Bajnoki címvédő futsalcsapatunk az Aramis elleni 8–0-s sikerrel tért vissza a győzelmi ösvényre, egyben a tabella élére is. Találatainkon nyolc játékosunk osztozott, sorrendben Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vas Ádám, Fehér Dániel, Hajmási Milán, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, valamint Szalmás Zoltán vette be a budaörsiek kapuját.

Két hét szünet után lépett ismét pályára élvonalbeli futsalegyüttesünk, amely az Aramis gárdáját látta vendégül a Haladás Sportcsarnokban. A vendégek győzelemmel hangoltak az összecsapásra, a Magyar Futsal Akadémiát múlták felül 4–3-ra, mi pedig a Nyíregyháza elleni botlás után mindenképpen a javítás reményében vártuk ezt a találkozót.

A „Rózsaszín október” kampány jegyében a bemelegítés során a mieink rózsaszín pólót viseltek, melyen egyesületünk kérése szerepel: „Figyelj magadra!”. Szeretnénk, ha a hölgyek igénybe vennék az ingyenes mammográfiás szűrővizsgálatot!

Egy csoportképet is készítettünk az Aramis együttesével, közösen támogatva ezzel a mellrák elleni kampány üzenetét: a rendszeres önvizsgálat és szűrővizsgálat életet menthet!

Szokásunkhoz híven roppant kezdeményezően, megalkuvást nem tűrően kezdtük a találkozót, rögtön ráerőltettük akaratunkat a vendégekre, fölényünk pedig bizony komoly helyzetekben is megmutatkozott.

Előbb Henrique Diniz, majd Kovács Máté és Sipos Gergő előtt adódott nagy lehetőség a vezetés megszerzésére, amire végül nem is kellett sokat várni: a 4. percben közülük brazil légiósunk köszönt be, hamar 1-0 állt az eredményjelző táblán.

A budaörsiek még szinte fel sem ocsúdtak, amikor egy szép támadás végén Hajmási Milán révén rúghattuk volna rá a másodikat, ezt a helyzetet azonban nem sikerült gólra váltani. Nagy önbizalommal, felszabadultan játszottunk, az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, a 8. minutumban pedig Sipos Gergő tanári lefordulása után újabb találatnak örülhettünk, már 2–0-ra vezettünk.

A folytatásban aztán némileg éledezni kezdett riválisunk, amely nagyrészt kontrák után tudott veszélyeztetni, fiatal hálóőrünknek, Homlok Leventének pedig bizony fontos bravúrokat is be kellett mutatnia. Jó lüktetése volt a találkozónak, a mieink Szalmás Zoltán révén szerezhettek volna újabb gólt, majd Dróth Zoltán hozta helyzetbe szenzációs mozdulattal Hajmási Milánt, nagyon érett a harmadik hazai találat.

A játékrész hajrájához közeledve Rutai Balázs is betalálhatott volna, Tánczos Tibor időt kért, igyekezett megnyomni az utolsó szakaszt az Aramis. A narancsmezesek végül nem jártak sikerrel, nem sikerült zárkózniuk, 2-0-nál hangzott el az első felvonás végét jelző dudaszó.

A fordulás után Rutai Balázs helyzetét jegyezhettük fel elsőként, amely ugyan még kimaradt, a kipattanót azonban Hajmási Milán passzolta Vas Ádámhoz, aki 3–0-ra módosította az állást. Szemmel láthatóan szerettük volna kiszolgálni a közönséget, ennek egy újabb ékes bizonyítéka volt a negyedik találatunk a 23. perc eseményeként: ezúttal csapatkapitányunk, Dróth Zoltán szolgálta ki pazarul poszttársát, Fehér Dánielt, aki ugyancsak feliratkozott a gólszerzők közé (4-0).

A folytatásban aztán öt a négy elleni játékra váltott az Aramis, kockáztatniuk kellett a budaörsieknek, ez azonban nem úgy sült el, ahogyan azt ők szerették volna. Egy labdaszerzést követően Hajmási Milán használta ki az üres kapus szituációt, már 5-0 volt a találkozó állása.

Hiába a markáns előny, ezzel mit sem törődve játszottunk, magabiztos győzelemre nagyon éhes csapatot láthattak szurkolóink. A 31. percben aztán tankönyvbe illő, sakk-matt akció végén Luiggi Longo volt eredményes, Dróth Zoltán pedig újabb asszisztot könyvelhetett el (6-0).

Nem sokkal később aztán felkerült a pont az i-re, már ami csapatkapitányunkat illeti, aki egy csodálatos kapáslövéssel szerezte meg hetedik találatunkat (7-0). Aki nem tudta a mérkőzés eredményét, akár azt is hihette volna, hogy éppen a győztes gólért megyünk előre.

Egymás után dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, a 36. percben pedig Szalmás Zoltán is megzörgette a vendégek hálóját (8-0). A hátralévő idő sem telt eseménytelenül, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ezekből viszont már nem sikerült újabb találatot, találatokat szerezni. A mieink végül 8–0-s diadalt arattak, s a Veszprém Debrecenben elszenvedett vereségének köszönhetően ismét a tabella élére álltak.

A Bajnokok Ligája-nyitány előtt a héten még egy bajnoki mérkőzés vár együttesünkre, október 20-án, pénteken a Nyírbátor gárdáját fogadjuk 18 óra 30 perckor a Haladás Sportcsarnokban.

Felipe Conde vezetőedző: „Az volt a tervünk, hogy végig nagy nyomás alatt tartsuk ellenfelünket, ezt részben meg is valósítottuk. Sok helyzetet alakítottunk ki, a befejezéseknél viszont akadtak gondjaink, nagyon sok olyan lehetőségünk volt, melyekből még gólokat szerezhettünk volna. Ezen még dolgoznunk kell. Ennek ellenére természetesen nem lehetek elégedetlen, mivel a három pontot megszereztük, és újra vezetjük a tabellát. Sajnos a Nyíregyháza elleni vereség után két hetet kellett várni a következő mérkőzésre. Amikor kikapsz, minél hamarabb szeretnél játszani, javítani. Most volt két hetünk, ami viszont jó volt arra, hogy dolgozzunk, fejlődjünk számos területen. Külön öröm, hogy egy olyan csapattal mérkőztünk, ahol fiatal tehetségek játszanak, látható, hogy a magyar futsal folyamatosan fejlődőképes”

FÉRFI FUTSAL NB I. 8. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ARAMIS 8-0 (2-0)

Haladás: Homlok Levente - Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Aramis: Csikós Erik - Kövesdi Zsombor, Vattamány Dávid, Gellérfy Sándor, Szeghy Szabolcs, Soós Arnold, Gáspár Máté, Matolcsi Márton, Bélavári Botond, Moga Edvin, Berkes Gábor, Szücs Barna, Lévai Dániel, Erdősi Soma

Vezetőedző: Tánczos Tibor

Gólszerzők: Henrique Diniz (4’), Sipos Gergő (8’), Vas Ádám (22’), Fehér Dániel (23’), Hajmási Milán (28’), Luiggi Longo (31’), Dróth Zoltán (33’), Szalmás Zoltán (36’)

Sárga lap: Hajmási Milán (13’), Vas Ádám (29’), Szalmás Zoltán (36’), Kovács Máté (37’), ill. Gáspár Máté (12’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top