Élvonalbeli futsalcsapatunk 5–2-es vereséget szenvedett a DEAC otthonában a felső-házi rájátszás 3. fordulójában. A hazaiak gyors góljára Dróth Zoltán bombájával válaszoltunk, a második játékrészben azonban eldöntötte a győzelem sorsát a debreceni együttes, és Hajmási Milán fejese már csak szépségtapaszként tudott szolgálni.

Ismét keleti túra várt címvédő futsalosainkra, hétfő este Debrecenben szálltak harcba a bajnoki pontokért. A mieink százszázalékos mérleggel rendelkeztek a felső-házban a találkozót megelőzően, míg a hajdúságiak egy győzelemmel és egy döntetlennel a hátuk mögött várták az összecsapást.

Az a párharc előtt is nyilvánvaló volt, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz hajdúsági ellenfelünk vendégeként, a DEAC ennek megfelelően nagyon agilisan kezdte a mérkőzést.

Alasztics Marcellnek rövid idő leforgása alatt két védést is be kellett mutatnia, majd a 2. percben egy jobb oldali beadásra Nagy Bence érkezett, aki vezetéshez juttatta a házigazdát (1-0).

A hidegzuhanyt követően a mieink igyekeztek türelmesen, sok passzal játszani, birtokolni a labdát és megtalálni a rést a pajzson. Egyre nagyobb nyomás alá helyeztük Krajcsi Bence kapuját, és a 7. percben Dróth Zoltán óriási bombagóljával egyenlítettünk (1-1). Egy pillanatra sem volt megállás, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Dróth Zoltán csapatkapitányunk lövésénél pedig a kapufa akadályozta meg, hogy ne kerüljünk lépéselőnybe.

Ahogy telt az idő, úgy vettük át a játék irányítását, Luiggi Longo több ízben is közel járt ahhoz, hogy ez a vezetés megszerzését is jelenthesse. A 16. minutumban Juanra Calvo mesterünk időt kért, továbbra is nagy erőket mozgósítottunk a gól érdekében, azonban már a DEAC is újra rákapcsolt, és rizikós lehetőségekkel tette próbára védelmünket.

Igazi adok-kapok alakult ki, Arnon Cassemiro hatalmas ziccerénél Krajcsi mentett bravúrosan, majd nem sokkal később egy hazai labdaszerzés után Thiago roboghatott a kapuig, aki nem hibázott, és 2–1-re módosította az állást.

A játékrészből ekkor már csak másodpercek voltak hátra, több említésre méltó esemény már nem is fért bele, egygólos debreceni előnyről következhetett a folytatás.

A szünet után nagy elánnal vetettük bele magunkat a második felvonásba, a játék a fehérmezesek térfelén folyt, Krajcsi Bencének nagyokat kellett mentenie, a DEAC pedig ebben a periódusban csak pillanatokra tudta megtartani a labdát.

Dróth Zoltán zseniális helyzetfelismerésénél centik hiányoztak második találatunkhoz, alaposan megizzasztottuk riválisunkat. Házigazdánk azonban masszívan védekezett, és kontrákból próbált eredményes lenni, nagy erőket kellett mozgósítanunk ezeknek a veszélyeknek a hárítására.

A 27. percben aztán növelni tudta előnyét Elek Gergő együttese: Thiago végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, melyet egy váratlan megoldással a hosszú felsőbe tekert, 3-1 állt az eredményjelző táblán. Nem adtuk fel egy pillanatra sem a pontszerzés, vagy a győzelem lehetőségét, próbálkoztunk becsülettel, ám egy-egy közbelépés, vagy Krajcsi-kapus tett arról, hogy megmaradjon a kétgólos differencia.

Sőt mi több a 33. percben Deiby vezethette egyedül a labdát hálónkig, aki gólra is váltotta a helyzetet, 4–1-re vezetett a DEAC. A találatot követően öt a négy elleni játékra váltottunk, az utolsó mozzanatokba azonban rendre hiba csúszott, így nem tudtunk faragni hátrányunkból. Egészen a 39. minutumig, amikor Hajmási Milán bólintott a hálóba, viszont másodpercekkel később jött a válasz: a középkezdés után Rácz Zsolt érkezett becsúszva egy középre lőtt labdára. Ezzel visszaállt a háromgólos különbség, s bár küzdöttünk, innen már nem volt visszaút számunkra.

Egy hét múlva következik a pontvadászat következő csatája, március 27-én, hétfő este az Aramis gárdája érkezik a Haladás Sportcsarnokba.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon erős a mezőny a felső-házban, az első két fordulóban kiváló játékkal, szoros csatákban tudtunk győzni. Ma nem tudtuk ezt a teljesítményt mutatni, emiatt pedig nyerni sem. Edzésen és a mérkőzéseken is erős koncentrációra van szükség a sikerességhez, és remélem, hogy a következő párharcon ismét a legjobb formánkat tudjuk kivinni a pályára, amelyre képesek vagyunk”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 3. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 5-2 (2-1)

DEAC: Krajcsi Bence - Vass Ottó, Nagy Bence, Harmati Tamás, Tóth Attila, Tóth Benedek, Szatmári Ákos, Deiby, Thiago, Rácz Zsolt, Sándor Krisztián, Győri Balázs, Szabó János, Tóth Barnabás

Edző: Elek Gergő

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Nagy Bence (2’), Thiago 2 (20’, 27’), Deiby (33’), Rácz Zsolt (39’), ill. Dróth Zoltán (7’), Hajmási Milán (39’)

Sárga lapok: Deiby (32’), Elek Gergő (33’), ill. Dróth Zoltán (33’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top