Bajnoki címvédő futsalosaink 3–1-es győzelmet arattak a Nyírbátor gárdája ellen a Haladás Sportcsarnokban, ezzel a második mérkőzésünket is sikerrel teljesítettük a spanyolországi Bajnokok Ligája-küzdelmeket megelőző héten. Szalmás Zoltán és Dróth Zoltán találatával már a 6. percben kétgólos vezetést alakítottunk ki, majd a második játékrészben Vatamaniuc-Bartha Dávid is beköszönt, melyre az utolsó pillanatokban érkezett szépítés ellenfelünktől.

Nagy menetelésben van élvonalbeli futsalcsapatunk, amely a hétfő, Aramis elleni lehengerlő siker után ezúttal már a Nyírbátor gárdáját látta vendégül. Az Elek Gergő irányította nyírségiek szépen gyűjtögetik a pontokat a bajnokságban, a találkozót megelőzően a tabella ötödik helyét foglalták el 13 egységgel a nevük mellett.

Nagy menetelésben van élvonalbeli futsalcsapatunk, amely a hétfő, Aramis elleni lehengerlő siker után ezúttal már a Nyírbátor gárdáját látta vendégül. Az Elek Gergő irányította nyírségiek szépen gyűjtögetik a pontokat a bajnokságban, a találkozót megelőzően a tabella ötödik helyét foglalták el 13 egységgel a nevük mellett.

Ezt az összecsapást is rendkívül kezdeményezően, magas letámadással és agresszívan kezdtük, nyomás alá helyeztük riválisunkat, ez pedig Sipos Gergő és Henrique Diniz révén helyzetekben is megmutatkozott. A folytatásban aztán némileg feljebb tolta védekezését a vendégalakulat, megpróbálta megakadályozni támadásépítéseinket, az 5. percben azonban Dróth Zoltán és Szalmás Zoltán remek kooperációja után utóbbi megzörgette a hálót (1-0).

Csapatkapitányunk nem csak a társak kiszolgálásában jeleskedett: a 6. minutumban egy elpasszolt labdát villámgyors helyzetfelismeréssel lőtt a kapuba már 2–0-ra vezettünk. A gyors gólok után sem vettünk vissza a tempóból, Alasztics Marcell is megkínálta kollégáját, Vincze Szabolcsot, nem titkolt szándékunk volt, hogy már az első játékrészben lezárjuk a találkozót. A nyírbátoriak hálóőre rendszerint a félpályánál segítette csapata támadásépítését, igazán komoly helyzetig azonban így sem tudott eljutni a zöldmezes alakulat.

A 9. percben a vendégek időkérését jegyezhettük fel, majd Dróth Zoltán találta telibe a kapufát, centiken múlt harmadik találatunk. Felpörögtek az események, előbb Alasztics Marcellnek kellett nagy bravúrt bemutatnia, majd Szalmás Zoltán előtt adódott lehetőség, mindkét csapattól nyílt sisakos játékot láthatott a közönség.

Ez mindkét kapu előtt veszélyes helyzeteket eredményezett, a nagy igyekezet pedig a faultokat hozta magával, öt perccel a játékrész vége előtt 4-3 volt az állás ebben a tekintetben. A hajrában aztán nem csak lehetőségeink, de szabálytalanságaink számát is tovább gyarapítottuk, a hatodik után kisbüntetőt végezhetett el Nyírbátor, válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell viszont gondoskodott arról, hogy érintetlen maradjon a kapuja. Feszült hangulattal, kakaskodással, valamint időkérésünkkel ért véget a félidő, mely 2–0-s eredménnyel zárult.

Jó ritmusban, Vatamaniuc-Bartha Dávid és Sipos Gergő helyzeteivel jöttünk ki a folytatásra, ellenfelünk pedig jószerivel csak nyomozta a játékszert. Dróth Zoltán kis híján lemásolta az első felvonásban szerzett találatát, nem sokkal tévesztett célt távoli emelése.

Elek Gergő tanítványai játékuk intenzitását próbálták emelni, igyekeztek ritmust váltani, mi azonban kiválóan reagáltuk le ezeket a szituációkat. Kisvártatva Dróth Zoltán előtt adódott tiszta lövőhelyzet, Vincze bravúrja kellett a nyírségieknek, majd rövid időn belül a második különcsatájukat is megnyerte a vendégek portása.

Egy pillanatra sem volt megállás, hatalmas tempót diktáltak a felek, Sipos Gergő ziccerénél pedig már nem először jártunk közel ahhoz, hogy háromra növeljük a különbséget. A játékrész derekához érve sokat birtokoltuk, járattuk a labdát, szerettünk volna még egy sebességi fokozatot váltani, és pontot tenni a nyitott kérdések végére.

Az újabb nagy lépést efelé a 36. percben tettük meg, amikor Sipos Gergő volt rendkívül harcos, és hámozta ki a labdát több vendégjátékos gyűrűjéből, Vatamaniuc-Bartha Dávid pedig laposan a kapuba gurított (3-0).

Egyre távolabbinak látszott Elek Gergő együttese számára a pontszerzés reménye, taktikus, okos játékkal őriztük előnyünket. Az utolsó másodpercekben ugyan egy Sánta Attila-szóló után szépíteni tudott a Nyírbátor, ez azonban már nem bírt nagy jelentőséggel, csapatunk 3–1-es győzelemmel vette a Bajnokok Ligája előtti utolsó „akadályt”, megőrizve elsőségét a tabellán.

Együttesünk legközelebb már a nemzetközi porondon mérettetheti meg magát, október 26-án, csütörtökön 20 órakor ugyanis megkezdjük Bajnokok Ligája-kalandunkat, méghozzá Mallorcán, a házigazda spanyol Palma Futsal gárdája ellen.

Felipe Conde vezetőedző: „Nagyon magas színvonalú, gyors mérkőzésen vagyunk túl, hatalmas küzdelem volt. Sosem könnyű egy ilyen nagy jelentőségű nemzetközi torna előtt pályára lépni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a játékosok már fél lábbal ott vannak. Ennek ellenére úgy gondolom, koncentráltak voltunk, kontrolláltuk a játékot, mint ahogy a labdabirtoklást is. A kontrák miatt maradt bennem hiányérzet, több gólt is szerezhettünk volna ezekből, valamint az igazsághoz hozzátartozik, hogy ellenfelünk is betalálhatott volna többször ilyen szituációkat követően, fejlődnünk kell. A második félidőnk jobb volt, összességében pedig egy nagyon értékes három pontot szereztünk egy olyan csapat ellen, mely a legjobb helyezésekért harcol a bajnokságban”

FÉRFI FUTSAL NB I. 9. FORDULÓ 

HALADÁS VSE - NYÍRBÁTORI SC 3-1 (2-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Körmendy Ferenc, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetődző: Felipe Conde

Nyírbátor: Vincze Szabolcs - Bartha Balázs, Sánta Attila, Csorvási Ádám, Csoma Alpár, Dobi Attila, Szabó Steven, Hadházi Sándor, Orosz Dániel, Szucsányi Sándor

Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Szalmás Zoltán (5’), Dróth Zoltán (6’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (36’), ill. Sánta Attila (40’)

Sárga lap: Henrique Diniz (9’), ill. Sánta Attila (20’), Hadházi Sándor (39’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top