Élvonalbeli futsalcsapatunk felkészülési programjában az elmúlt esztendőhöz hasonlóan ezúttal is két Rekord Bielsko-Biala elleni összecsapás szerepelt, melyekre most Lengyelországban került sor. Az első, meglehetősen gólzáporos találkozón 6-4-es lengyel siker született, míg egy nappal később 3-1-es győzelmet aratott a házigazda.

Bajnoki és kupacímvédő futsalcsapatunk alig több mint két héttel ezelőtt kezdte meg a felkészülést az előttünk álló idényre, új vezetőedzőnkkel, Felipe Condéval és Alexandre Philippi erőnléti edzőnkkel.

Programunkban négy felkészülési találkozó szerepel, az első két mérkőzésre Lengyelországba utaztunk, a Record Bielsko-Biala gárdájával mérkőztünk augusztus 2-án és 3-án. Az első összecsapásra szerdán 19 órakor került sor.

Nagy elánnal vetettük bele magunkat az erőpróbába, Luiggi Longo elemi erejű találatával már a 3. percben vezetést szereztünk (0-1). Kisvártatva aztán egyenlíteni tudott a házigazda, ami meglehetősen felpaprikázott bennünket: előbb Vas Ádám sistergős bombáját hárította a lengyelek portása, majd Henrique Diniz is közel járt ahhoz, hogy újra előnybe kerüljünk. A mi lehetőségeink kimaradtak, vendéglátóink azonban élni tudtak a kínálkozó eséllyel és a 10. percben megfordították a találkozó állását (2-1).

A gól után nem sokkal trénerünk, Felipe Conde időt kért, a játékmegszakításnak pedig kétségtelenül meg is lett a gyümölcse: előbb Vas Ádám egalizált egy Rutai Balázs által kiharcolt szabadrúgás után a 13. minutumban, majd Arnon Cassemiro és csapatkapitányunk, Dróth Zoltán is betalált a 17. perc eseményeként, amivel kétgólos előnyre tettünk szert (2-4).

Meglehetősen felpörögtek az események, ezúttal a lengyelek kértek időt, majd még ugyanebben a minutumban Dróth Zoltán végezhetett el kisbüntetőt a hatodik hazai fault után, ezt azonban nem sikerült értékesíteni. Az etap végén aztán kísértetiesen hasonló forgatókönyv valósult meg, mint a második lengyel gól előtt: ezúttal Rutai Balázs ziccere maradt ki, majd egy kontra után egy gólra zárkózott a Bielsko (3-4), ami egyben a félidei eredményt is jelentette.

A pihenő utáni első percek a házigazda számára alakultak eredményesebben, 4-4-re módosították az állást, ezt követően viszont egyértelműen mi jártunk közelebb ahhoz, hogy megszerezzük az ötödik találatot. Rendületlenül mentünk előre, támadtunk, Henrique Diniz, Vas Ádám és Rutai Balázs is nagy kedvvel és kapura veszélyesen játszott. A 32. percben aztán Szalmás Zoltán szabálytalansága után büntetőt végezhetett el ellenfelünk, amely értékesítette is a megítélt hatméterest (5-4). Sajnos nem sokkal később újabb középkezdést kényszerültünk elvégezni, 6-4-nél pedig ismét magához hívta a fiúkat mesterünk.

A találkozó hajrájában előbb Alasztics Marcell bravúrját, majd Rutai Balázs nagy helyzetét jegyezhettük fel, újabb gól viszont már nem esett, a Bielsko-Biala így 6-4-re nyerte az első összecsapást.

2023. augusztus 2., szerda 19 óra

Helyszín: Centrum Sportu Rekord / Bielsko-Biała / Lengyelország

Record Bielsko-Biala – Haladás VSE 6-4 (3-4)

Record Bielsko-Biala: Krzystof Iwanek, Taras Korolyshyn, Michal Kubik, Pawel Budniak, Michal Marek, Bartlomiej Nawrat, Stefan Rakic, Mikolaj Zastawnik, Sergei Korsunov, Michal Seidler, Artur Poplawski, Tomasz Lutecki, Matheus

Vezetőedző: Jesus Lopez Garcia

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Dróth Zoltán, Szalmás Zoltán, Vas Ádám, Hajmási Milán, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Cassemiro, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzőink: Luiggi Longo (3’), Vas Ádám (13’), Arnon Cassemiro (17’), Dróth Zoltán (17’)

Páros találkozó révén a két csapat csütörtök kora délután ismét megmérkőzött egymással. Mi indítottuk útjára a labdát, majd az első lehetőség is előttünk adódott, Luiggi Longo próbálkozott. Főként a mezőnyjáték dominált, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, Dróth Zoltán szabadrúgása a lengyel sorfalban akadt el.

Kisvártatva aztán riválisunk szerezte meg a vezetést, majd Gyimesi Máténak kellett sokat tennie azért, hogy ne duplázódjon meg az előny, ám szintén az 5. perc eseményeként sajnos már 2–0-t mutatott az eredményjelző. Ellenfelünk rendkívül magasan védekezett, megpróbálta megakadályozni a labdakihozatalainkat, de mindennek dacára egyre inkább elkaptuk a fonalat, felvettük a játék ritmusát, Dróth Zoltán pedig egy erős lövéssel jelezte, hogy bizony mi is szeretnénk hozzászólni a történésekhez.

A lengyelek is megkínálták Gyimesi Mátét egy lövéssel, hálóőrünk remekül hárított, lüktetett a játék, egyik kapus sem unatkozhatott. Erőfeszítéseinknek aztán a 9. percben meg is lett a gyümölcse, Luiggi Longo átadásából Kovács Máté tudott beköszönni, gólra váltotta saját kipattanóját, egyre zárkóztunk (2-1).

Ezt követően sajnos hamar visszaállt a kétgólos különbség, egy kettő az egy elleni szituációt játszott le szépen a Bielsko-Biala, 3–1-re módosult a találkozó állása. Az eseményekre Luiggi Longo ziccerével reagáltunk, majd időt kértünk, a játékrész záró momentumaként pedig Dróth Zoltán szép lekészítése után centik választottak el minket attól, hogy megszerezzük második találatunkat.

A fordulás után – immáron Alasztics Marcellel a kapuban - még agilisabb, agresszívabb játékkal próbáltuk megnehezíteni a hazaiak dolgát, hálóőrük azonban hősiesen állta a sarat, ráadásul egy mezőnyjátékosokat megszégyenítő „partizánakciót” követően csak szabálytalanság és sárga lap árán tudtuk őt megállítani.

Ebben a szakaszban sok fault tördelte a mérkőzést, nem alakult ki folyamatos játék, a lengyelek főként kapusuk bevonásával és létszámfölényes helyzetekkel próbáltak zavart okozni. Az utolsó periódusban öt a négy elleni játékra váltottunk a gólszerzés reményében, azonban így nem sikerült csökkentenünk a differenciát, így 3–1-es eredménnyel zárult a találkozó.

2023. augusztus 3., csütörtök 14 óra

Helyszín: Centrum Sportu Rekord / Bielsko-Biała / Lengyelország

Record Bielsko-Biala – Haladás VSE 3-1 (3-1)

Record Bielsko-Biala: Michal Nawrat, Krzistof Iwanek, Przemyslaw Mijas, Tomasz Lutecki, Mikolaj Zastawnik, Matheus, Pawel Budniak, Stefan Rakic, Sergei Korsunov, Michal Marek, Michal Kubik, Michal Seidler, Taras Korolyshyn

Vezetőedző: Jesus Lopez Garcia

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Kovács Máté, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Vas Ádám, Hajmási Milán, Fehér Dániel, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Cassemiro, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzőink: Kovács Máté (9’)

Augusztus 6-án és 7-én újabb erőfelmérők következnek számunkra, a Kecskemét ellen bajnoki főpróbázunk.

2023.08.06., vasárnap 17.30 SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE

Helyszín: Hungarikum Liget (6065 Lakitelek, Szentkirályi út 5.)

A mérkőzésre a belépés ingyenes!

2023. 08.07., hétfő 15.30 SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE

Zárt kapus mérkőzés.


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top