Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 3–2-es sikert aratott az MVFC Berettyóújfalu otthonában a felső-házi rájátszás 2. játéknapján. A rangadó szünetére Henrique Diniz egyenlítésének dacára hátránnyal mentünk, azonban a fordulást követően Szalmás Zoltán ismét egalizált, majd Dróth Zoltán góljának köszönhetően elhoztuk riválisunktól a három pontot, és megőriztük elsőségünket a tabellán.

A felső-házi rájátszásban a Veszprém elleni hazai győzelemmel rajtoltunk, majd kéthetes szünet következett a bajnokságban, a nemzeti csapat világbajnoki selejtezőket játszott Izrael és Horvátország ellen. A válogatott soraiban Dróth Zoltánnal, Alasztics Marcell-lel, Hajmási Milánnal és Vas Ádámmal végül csoportjuk második helyén zártak, pótselejtezőn harcolhatják ki április 10. és 19. között az elitkört Belgium ellen.

A bajnokság szuperrangadóval folytatódott, péntek este a Berettyóújfalu otthonában várt ránk harc a pontokért. A derbi tétje egyben a tabella első pozíciója is volt: a mieink győzelem esetén tovább növelve előnyüket őrizhetik meg elsőségüket, míg a hajdúsági gárda számára az előzés, s ezzel együtt az élre állás volt a cél. Csapatunknak mindenképpen remek előjelként szolgált, hogy ott lehetett a keretben az a Rutai Balázs is, aki a Veszprém elleni mérkőzésen szenvedett bokasérülést, s aki a vártnál gyorsabban felépült.

Luiggi Longo két nagy helyzete adta meg a találkozó alaphangját, majd Henrique Diniz járt közel hozzá, hogy megszerezze számunkra a vezetést. Nagy elánnal, hatalmas lelkesedéssel vetettük bele magunkat az összecsapásba, mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, a Berettyóújfalu szinte csak nyomozta a játékszert. A mérkőzés képét tekintve így aztán különösképp hidegzuhanyként ért minket a házigazda vezető találata, melyet Gál István jegyzett egy gyors ellentámadást követően (1-0).

A fiúkat szerencsére nem fogta meg a Berettyó találata, Alasztics Marcell védése után Szalmás Zoltán találta el a kapufát, mentünk előre az egyenlítésért. A 7. minutumban aztán siker koronázta erőfeszítéseinket: Henrique Diniz távoli lövésébe csak belekapni tudott Sándor Máté, 1–1-re módosult az állás. Igazi rangadóhoz méltó ütközetet láthattak a szurkolók, melyet kemény párharcok tarkítottak, azt viszont semmiképpen sem lehetett mondani, hogy sportszerűtlen lett volna a mérkőzés.

Juanra Calvo vezetőedzőnk nem sokkal a játékrész dereka előtt időt kért, Henrique Diniz továbbra is nagy kedvvel játszott, egyértelműen az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Mindezek mellett a 12. percben jegyezték be nevünk mellé az ötödik faultot, azaz a következőnél már kisbüntetővel jöhetett hazai együttes. Alasztics Marcell káprázatos védésekkel, fontos közbeavatkozásokkal adott hátul stabilitást, ennek ellenére ebben a szakaszban rendkívül hektikus, csapkodó volt a játék képe. Mindkét együttes siettette a támadások befejezését, ez hibákat, pontatlanságokat eredményezett. A játékrész végén még rátettünk egy lapáttal, fokoztuk a nyomást, ezt érzékelte is Trencsényi János, a Mezei Vill vezetőedzője, aki időkérésre szánta el magát. Majd a félidő elejének forgatókönyve megismétlődött: a pirosmezesek a 20. percben villámgyors kontrát vezettek, a befejező Nagy Imre volt, ezzel pedig egygólos hátránnyal vonultunk pihenőre (2-1).

A fordulás után is magas hőfokon pörögtek a felek, mindkét oldalon a három pont begyűjtése lebegett a szemek előtt. Mi továbbra is rendületlenül rohamoztunk, viszont a Berettyó is tudta, hogy rendkívül veszélyes, ha túlzottan magára húzza ellenfelét, így aztán ők is bátrabban, több kockázatot vállalva játszottak, egy pillanatra sem volt megállás. Ezúttal Dróth Zoltán volt az, aki a legnagyobb veszélyt jelentette a hajdúságiak kapujára, és aki ily módon oroszlánrészt vállalt a második találatunkban: lövését bravúrral védte Sándor-kapus, az ezt követően elvégzett sarokrúgásra pedig mesterien érkezett Szalmás Zoltán, a 23. percben 2-2 állt az eredményjelző táblán.

Nem tudott kibontakozni a Mezei Vill, akik egy öt a négy elleni játékra való átállással próbáltak valamelyest enyhíteni a rájuk nehezedő nyomáson. A megkülönböztető mez Nagy Dánielen volt, előtte adódott a legnagyobb lehetőség, Alasztics Marcell eszén azonban nem tudott túljárni. A 33. minutumban aztán kulcsmomentum következett a találkozó végkimenetelének szempontjából, ugyanis a vendégek klasszisa, Rafinha egy Vatamaniuc-Bartha Dávid ellen elkövetett szabálytalanság miatt a kiállítás sorsára jutott.

A megítélt szabadrúgásból, valamint nem sokkal utána közvetlen közelről még nem sikerült a gólszerzés Dróth Zoltánnak, csapatkapitányunkat azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy feladja, így aztán még ugyanebben a minutumban egy pazar átlövéssel 2–3-ra módosította az állást.

Trencsényi János időt kért, ezzel együtt pedig újfent kockáztatott, és vészkapus szerkezetre váltott. Ezt kis híján ki is tudtunk használni, Sipos Gergő csent labdát, majd lőtt becsúszva kapura, a játékszer csak kívülről találta el a hálót.

Hatalmas küzdelem folyt a pályán, a Berettyóújfalu folytatta az emberelőnyös játékot, hiszen a másodpercek peregtek, és egyre inkább sürgette őket az idő.

Nehéz időszaknak néztünk elébe, hiszen bő öt perc még hátra volt az összecsapásból; maximális fegyelemre, koncentrációra, csapatként küzdésre volt szükségünk arra, hogy átvészeljük ezt a periódust.

A mieink mindezekből jelesre vizsgáztak, a Mezei Vill hiába próbált meg mindent az egyenlítésért, pont nélkül maradt. Mi azonban egygólos sikerünknek köszönhetően ötpontos előnyre tettünk szert a felső-házi rájátszásban.

A pontvadászat következő játéknapján a DEAC gárdájához látogatunk, a találkozóra március 20-án, hétfő 18 óra 30 perces kezdettel kerül sor.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon jól kezdtünk, sok helyzetet alakítottunk ki, sajnos ekkor még nem tudtuk értékesíteni ezeket. Ellenben szinte az első komoly lehetőségéből betalált a Berettyóújfalu. Nagyon akartak a fiúk, mindent megtettek a fordításért, emiatt kicsit kapkodóvá váltunk az első félidőben, ezzel pedig segítettük ellenfelünket. Összességében remekül játszottunk ezen a rendkívül nehéz párharcon, megérdemelten nyertünk. Nagyon örülök, hogy a meccsmentes, válogatott időszak dacára is igazi csapatmunka eredményeként őriztük meg az első helyünket a tabellán. A válogatottaknak elismerésemet szeretném kifejezni, hiszen embert próbáló két hét után nyújtottak ma extra teljesítményt. A keret otthon dolgozó tagjainak is hatalmas gratuláció jár, hiszen mindenki kivétel nélkül hozzátette a magáét, megdolgozott a mai sikerünkért”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓ

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 2-3 (2-1)

Berettyóújfalu: Sándor Máté - Rábl János, Szabó Máté, Takács Zoltán, Matheus, Mezei Dávid, Erdei Szabolcs, Nagy Imre, Iszák Dominik, Magyari Csaba, Gál István, Tifán Norbert, Nagy Dániel, Rafinha

Edző: Trencsényi János

Haladás: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Gál István (5’), Nagy Imre (20’), ill. Henrique Diniz (7’), Szalmás Zoltán (23’), Dróth Zoltán (33’)

Sárga lapok: Trencsényi János (28’), ill. Luiggi Longo (5’), Henrique Diniz (35’), Juanra Calvo (35’)

Kiállítva: Rafinha (33’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top