A bajnoki rajtra készülő együttesünk a lengyel túra után a ScoreGoal Kecskemét Futsal vendégeként is két felkészülési mérkőzést játszott. Előbb vasárnap a Hungarikum Ligetben született 3–2-es hazai siker, majd hétfőn a Messzi István Sportcsarnokban 3–3-as döntetlennel ért véget a találkozó.

A lengyel Rekord Bielsko-Biala elleni duplázás után ezúttal Kecskeméten várt két felkészülési mérkőzés élvonalbeli együttesünkre.

Gyors helyzetváltással kezdődött az első összecsapás, mi Rutai Balázs éles szögből leadott lövésével nyitottunk, majd Alasztics Marcellnek kellett fontos pillanatban közbeavatkoznia. A kezdeti rohamok után aztán egy csendesebb periódus következett, majd Dróth Zoltán szép lefordulása kavarta fel az állóvizet, amire egy gyors kontrával válaszoltak a kecskemétiek. A folytatásban is csapatkapitányunk volt az egyik főszereplő, ezúttal sarokkal adott szenzációs labdát Vas Ádámnak, akinek nagy helyzeténél bravúrral hárított a házigazda hálóőre. Próbáltuk feltörni az alföldi reteszt, ám finoman szólva sem volt könnyű dolgunk a szervezett védekezéssel szemben. Ebben a szakaszban ellenfelünk főleg sarokrúgásokig jutott, ezekből próbált veszélyeztetni, csapatunk azonban rendre elhárította ezeket a szituációkat. A félidő derekán aztán újfent Dróth Zoltán pillanatai következtek, aki rövid időn belül kétszer is nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez, második lövése a felsőlécről pattant vissza a mezőnybe. Nem lassítottunk, egy mintaszerű Hajmási-Dróth-Vas kombináció után utóbbi próbálkozását védte a Kecskemét kapusa, majd egy szabadrúgás után Hajmási Milán lőhetett távolról. Így érkeztünk el a játékrész hajrájához, amely bőven tartogatott még említésre méltó momentumokat: előbb egy kapufáról kipattanó labdából a hazaiak szereztek vezetést (1-0), majd Sipos Gergő két nagy lehetőségét jegyezhettük fel, egyértelmű volt a szándékunk: még a szünet előtt egalizálni.

Erre Luiggi Longonak is megvolt az esélye, a ziccer azonban kimaradt, így riválisunk várhatta egygólos előnyből a második felvonást. A pihenőt követően próbált nagy nyomást helyezni ránk a hazai gárda, Hajmási Milán és Knizs Olivér is fontos pillanatban tudott közbelépni, menteni. Együttesünk Henrique Diniz szabadrúgása révén próbálkozhatott, a lövés levágódott a sorfalról, másodpercekkel később pedig már kétgólos volt a kecskeméti előny (2-0). Kisvártatva aztán újabb találat érkezett a kékmezesektől, egy lapos lövés talált utat a kapunkba (3-0). Jó iramot diktáltak a csapatok, egy pillanatra sem volt megállás, majd Felipe Conde vezetőedzőnk kérte ki idejét.

Aktívan, bátran tértünk vissza a pályára, Dróth Zoltán egy remek fejessel jelezte, hogy bizony nagyon akarjuk azt a szépítő találatot. Kapuja elé szegeztük ellenfelünket, ami a 29. percben gólban is megmutatkozott, ráadásul két alkalommal is: előbb Arnon Cassemiro passzát váltotta gólra Dróth Zoltán, majd Vas Ádám lőtte ki hajszálpontosan az alsó sarkot (3-2).

Mindkét csapat bőszen gyűjtögette a faultokat, a 32. minutumban a ScoreGoal neve mellett négy állt, míg mi ötnél tartottunk. Kezdeményezően, kapura veszélyesen játszottunk, a találkozó utolsó szakaszához közeledve sorra dolgoztuk a lehetőségeket. A 37. percben aztán öt a négy elleni játékra váltottunk, a Kecskemét azonban nem engedte, hogy fogást találjunk. Az újabb elszalasztott lehetőségek után az utolsó minutumban aztán újra vészkapusos játékra álltunk át, az egyenlítő találatot azonban nem sikerült megszereznünk, 3–2-es kecskeméti sikerrel ért véget az első felkészülési találkozó.

2023. augusztus 6., vasárnap 17:30

Helyszín: Lakitelek, Hungarikum Liget

SG KECSKEMÉT FUTSAL – HALADÁS VSE 3-2 (1-0)

Kecskemét: Krajcsi Bence – Nemanja Milosavljevic, Alexandar Tomic, Bencsik Roland, Biró Attila, Rigó László, Lehotai Ákos, Fekete Márk, Suscsák Máté, Pál Patrik, Kajtár Mátyás, Haász Benjámin, Geiger Ábel, Hajnal Norbert

Vezetőedző: Marko Gavrilovic

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Luiggi Longo, Henrique Diniz, Arnon Cassemiro, Rutai Balázs, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Kovács Máté, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzőink: Dróth Zoltán (29’), Vas Ádám (29’)

Elöl Dróth Zoltán, hátul pedig Alasztics Marcell volt a főszereplő a második összecsapás elején: előbbi – ahogy azt tőle már megszokhattuk – óriási lövőkedvvel vetette bele magát az összecsapásba, utóbbi pedig nagy védésekkel gondoskodott arról, hogy ne tudjanak betalálni Gavrilovic mester fiai. Kemény, harcos, gólratörő Kecskemét volt a pályán, hálóőrünknek folyamatosan résen kellett lennie, ám mindezek ellenére hősiesen állta a sarat. A folytatásban inkább mezőnyben folyt a játék, gyűrték egymást a felek, Dróth Zoltán lövésénél viszont Rigó-kapusnak kellett hatalmasat védenie. Sipos Gergő egy kapu előtti kavarodás után szerezhette volna meg számunkra a vezetést, az eredményjelző táblán azonban változatlanul 0-0 állt. A hazaiak időt kértek, kevés levegőt hagytunk nekik a találkozó ezen szakaszában, egy-egy labdavesztés után villámgyorsan visszatámadtunk, és újra megszereztük a játékszert. Vas Ádám szabadrúgása elkerülte a kaput, nem sokkal ezt követően azonban két alkalommal is ízelítőt kaphattunk abból, hogy mennyire érzik egymást Dróth Zoltánnal a pályán: előbb csapatkapitányunk hozta helyzetbe társát, majd fordított volt a szereposztás, a támadás végén pedig előnybe is kerültünk (0-1).

Henrique Diniz révén gyorsan megduplázhattuk volna a különbséget, a kimaradt lehetőség azonban sajnos nem maradt büntetlenül, gyorsan egalizált a Kecskemét (1-1). Az állás nem sokáig maradt így, ugyanis négy és fél perccel a félidő vége előtt Dróth Zoltán végezhetett el kisbüntetőt a hatodik hazai fault után és a kapufáról kifelé jövő labdát váltotta gólra (1-2). Itt sem értek még véget az események, Alasztics Marcellnek újabb bravúrt kellett bemutatnia, Tomic viszont ezt követően második gólját is megszerezte, amivel 2-2-re módosította az eredmény, innen következhetett a folytatás. A második etap elején sokáig nem nagyon alakult ki komoly lehetőség, az első veszélyes szituációnál Vatamaniuc-Bartha Dávidnak kellett nagyot mentenie. Egyre inkább kezdtek felpörögni a csapatok, Hajmási Milán lökete után villámgyors ellentámadást vezetett a Kecskemét, az akciót azonban nem tudták gólra váltani. Kidolgozott lehetőségek nem, kemény párharcok, ütközések viszont voltak bőséggel, minden egyes labdáért hatalmas csata folyt a pályán.

Vas Ádám lövésénél az utolsó pillanatban tudtak közbelépni a vendéglátók, fokozatosan vettük át a játék irányítását és helyeztük össztűz alá a kecskeméti kaput. Rigó hálóőr egy percig sem unatkozott, nagyobbnál nagyobb bravúrokat kellett bemutatnia. Közeledtünk a végjátékhoz, ezt pedig mi kezdhettük lépéselőnyből, Dróth Zoltán újabb tízméteresének köszönhetően 3-2-re vezettünk a 36. percben. Abban szinte biztosak lehettünk, hogy a ScoreGoal az idő szűke ellenére sem hagyja majd annyiban a dolgot, ez pedig így is lett: az utolsó másodpercekben Pál Patrik vette be kapunkat, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

2023. augusztus 7., hétfő 15:30

Helyszín: Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

SG KECSKEMÉT FUTSAL – HALADÁS VSE 3-3 (2-2)

Kecskemét: Rigó László – Nemanja Milosavljevic, Alexandar Tomic, Bencsik Roland, Biró Attila, Krajcsi Bence, Lehotai Ákos, Fekete Márk, Suscsák Máté, Pál Patrik, Kajtár Mátyás, Haász Benjámin, Geiger Ábel, Hajnal Norbert

Vezetőedző: Marko Gavrilovic

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Arnon Cassemiro, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Fehér Dániel, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzőink: Dróth Zoltán (14’, 16’, 36’)

Csapatunk legközelebb már tétmérkőzésen lép pályára, augusztus 14-én, hétfő 18 óra 30 perces kezdettel a Magyar Futsal Akadémiát fogadjuk a 2023/2024-es idény nyitányaként.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top