Bajnoki címvédő futsalosaink 4–1-es győzelmet arattak az Aramis ellen a honi pontvadászat felső-házi rájátszásának 4. fordulójában. Kovács Máté az első percben megszerezte vezetést csapatunknak, majd Nagy Kevin találatával kétgólos előnnyel mentük pihenőre. A második játékrészben Henrique Diniz előbb növelte vezetésünket, végül az utolsó percben egészpályás, üres kapus góljával alakította ki a végeredményt.

Másfél hét leforgása alatt háromszor is az Aramis gárdájával mérkőzik élvonalbeli együttesünk, a zöld-fehér rangadók első felvonására pedig hétfő este került sor a bajnokság keretein belül, méghozzá hazai környezetben.

Óriási elánnal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, pár másodperc elteltével Dróth Zoltán belsőzött nagy helyzetben Gémesi-kapus kezébe, majd egy ígéretes szabadrúgás után nyílt esélyünk a vezető találat megszerzésére. Erre aztán egy percet sem kellett várni, egy pazar Dróth Zoltán-Arnon Cassemiro-Kovács Máté összjáték után utóbbi gurított higgadtan a kapuba, ezzel 1-0 állt az eredményjelző táblán.

Hiába szereztük meg korán a vezetést, a folytatásban is nagyon magas hőfokon égtünk, futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, nem hagytuk vendégeinket levegőhöz jutni. Szalmás Zoltán nagy lehetőségénél ismét a budaörsiek hálóőrének bravúrja kellett, hogy ne hízzon a különbség, kisvártatva pedig Fehér Dániel ziccerénél is ő avatkozott közbe.

Nagy mezőnyfölényben, kapura veszélyesen játszottunk, majd bő hét perccel az első etap vége előtt időt kért az Aramis, a helyzet azonban nem változott. Sőt mi több a 15. minutumban brazil légiósunk, Arnon Cassemiro második gólpasszát is kiosztotta, a befejező ezúttal Nagy Kevin volt (2-0).

Röviddel a gól után mesterünk, Juanra Calvo is megbeszélésre invitálta övéit, a folytatásban pedig rendületlenül rohamoztunk, Szalmás Zoltán egy hatalmas kapufával jelezte, hogy bizony nem szeretnénk ennyinél megállni.

A játékrész végén az Aramis kitámadásának köszönhetően még voltak lehetőségeink, ám ezek nem nyitották nagyobbra az ollót, 2–0-s állással mehettünk pihenőre a szünetben.

A fordulás után is maximálisan kézben tartottuk a mérkőzést, labdaszerzéseinkből pedig villámgyorsan lendültünk át védekezésből támadásba. Mindeközben a fehérmezeseknek is akadtak számunkra veszélyes momentumai, egy szabadrúgás után például a léc segített ki minket.

Ez már önmagában intő jelként szolgált számunkra, majd következett a 24. perc, amikor Kövesdi Zsombor kapáslövése már utat talált hálónkba, az állás 2–1-re módosult. Akár azt is gondolhattuk volna, hogy a felek a kapufák tekintetében is verseng egymással, ugyanis csapatkapitányunk, Dróth Zoltán is szétforgácsolta azt másodpercekkel a budaörsiek szépítését követően.

Továbbra is támadó szellemben játszottunk, szerettük volna lezárni az összecsapást, ellenfelünk azonban nem adta könnyen magát, és nagy csatára késztetett bennünket. A kötélidegek és koncentráció azonban meghozta gyümölcsét mieinknek, a 29. minutumban Henrique Diniz lövése állította vissza a kétgólos differenciát (3-1).

A folytatásban igazi nyílt sisakos játék alakult ki, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, igazán veszélyes szituációkat viszont mi tudtunk teremteni. Szűk öt perccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt időt kért, majd öt a négy elleni játékra állt át riválisunk.

Egy ilyen váltásnál adta el a labdát az Aramis, amelyre villámgyorsan reagáltunk, így az utolsó percben Henrique Diniz emelhette pazarul az üresen álló kapuba a játékszert. Brazil légiósunk duplájával ki is alakult a találkozó 4-1-es végeredménye, szurkolóinkkal együtt ezen az estén közösen örülhettünk sikerünknek.

A következő megmérettetésre nem kell sokat várni, hiszen március 29-én, szerdán 20 óra 30 perctől már ismét tétmérkőzésen lépünk pályára, akkor már a Magyar Kupa-negyeddöntőjéban csapunk össze a budaörsiekkel. A legjobb négy közé jutás két mérkőzésen dől el, a párharcot idegenben kezdjük.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon örülök, hogy nyertünk, és a fontos három pontot megszereztük. Jól játszottunk, ahogy ellenfelünk is, aki meg tudta nehezíteni a meccset. Majdnem végig domináltunk, szerintem több gólt is tudtunk volna szerezni, de ugyanakkor boldog vagyok, mert a pályán mindenki megmutatta, hogy nagyon jó teljesítményt tud nyújtani. Holnapután már új mérkőzés vár ránk, ahol nagyon fontos szerepe lesz annak, hogy mindannyian tisztában legyünk azzal, hogy az egy teljesen más csata lesz. Még a mainál is sokkal nehezebb mérkőzés lesz a szerdai, ennek szellemében is készülünk rá! Célunk a győzelem, de ehhez biztosan nagy odaadásra és kiváló játékra lesz szükségünk!”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 4. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ARAMIS SE 4-1 (2-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Aramis: Gémesi Gergő - Kövesdi Zsombor, Moga Edvin, Lévai Dániel, Bognár Bence, Molnár Gábor, Gáspár Máté, Vattamány Dávid, Bélavári Botond, Lux Bence, Sóvári Benedek, Szücs Barna, Korompay Ábel

Edző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Kovács Máté (1’), Nagy Kevin (15’), Henrique Diniz 2 (29’, 40’), ill. Kövesdi Zsombor (24’)

Sárga lapok: Kovács Máté (23’), ill. Szücs Barna (16’), Moga Flavius Lorant (21’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top