Élvonalbeli futsalcsapatunk 4–1-es vereséget szenvedett a Nyíregyháza otthonában a honi pontvadászat 7. játéknapján. Helyzeteink kihasználatlanok maradtak, egyetlen gólunkat Dróth Zoltán jegyezte.

Négy nap leforgása alatt másodszor szálltunk harcba a bajnoki pontokért, péntek délután a Nyíregyháza otthonában vizitáltunk. Mindkét együttes 5–0-s győzelemmel hangolt az összecsapásra: a mieink a Kecskemét elleni rangadón arattak diadalt, míg a nyírségiek a Magyar Futsal Akadémia együttesét fektették két vállra az előző játéknapon.

Bár az első percekben is nálunk volt többet a játékszer, az első védést mégis Alasztics Marcellnek kellett bemutatnia kapunkban. A korai szakasz krónikájához még hozzátartozik, hogy viszonylag gyorsan összegyűjtöttünk két faultot, majd a 3. minutumban némiképp derült égből villámcsapásként jött a hazaiak vezető találata, a korábban Szombathelyen is megforduló Öreglaki Norbert volt eredményes (1-0).

Hidegzuhany volt ez a javából, ami azonban egy még kezdeményezőbb, agresszívabb játékra sarkallta a fiúkat. Kapuja elé szegeztük ellenfelünket, teljesen beszorítottuk őket, ahogy szokták mondani, szinte felbillent a pálya. Brazil légiósunk, Luiggi Longo egy az egy elleni szituációi életveszélyesek voltak, rendre meg tudta magának teremteni a lövőhelyzetet, a házigazda kapusa azonban egészen ihletett formában védett.

Szűk kilenc perc elteltével időt kértünk, majd továbbra is hatalmas nyomást helyeztünk riválisunk kapujára, és óriási erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. Nem sokkal később Lovas Norbert vezetőedző is magához hívta fiait, ennek ellenére azonban nem változott a játék képe, nagy fölényben játszottunk.

Mindennek dacára nagyon nehéz dolgunk volt, a Nyíregyháza roppant stabilan és fegyelmezetten védekezett, hősiesen őrizte egygólos előnyét. Vas Ádám révén szabadrúgásból is veszélyeztettünk, a játékrész végére pedig 5–4 re duzzadt a faultok száma, a második etapot 1–0-s hazai előnyről várhattuk.

A folytatásban aztán ahogy teltek a percek, egyre paprikásabbá vált a hangulat, apróbb szabálytalanságok, faultok tűzdelték a játékot; ráadásul a 23. percben még az addiginál is nehezebb helyzetbe kerültünk: Vatamaniuc-Bartha Dávidnak a játékvezető piros lapot mutatott fel, emberhátrányba kerültünk.

Kritikus időszak következett, amit azonban összetartó csapatmunkának köszönhetően sikerült átvészelnünk. Ezt követően aztán a nyírségiek tudták, hogy nem szabad magukra húzniuk bennünket, fokozatosan jöttek ki a sündisznóállásból, kezdeményezően, támadó szellemben játszottak, amivel meg is tudták nehezíteni dolgunkat.

Így érkeztünk el a 27. perchez, majd egy hazai szabadrúgáshoz, melyet Gregory tudott gólra váltani, s amelynek köszönhetően már 2-0 állt az eredményjelző táblán. Finoman fogalmazva sem álltunk könnyű feladat előtt, ám ennek dacára is rendületlenül mentünk előre.

Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán lövésénél a kapufa segítette ki a vendéglátókat, kisvártatva vészkapusra váltottunk, majd Rutai Balázs találta telibe a felsőlécet, ahonnan azonban pechünkre a gólvonalon kívülre pattant le a labda.

Az öt a négyes formáció természetesen veszélyt is rejtett magában, egy ízben Dróth Zoltánnak önfeláldozóan kellett mentenie, veszítenivalónk viszont ekkor már nem volt. Vészesen fogyott az idő, járattuk a labdát, kerestük a rést, a ritmusváltás lehetőségét, ám ezen a napon semmi sem akart igazán összejönni. A 34. minutumban aztán Dróth Zoltán révén sikerült a szépítés, egy gólra zárkóztunk, ez pedig ismét nyílttá tette a találkozót (2-1).

A Nyíregyháza hálóőre földöntúli bravúrokat mutatott be, a 36. percben pedig az időkérés mellett döntöttünk. Maradtunk az emberelőnyös szerkezetnél, így próbáltuk megbontani a hazaiak védekezését, akik azonban állták a sarat.

A 39. minutum eseményeként begyűjtöttük az 5. faultunkat, ráadásul még ugyanebben a minutumban Gregory megszerezte második találatát is, visszaállt a kétgólos különbség (3-1). Kockáztattunk, kitámadtunk, ezt azonban még egy alkalommal, Dávid Richárd révén ki tudta használni a Nyíregyháza, amely így 4–1-es sikert aratott.

Együttesünket legközelebb október 16-án, hétfőn buzdíthatják szurkolóink, 18 óra 30 perces kezdettel az Aramis látogat Szombathelyre.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, hogy a legnagyobbat a mérkőzés elején hibáztunk. Nagyon lassan kezdtünk, ezzel magabiztosságot kínáltunk az ellenfélnek. Láttam, hogy kivárták a megfelelő alkalmat, és mi számos lehetőséget adtunk nekik. Amikor jó szériád van, akkor sem gondolhatsz úgy egy mérkőzésre, hogy ez is egy a sok közül. Muszáj 100%-osan koncentrálni! Főleg itt, hosszú utazás után egy jó csapat ellen, akik valószínűleg a felső-házért küzdenek. Szóval nem kezdhetünk így! Úgy vélem, ez volt a hiba, és ezzel nyeregbe került a Nyíregyháza, magabiztosságot adtunk nekik. Az első gól után jobban játszottunk, rengeteg helyzetet teremtettünk, de amikor a riválist már játékba hozod, a hálóőr önbizalommal teli lehet, rengeteg védést mutathatott be, akkor nehéz. A szünetben beszéltünk a kettes pozícióról, ahova sokszor passzoltunk, de senki nem volt ott. Ez ilyen. Ha nem olvassuk jól a játékot, és még a szerencse sem áll melléd. Játszhattunk volna sokkal jobban is, sajnos ez nem a mi meccsünk volt, de most az a fontos, hogy visszatérjünk az edzésfolyamatunkhoz, még keményebben tréningezzünk, és megértsük, hogy minden mérkőzésen 100%-osan kell teljesítenünk!”

FÉRFI FUTSAL NB I. 7. FORDULÓ

Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA – HALADÁS VSE 4-1 (1-0)

Nyíregyháza: Gagyi Sándor - Öreglaki Norbert, Gregory, Dávid Richárd, Joao Rodrigues, Szabó Lajos, Krajnyák Zsolt, Kovács Gergő, Urr Dániel, Lakatos László, Kovács Ádám

Edző: Lovas Norbert

Haladás: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Arnon Cassemiro, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Öreglaki Norbert (4’), Gregory 2 (27’, 39’), Dávid Richárd (40’), ill. Dróth Zoltán (34’)

Sárga lapok: Lovas Norbert (28’), ill. Vas Ádám (20’), Felipe Conde (23’)

Kiállítva: Vatamaniuc-Bartha Dávid (23’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top