Az Újpest ellen diadalmaskodtunk 6–1-re a Haladás Sportkomplexumban, megőrizve hibátlan mérlegünket az élvonalbeli futsalbajnokságban négy forduló után. A vendégek vezető találatát követően élményszámba menő futsallal szolgáltuk ki szurkolóinkat. Arnon Cassemiro és Vas Ádám az első etapban köszönt be; Knizs Olivér, majd Dróth Zoltán kapitányunk duplán is a második félidőben. A hat bombagólunk legkülönlegesebb jelzője pedig kapusunk, Alasztics Marcell találatát illeti.

Bátran írhatjuk, hogy a forduló rangadóját rendezték péntek este Szombathelyen, ugyanis listavezető együttesünk a szintén dobogós, harmadik pozícióban lévő Újpest gárdáját fogadta. A találkozó előtt ünnepélyes díjátadásra került sor, ugyanis Dobány Lajos, a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke átadta kiváló hálóőrünknek, Alasztics Marcellnek a 2022/2023-as idény legjobb kapusának járó emlékplakettet.

Csapatunk már a találkozó első pillanatától kezdve arra törekedett, hogy a fővárosiaknak kelljen alkalmazkodni a mi játékunkhoz, nagy labdabirtoklási fölényben, kapura veszélyesen játszottunk. Masszív, stabil Újpesttel találtuk magunkat szemben, így aztán főként a távoli lövésekben láttuk az ellenszert, valamennyinél közel jártunk hozzá, hogy meglegyen a hőn áhított vezetés. Dróth Zoltán remek lekészítése után Luiggi Longo elől kellett hatalmasat menteni a vendégek játékosának, nagy nyomást helyeztünk riválisunkra, akik ezt egy némileg meglepő húzással, öt a négy elleni játékkal próbálták enyhíteni. Így érkeztünk el a 7. perchez, amikor jött az, ami bátran mondhatjuk, egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben: egy szép egyéni akció után Horváth Benedek köszönt be, így az újpestiek kerültek előnybe (0-1).

Dróth Zoltán egy kapáslövéssel próbált rögvest egyenlíteni, majd vendég időkérés következett, mindez a 8. minutum eseményeként. A játékmegszakítás után ismét csapatkapitányunk villant, ezúttal a kapufát találta el, rendületlenül mentünk el, de érezhető volt, hogy nagyon készültek belőlünk a lilák. A pár nap múlva születésnapját ünneplő Vas Ádám egy remek szóló után szerezhetett volna gólt, majd a 16. percben mesterünk, Felipe Conde is az időkérés mellett döntött. Alig tértünk vissza a pályára, amikor Dróth Zoltán forintos labdájával Arnon Cassemiro lépett ki, a befejezés nem kevésbé volt pazar, 1-1 állt az eredményjelző táblán.

Pontosan tudtuk, hogy mekkora jelentősége van, hogy még a szünet előtt a magunk javára fordítsuk a párharc állását, ezért pedig óriási erőket is mozgósítottunk. A játékrész utolsó előtti percében aztán siker is koronázta erőfeszítéseinket, Luiggi Longo távoli löketét Vas Ádám helyezte be a kapuba, 2–1-re vezettünk.

Hiába nem volt már sok hátra a félidőből, Dróth Zoltán révén arra is adódott lehetőségünk, hogy megduplázzuk az előnyt, Gémesi Gergő azonban védeni tudott. A vezetést ugyan az Újpest szerezte meg, a mieink azonban teljesen megérdemelten fordítottak, így 2-1-ről következhetett a második húsz perc.

A szusszanás után aztán ott folytattuk, ahol abbahagytuk: előbb Dróth Zoltán és Luiggi Longo összjátékának tapsolhattak szurkolóink, majd Vas Ádám keresztlabdáját vette át tanári módon Arnon Cassemiro, majd tüzelt kapura.

Látványos, magabiztos játékkal rukkoltunk elő, teljesen azonban nem nyugodhattunk meg, ugyanis egy-egy támadás erejéig a vendégek is megmutatták oroszlánkörmeiket, fontos blokkra is szükségünk volt, hogy elkerüljük a bekapott gólt, majd nem sokkal később nagy ziccert is rontott riválisunk.

Az Újpest elszalasztotta esélyeit, amit viszont mi kíméletlenül megbüntettünk, a 26. percben egy visszagurított labdát Knizs Olivér bombázott a léc alá, 3–1-re módosítva ezzel az állást. Megbecsültük a játékszert, taktikusan, mégis gólra éhesen játszottunk ezt követően is, aminek meg is lett a gyümölcse: a 28. minutumban kapitányunk, Dróth Zoltán is beköszönt, már háromgólos volt a differencia (4-1).

A vendégek időt kértek, majd öt a négy elleni játékra váltottak, muszáj volt kockáztatniuk. Ezt előbb kis híján Luiggi Longo használta ki, majd következett Alasztics Marcell, aki egy rendkívül szemfüles és hajszálpontos megoldással gondoskodott arról, hogy 5-1 legyen a mérkőzés állása.

Ha már tanévkezdés, jól mutatott az az ötös a nevünk mellett, mi azonban ezzel sem elégedtünk meg, minél jobban szerettük volna kiszolgálni az ezúttal is kiváló hangulatot teremtő közönségünket. A 35. percben újabb parádés góllal szomorítottuk ellenfelünket, Dróth Zoltán lőtt elemi erővel az újpestiek kapujába (6-1).

Végül ez lett az utolsó eredményt módosító szó, együttesünk pazar gólokkal és 6–1-es győzelemmel tartotta Szombathelyen a három bajnoki pontot, s így négy játéknap után is hibátlan mérleggel vezetjük a tabellát.

Csapatunkra a következő fordulóban igazi szuperrangadó vár, szeptember 8-án pénteken a Berettyóújfalu otthonába látogatunk.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, eddig ez volt a legjobb mérkőzésünk. A fiúk minden nap keményen dolgoznak, ez a labdabirtoklásunkon, támadásainkon egyértelműen meglátszik. Nem könnyű a játékosoknak, hiszen egy teljesen új rendszer, szisztéma, amit kérek tőlük, de meccsről meccsre jobbak vagyunk, és fizikailag is egyre erősebbek. Egyre jobban elsajátítják ezt a játékstílust, és én is egyre jobban ismerem őket, így tudom hatékonyabban elősegíteni a személyre szabott fejlődésüket is. Remekül védekeztünk ma, sajnos kaptunk egy gólt egy olyan szituációból, amire nem készültünk sokat, így ez az én hibám. Boldog vagyok, mert ez alatt az együtt töltött kevés idő alatt is folyamatos előrelépést tudunk mutatni a közös munkánk eredményéül. Folytatjuk ezt a kemény munkát, fontos mérkőzések várnak ránk”

FÉRFI FUTSAL NB I. 4. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ÚJPEST FC-220volt 6-1 (2-1)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Vezetődző: Felipe Conde

Újpest: Gémesi Gergő - Klacsák Bence, Hadzsi Máté, Horváth Benedek, Östör Martin, Hajzsel Benedek, Kinics Bálint, Neumann Gábor, Katona Noel, Bozidar Simic, Lipl Noel

Vezetődző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Arnon Cassemiro (17’), Luiggi Longo (19’), Knizs Olivér (26’), Dróth Zoltán 2 (28’, 35’), Alasztics Marcell (31’), ill. Horváth Benedek (7’)

Sárga lapok: Hajmási Milán (30’), Kovács Máté (36’), ill. Katona Noel (26’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top