Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 6-4-es győzelmet aratott hazai környezetben a Magyar Futsal Akadémia ellen a 2023/2024-es szezon nyitányán. Dróth Zoltán, Luiggi Longo és Hajmási Milán találatával, valamint Arnon Cassemiro duplájával 5–3-ra vezettünk a szünetben, majd Rutai Balázs góljával alakult ki a végeredmény.

Hosszú „böjt” és négyhetes felkészülés után az idény első tétmérkőzése várt élvonalbeli együttesünkre, a Magyar Futsal Akadémia (MFA) gárdáját láttuk vendégül. Új vezetőedzővel, a brazil Felipe Condéval és segítőjével, Alexandre Philippi erőnléti edzővel vágtunk neki a szezonnak; ami pedig a játékosmozgást illeti, Nagy Kevin Berettyóújfaluba távozott, Kiss Patrik és Körmendy Gábor pedig profi szerződést kapott első számú csapatunknál.

Alasztics Marcellre nem számíthatott mesterünk, válogatott hálóőrünk lázzal járó betegséggel kellett kezelni az elmúlt napokban.

Idény eleji óvatoskodásról egyik gárda esetében sem lehetett beszélni, már az első percben gyors gólváltás esett a találkozón. Előbb Módly Márk szerzett vezetést az MFA-nak, kisvártatva azonban egyenlítettünk, méghozzá Boldizsár Márk szabálytalansága és Dróth Zoltán értékesített büntetője után (1-1). A folytatásban inkább a küzdelem, a labdabirtoklás dominált, kerestük a rést a pajzson, az 5. percben Luiggi Longo remek távoli lövése utat is talált a kapuba, már nálunk volt az előny (2-1).

Brazil gólt brazil gól követett, Luiggi ezúttal az asszisztot jegyezte egy sarokrúgás formájában, Arnon Cassemiro pedig állítgatás nélkül tüzelt, és 3–1-es vezetéshez juttatott minket. Vendégeink a hátrány ellenére sem adtak lejjebb a lendületből, és igyekeztek megdolgoztatni kapusunkat, Gyimesi Mátét.

A játékrész végjátéka vendég időkéréssel kezdődött, majd egy számunkra rendkívül örömteli momentummal folytatódott: a 17. percben Dróth Zoltán lövését még megúszta riválisunk, utána azonban jött Hajmási Milán és már 4-1 volt az állás. Már-már azt gondolhattuk, hogy megnyugtató előnnyel hallgathatják a fiúk mesterük szünetbeli instrukcióit, fővárosi ellenfelünk azonban ezt másképp gondolta.

A 19. minutumban Boznánszky Gábor, majd egy perccel később Szabó Bence volt eredményes, villámgyorsan egyre csökkent a különbség (4-3). Gyorsan tudtunk reagálni, Arnon Cassemiro bombájával végül 5–3-ról következhetett a második húsz perc.

A folytatást az első félidőhöz hasonlóan kezdte ellenfelünk, ezúttal is eredményesek voltak az első percben, Lőrincz Máté találata után 5-4 állt az eredményjelző táblán. Igazi adok-kapok alakult ki, lüktetett a találkozó, mindkét együttestől nyílt sisakos játékot, villámgyors átmeneteket láthattunk, egy pillanatra sem volt megállás.

Dróth Zoltán két távoli löketénél Boldizsárnak kellett nagyot védenie, nagyon akartuk azt a bizonyos megnyugtató gólt. Erre a 32. percig kellett várni, ekkor Vatamaniuc-Bartha Dávid kapu elé élesen belőtt labdájára érkezett kiválóan Rutai Balázs, 77-es számú játékosunk 6–4-re módosította az összecsapás állását.

Centerünk aztán nem sokkal később ismét főszereplő volt, bár nem olyan szempontból, ahogy azt ő, illetve mi szerettük volna: egy belépő után le kellett támogatni a pályáról és ápolásra szorult. Sok szabálytalanság tördelte ebben a szakaszban a találkozót, a kékmezesek pedig öt a négy elleni játékra átállva próbáltak meg visszajönni a meccsbe. Két perccel a vége előtt 5-4 volt a faultok aránya az MFA „javára”, így a következőnél már kisbüntetőt végezhettünk volna el.

Az utolsó minutumban előbb trénerünk, Felipe Conde, majd Boznánszky Gábor is időt kért, ez viszont már nem osztott, nem szorzott: csapatunk egy jó iramú, gólgazdag mérkőzésen 6-4-re diadalmaskodott, így győztes bajnoki rajttal a háta mögött várhatja a következő erőfelmérőt. Erre már e hét pénteken, augusztus 18-án sor kerül, 19 órás kezdettel a pécsi PTE PEAC otthonába látogatunk.

Felipe Conde vezetőedző: Nagyon különleges pillanat volt ez számomra, hiszen az első tétmérkőzésem volt a Haladás trénereként. A hangulat remek volt, rengetegen jöttek el támogatni minket, csodás élményben volt részem. Ami a találkozót illeti, sok hibát vétettünk, de úgy gondolom, ez normális, hiszen nem sok ideje dolgozunk együtt. Mindent megteszünk, hogy ezeket a hibákat a lehető leghamarabb kiküszöböljük. Sokat gyakoroltuk a támadásainkat, számos helyzetet dolgoztunk ki, azonban nem mindig hoztuk a megfelelő döntéseket. Ennek köszönhetően riválisunk kontrákat tudott vezetni, ennél jobban kell kontrolálnunk a játékot. Védekezésben sokat kell még fejlődnünk, nem kaphatunk négy gólt egy mérkőzésen. Minőségi játékosaink vannak, akik ennél sokkal jobban tudnak védekezni. De az elején járunk, és edzésről-edzésre, mérkőzésről mérkőzésre jobbak lehetünk”

FÉRFI FUTSAL NBI. 1. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA 6-4 (5-3)

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Magyar Futsal Akadémia: Boldizsár Márk - Szabó Dávid, Módly Márk, Tarpai Gyula, Lőrincz Máté, Gaylhoffer Előd, Véghelyi Balázs, Boznánszky Gábor, Fábián Tamás, Módly Dominik, Vas Gergely, Steiner Márk, Bokor Gergő, Szabó Bence

Edző: Boznánszky Gábor

Gólszerzők: Dróth Zoltán (1'), Luiggi Longo (5'), Arnon Cassemiro 2 (6', 20'), Hajmási Milán (17'), Rutai Balázs (32'), ill. Módly Márk (1'), Boznánszky Gábor (19'), Szabó Bence (20'), Lőrincz Máté (21')

Sárga lapok: Vas Ádám (30’), ill. Boldizsár Márk (1’), Boznánszky Gábor (34’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top