a pálya burkolata és a riválisunk játékereje miatt is, de a tabellán elfoglalt helyünknek megfelelő akarattal álltunk a párharchoz. Bízom benne, hogy a rájátszásban minden összecsapáson ezt az arcunkat fogjuk mutatni!

FÉRFI FUTSAL NB I. 21. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 2-6 (1-5)

DEAC: Krajcsi Bence - Deiby, Thiago, Rácz Zsolt, Tóth Attila, Tóth Benedek, Vass Ottó, Harmati Tamás, Szatmári Ákos, Sándor Krisztián, Győri Balázs, Szabó János, Tóth Barnabás

Edző: Elek Gergő

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Arnon Santos Cassemiro, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté. Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Rácz Zsolt 2 (2’, 27’), ill. Dróth Zoltán 2 (3’, 17’), Rutai Balázs 2 (4’, 37’), Henrique Diniz (4’), Vas Ádám (16’)

Sárga lapok: Deiby (32’), Thiago (33’), Vass (39’), ill. Arnon Santos Cassemiro (14’), Dróth Zoltán (32’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top