Élvonalbeli futsalcsapatunk 6–1-es győzelmet aratott a Maglód otthonában a honi pontvadászat 3. fordulójában. Dróth Zoltán rögtön a 2. percben beköszönt, a találkozó egyetlen hazai találata erre érkezett válaszul; csapatkapitányunk ráadásként a második játékrészben is betalált. A gólzsákot rajta kívül Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hajmási Milán, Kovács Máté és Luiggi Longo tömte ki.

A válogatott szünetet követően a Pécs után az élvonal másik újonca, a Maglód várt bajnoki címvédő együttesünkre a bajnokság 3. játéknapján. Vendéglátóink hozzánk hasonlóan nem találtak még legyőzőre a bajnokságban: előbb a DEAC-cal játszottak egy 3–3-as döntetlent, majd 4–2-re diadalmaskodtak a Magyar Futsal Akadémia otthonában.

Egyik csapat sem teketóriázott, már a mérkőzés elejét is remek iram jellemezte, a Maglód az első két forduló után ellenünk is szép eredményre készült. Csapatkapitányunk labdaszerzéséből könnyen veszélyes kontrát vezethettünk volna, majd nem sokkal később ő tette tovább estében a labdát Luiggi Longónak, akinek közvetlen közelről leadott lövését védte Bohony-kapus. Dróth Zoltán szokásához híven hatalmas motiváltsággal és kedvvel játszott, Henrique Diniz sarokrúgását követően pedig a 2. percben vezetéshez is juttatta csapatunkat (0-1). Ez sajnos tiszavirág-életűnek bizonyult, ugyanis másodpercekkel később egy szépen kijátszott akcióból egyenlített Simon Zsolt, így már 1-1 volt a találkozó állása.

Nem lassítottak a felek, senki számára sem volt elveszett labda, két nyílt sisakos, őszinte futsalt felvállaló együttes volt a pályán. A folytatásban aztán egyre többet birtokoltuk a labdát, egyre több időt töltöttünk a hazaiak térfelén, és szépen fokozatosan kezdtük átvenni a játék irányítását. Henrique Diniz életerős, kapu közepébe tartó lövése Bohony Bálint kezében kötött ki, ám jött a 12. minutum és a találkozó másnapján születésnapját ünneplő Vatamaniuc-Bartha Dávid, akinek remek, pontos lövésével ismét lépéselőnybe kerültünk (1-2).

A félidő végére a szabálytalanságokat is szépen gyűjtögették a csapatok, 3-3 volt az állás ebben a tekintetben, Somogyi Gábor pedig az időkérés mellett döntött. A játékrész vége sem telt eseménytelenül, Dróth Zoltán lövése után Alasztics Marcellnek kellett fontos pillanatban védenie, ám mivel megzörgetnie a hálót egyik együttesnek sem sikerült, mi mehettünk egygólos előnnyel a pihenőre (1-2).

A második etapot aztán ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk: letámadtunk, igyekeztünk már riválisunk kapuja előtt labdát szerezni, ebből pedig helyzeteket kialakítani. Knizs Olivér és Henrique Diniz előtt is nagy lehetőség adódott, nagyon érett az újabb találatunk, ami végül Szalmás Zoltán sarokrúgása és Dróth Zoltán remek egyéni villanása után meg is született a 24. minutum eseményeként (1-3).

A hazaiak bizony egy-egy villanással jelezték, egyáltalán nem mondtak még le a pontszerzésről, mi pedig Dróth Zoltán kapufájával jeleztük további szándékainkat, majd nem sokon múlott, hogy Szalmás Zoltán átadása nem jutott el a címzetthez, Hajmási Milánhoz, aki óriási ziccerben találhatta volna magát.

A folytatásban aztán némileg váltott a Maglód, feljebb tolta a védekezését, ami egyrészről megnehezítette a dolgunkat, másrészről viszont ki tudtuk használni a mögöttük keletkező területeket. Ezekből a szituációkból rendre zavart is tudtunk kelteni, a 32. percben pedig Szalmás Zoltán önzetlen passza után Hajmási Milán már 1–4-re módosította a mérkőzés állását.

Alig telt el egy perc, amikor Kovács Máté pazar bombagóllal növelte a különbséget, eldőlni látszott a győzelem és a három pont sorsa (1-5). Nehéz helyzetbe került vendéglátóink időt is kértek. Így érkeztünk el a találkozó utolsó szakaszához és a 35. minutumhoz, amikor Luiggi Longo lövése után ismét középkezdéshez készülődhettek a maglódiak, már öt góllal vezettünk (1-6).

Itt már nem volt veszítenivalója Somogyi Gábor fiainak, Bohony Bálint mezőnyjátékosként segítette a támadásokat, mindent egy lapra feltéve ment előre a Maglód. Meglehetősen hektikussá vált a mérkőzés, mi próbáltuk kihasználni az üres kapus lehetőségeket, Bohony Bálint egy ilyen szituációnál óriási bravúrral ért vissza és hárított, pedig már úgy nézett ki, verve volt gyors ellentámadásunknál.

A mieinknél még Homlok Levente érkezett a kapuba, aki gondoskodott arról, hogy az eredmény ne változzon, végül magabiztos, 6–1-es idegenbeli győzelemmel folytattuk bajnoki menetelésünket.

Legközelebb pénteken, szeptember 1-jén lépünk pályára, méghozzá hazai környezetben az Újpest csapata ellen.

Felipe Conde vezetőedző: „Azt gondolom, az első félidő jó volt, remek helyzeteket teremtettünk, de emellett rengeteget hibáztunk is. Az öltözőben átbeszéltük ezeket, a második játékrész szerintem kiválóan sikerült. Ez volt eddig a legjobb félidőnk, mióta itt vagyok. Nagyon megbízható játékot produkáltunk, rengeteg lehetőséget teremtettünk, és nem hagytuk kibontakozni ellenfelünket. Kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, ahogy arra mindig is kérem a fiúkat. Amikor ilyen jó a csapatunk, akkor tudnunk kell dominálni. Talán 15 percet volt nálunk a labda a 20-ból, birtokoltuk a labdát és türelmesek voltunk. Az új, sokat gyakorolt 4 a 0 támadásépítésünk már egész jól működik, 2 gólt rúgtunk belőle. Kezdünk fejlődni, de még bőven van hova. Ez csak idő kérdése, és hiszem, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak leszünk, amire szükségünk is van, mert jönnek a nehéz párharcok és felkészültnek kell lennünk. A mai mérkőzésből kiindulva is van néhány dolog, amit korrigálható az Újpest elleni találkozóig. Fontos lesz, hogy ezeket átbeszéljük, orvosoljuk ezeket a hibákat. De most a regenerációra kell koncentrálnunk, több játékosunk a válogatottban volt, a többiek pedig keményen dolgoztak. Regenerálódnunk kell, hogy 100%-ot tudjunk nyújtani a pénteki mérkőzésen”

FÉRFI FUTSAL NB I 3. FORDULÓ

MAGLÓDI TC - HALADÁS VSE 1-6 (1-2)

Maglódi TC: Bohony Bálint – Simon Zsolt, Vékei Nándor, Petric Branko, Sallai Bence, Kovács Dávid, Szabó Gergely, Horváth Richárd, Kalina Tamás, Seregy Tamás, Milavecz Kevin, Talabér Attila, Papp Richárd, Jenei Krisztián

Vezetőedző: Somogyi Gábor

Haladás: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Simon Zsolt (2'), ill. Dróth Zoltán 2 (2', 24'), Vatamaniuc-Bartha Dávid (12'), Hajmási Milán (32'), Kovács Máté (33'), Luiggi Longo (34')

Sárga lap: Hajmási Milán (17’)

Fotó: Sólya Eliza

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top