Címvédő futsalcsapatunk óriási csatában győzte le otthonában 4–3-ra a nagy rivális MVFC Berettyóújfalut, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezetjük a tabellát. A hajdúsági katlanban Dróth Zoltán duplájára Nagy Dániel és Szabó Péter még válaszolni tudott, Sipos Gergő és Arnon Cassemiro gólja után viszont Nagy Imre perdítése már csak a szépítésre volt elég.

Az idény első Haladás-Berettyóújfalu összecsapására került sor péntek délután, a két együttes utóbbi otthonában, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban nézett farkasszemet egymással. A mieink négy győzelemmel a hátuk mögött várhatták a derbit, míg a Berettyó két siker mellett egy döntetlent és egy vereséget jegyzett a fordulót megelőzően.

Derbihez méltó iramban és elánnal indult az összecsapás, majd egyre többet volt nálunk a labda, és egyértelmű mezőnyfölényt tudtunk kialakítani. Már rögtön az első hazai szabálytalanság után kecsegtető pozícióból végezhettünk el szabadrúgást, a kísérlet azonban levágódott a sorfalról. Ami akkor nem sikerült, az pár másodperccel később már igen: csapatkapitányunkhoz, Dróth Zoltánhoz jutott el a labda a kapu előterében, aki rendkívül hidegvérű lővőcsel után bombázott a jobb felső sarokba (0-1).

3 minutum kellett csak ahhoz csapatkapitányunknak, hogy megduplázza előnyünket. A 6. percben a védelem nyolc lába sem volt elég ahhoz, hogy megakadályozzák a szabadrúgás sikerességében, Dróth Zoltán révén már 0-2 állt az eredményjelző táblán. A folytatásban öt a négy elleni játékra váltott Trencsényi János gárdája, megpróbált minél előbb szépíteni, visszajönni a meccsbe, mi azonban sok mozgással, okosan játszva megbecsültük a játékszert.

Sőt mi több Dróth Zoltán, Hajmási Milán, majd Vas Ádám neve mellé is veszélyes lövést jegyezhettünk fel, egy pillanatra sem volt megállás. A hajdúságiak sem tétlenkedtek, Alasztics Marcellnek fontos közbeavatkozásokra volt szüksége, ezeket viszont remekül oldotta meg, így aztán továbbra is érintetlen maradt a kapunk.

A 16. percben aztán időt kért a házigazda, és ismét vészkapus szerkezettel tért vissza a pályára. Mi Henrique Diniz lapos lövésével jeleztük, hogy nem szeretnénk megállni ennyinél, a Berettyó pedig hiába rohamozott rendületlenül, nem tudott gólt szerezni, ez pedig azt jelentette, hogy 2–0-ra vezettünk az első felvonás után.

Nagy mentéssel, majd hazai szabálytalansággal vette kezdetét a második játékrész, rendkívül magas hőfokon égtek a csapatok. Kovács Máté ziccerben léphetett ki, Mezei-kapus védeni tudott, a házigazda pedig ismét öt a négy elleni játékra állt át. Sipos Gergő a kapufát találta el, majd Nagy Dániel és Alasztics Marcell különpárbaja következett, ennek állása pedig a találkozó eredményéhez hasonlóan 0-2 volt.

Óriási motivációval játszott mindkét együttes, csúsztak-másztak a játékosok, mindezek mellett viszont szép, látványos megmozdulásokból sem volt hiány. A 31. percben aztán egy gólra csökkent a különbség, Nagy Dánielhez jutott el a labda a hosszú oldalon, aki közelről passzolhatott a kapuba (1-2).

Ezek a pillanatok nem úgy alakultak számunkra, ahogyan azt szerettük volna, hiszen még fel sem ocsúdtunk a bekapott gól után, Szabó Péter találatával már villámgyorsan 2–2-re módosult a mérkőzés állása.

Mesterünk, Felipe Conde időt kért, egy szép akció után Henrique Diniz is lőtt egy kapufát, érezhetően tudtunk újítani, váltani. Arnon Cassemiro nagy helyzeténél Mezei hárított, Sipos Gergő csúsztatásánál viszont már ő is tehetetlen volt, a 34. percben újfent nálunk volt az előny (2-3).

Trencsényi János fiai ezúttal is vészkapussal támadtak, Arnon Cassemiro remek egyéni akciója után viszont sikerült visszaállítanunk a kétgólos differenciát, 2-4 volt az állás.

Egyre távolabb került riválisunk a pontszerzéstől, az idő egyértelműen nekünk dolgozott. Nagy Imre perdítésével ugyan még fel tudott zárkózni egy gólra a hajdúsági alakulat (3-4), ennél többre azonban nem futotta erejéből, 4-3-as idegenbeli sikerrel őriztük meg makulátlan mérlegünket.

A bajnokságban most egy hosszabb szünet következik, legközelebb szeptember 25-én, hétfőn lépünk pályára, 18 óra 30 perces kezdettel a Kecskemét gárdáját fogadjuk.

Felipe Conde vezetőedző: „Megkönnyebbültem. Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, edzői szempontból sem könnyű, rengeteg dologra kell felkészülni, de a győzelem után nagyon jó érzés tölt el! Szerintem nagyon jók voltunk az első félidőben. Masszív volt a védelmünk, amikor csak lehetséges volt, sokat 5 a 4-eztek, de 4-4-nél nem hagytunk nekik esélyt. Labdabirtoklással rengeteg helyzetet teremtettünk, persze van mit fejlődni, de minden mérkőzésen javulunk, és jó csapat ellen mérkőztünk ma. A második félidőben volt 8 perc, amikor nem voltunk annyira jók, nem tudtunk már koncentrálni. Nagyon nehéz volt ma játszani, mert nagyon meleg volt, ez mindkét csapatnak nehéz. Sűrűn kellett cserélni a játékosokat a második játékrészben, mert már mindenki egy kicsit fáradtabb volt. Amikor elkezdtünk fáradni, és ezzel egyidőben volt néhány nehéz küzdelmes helyzet, elveszett a koncentrációnk, ami előnyt adott az ellenfélnek. De az időkérés után nagyon jól jöttünk vissza, remek munkát végeztünk 5 a 4-nél, igaz kaptunk egy gólt, de úgy gondolom ez a fáradtság miatt volt. Nem tudtunk cserélni, nem volt rá idő ebben az időszakban. Szerintem jó munkát végeztünk, nem könnyű itt játszani. Meséltek a fiúk ezekről a derbikről nekem, de számomra ez volt az első, egyben nagyon különleges élmény!”

FÉRFI FUTSAL NB I. 5. FORDULÓ

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 3-4 (0-2)

Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Nagy Imre, Rábl János, Nagy Dániel, Rafinha, Mező Lőrinc, Korcsmáros Bence, Daróczi Dávid, Matheus, Erdei Kristóf, Iszák Dominik, Nagy Kevin, Szabó Péter

Vezetőedző: Trencsényi János

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Arnon Cassemiro, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Nagy Dániel (31’), Szabó Péter (32’), Nagy Imre (40’), ill. Dróth Zoltán 2 (3’, 6’), Sipos Gergő (34’), Arnon Cassemiro (39’)

Sárga lapok: Nagy Dániel (2’), Daróczi Dávid (25’), Matheus (30’), ill. Kovács Máté (17’), Dróth Zoltán (30’), Henrique Diniz (40’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top