Lehengerlő teljesítménnyel arattak 8–3-as győzelmet címvédő futsalosaink a Kecskemét otthonában a felső-házi rájátszás 5. fordulójában. Az ízig-vérig csapatjáték eredményeként nyolc játékosunk hét találatával gyűjtöttük be a bajnoki pontokat. A gólok sorát Luiggi Longo nyitotta, Arnon Cassemiro duplázott, valamint Dróth Zoltán, Vas Ádám, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér és Fehér Dániel is megzörgette a hazaiak hálóját.

Alföldi túrával folytatódott élvonalbeli futsalegyüttesünk számára a hazai pontvadászat, hétfő délután a harmadik helyen állomásozó Kecskemét vendégeként szálltunk harcba a győzelemért. Az előző, Aramis ellen kupatalálkozóhoz képest két visszatérőnk is volt, vezetőedzőnk ezúttal már Hajmási Milán, valamint Kovács Máté szolgálataira is számíthatott.

Tapogatózó játékkal nyitottak a csapatok, mindkét fél igyekezett feltérképezni a másikat. Két jól felkészített, szervezett gárda feszült egymásnak, jól mutatja ezt az is, hogy egészen a 6. percig nem jegyezhettünk fel igazán komoly lehetőséget. Ekkor azonban brazil légiósunk, Luiggi Longo remekbe szabott villanása, és gólja következett, egy lefordulást követően szerezte meg a vezetést a mieinknek (0-1).

Nyugodtabban járattuk a labdát, abból pedig igyekeztünk váratlanul ritmust váltani, ennek eredményeként a 7. minutumban Sipos Gergő pazar labdája után Arnon Cassemiro duplázta meg előnyünket (0-2). A hazaiak időt kértek, majd egy életerős szabadrúgást kellett nagy bravúrral védenie válogatott hálóőrünknek, Alasztics Marcellnek.

Továbbra is türelmesek voltunk, és vártuk a pillanatot, amikor kinyílik a Kecskemét; azonban arra is figyelnünk kellett, hogy a játékrész derekához közeledve már négy fault állt a nevünk mellett. A hírös városiak mindeközben sérülés miatt kénytelenek voltak kapust cserélni, Nyerges András érkezett, akit Luiggi Longo mindjárt fel is avatott egy szép átlövéssel.

Riválisunk előtt továbbra sem adódott gólszerzési lehetőség, ami mindenképpen fegyelmezett védekezésünket és csapatmunkánkat dicséri. Szűk nyolc perccel a játékrész vége előtt mesterünk, Juanra Calvo is időt kért. Szusszantak egyet a fiúk, majd nagy intenzitással tértek vissza a pályára, ami ismét helyzetekben mutatkozott meg.

A 16. minutumban aztán újabb gólnak és Dróth Zoltán klasszisának tapsolhattunk, aki egy példás lefordulás és egy sistergős bomba után gondoskodott arról, hogy 0-3 álljon az eredményjelzőn. Még ugyanebben a percben csatlakozott Vas Ádám is a szépségdíjas megmozdulások sorához, egy parádés kapáslövéssel szomorította a kecskemétieket (0-4).

Ha pedig egy üzlet beindul, akkor ütni kell a vasat, így tett Arnon Cassemiro is, és az utolsó minutumban meglőtte önmaga második, egyben csapatunk ötödik találatát, kialakítva ezzel a félidei eredményt (0-5).

A pihenőt követően úgy tűnt, hogy egy bátrabb, harapósabb Kecskemét jött ki a pályára, ez azonban csak fellángolásnak bizonyult, ráadásul ismét nekünk sikerült betalálni, a 22. percben Szalmás Zoltán iratkozott fel a gólszerzők közé (0-6).

Uraltuk a játékot, birtokoltuk a labdát, vendéglátóink pedig egész egyszerűen nem tudtak levegőhöz jutni, kibontakozni. A tekintélyes előny tudatában is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, a játék a hazai térfélen folyt, és továbbra is kapura veszélyesen játszottunk.

Trénerünk mindenkinek lehetőséget adott, a játékosokban hatalmas bizonyítási vágy égett, ennek pedig iskolapéldája volt hetedik találatunk: Knizs Olivér harcosan támadott le, szerzett labdát, majd a bal felső sarokba lőtt, a 29. minutumban már hétgólos volt az előnyünk (0-7).

A folytatásban sem vettünk vissza a tempóból, a kecskemétiek pillanatokra tudták csak megtartani a labdát, egy villámgyors támadás és Fehér Dániel révén pedig a 35. percben 0-8-ra módosult a párharc állása.

Nehéz helyzetükben szerettek volna kozmetikázni az eredményen Marko Gavrilovic fiai, akiknek végül még ugyanebben a percben Bíró Attila révén sikerült is, majd nem sokkal később Pál Patrik és Dávid Richárd lövései is utat találtak kapunkba, 3-8-ra zárkóztak a fehérmezesek. A szépítés ugyan összejött Mánya Szabolcséknak, a mieink azonban így is rendkívül magabiztos, 8–3-as idegenbeli győzelmet arattak a felső-házi rájátszás 5. fordulójában.

Csapatunk számára a következő erőpróba ismét az Aramis ellen vár, a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján négygólos előnyről következik a folytatás április 6-án, csütörtök 18 óra 30 perces kezdettel a Haladás Sportcsarnokban.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon örülök, hiszen remekül játszottunk ma. Kiválóan védekeztünk, és amit az előző meccseken már jól csináltunk, most számos sikeres befejezéssel társult. Mindkét oldalon voltak hiányzók, de megmutattuk, hogy a legjobb kerete a Haladásnak van, és minden játékosunk, aki ma a pályán volt kitűnő teljesítményt nyújtott. A párharc előtt beszéltünk arról is, hogy fontos három pontért utazunk, amelyet igazi csapatként szereztünk meg. A Kecskemét rendkívül erős ellenfél, a ranglista harmadik helyén áll, eltökélt célunk volt a győzelem, és ezzel az elsőségünk biztosítása, előnyünk megtartása”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 5. FORDULÓ

SG KECSKEMÉT FUTSAL - HALADÁS VSE 3-8 (0-5)

Kecskemét: Rigó László – Bíró Attila, Dávid Richárd, Mánya Szabolcs, Pál Patrik, Nyerges András, Bencsik Roland, Darko Ristic, Öreglaki Norbert, Haász Benjámin, Hajnal Norbert

Edző: Marko Gavrilovic

Haladás: Alasztics Marcell – Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Arnon Cassemiro, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Bíró Attila (35’), Pál (37’), Dávid (37’), ill. Luiggi Longo (6’), Arnon Cassemiro 2 (7’, 20’), Dróth Zoltán (16’), Vas Ádám (16’) Szalmás Zoltán (22’), Knizs Olivér (29’), Fehér (35’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top