Bajnoki címvédő futsalcsapatunk rendkívül magas színvonalú, kiélezett mérkőzésen szenvedett 3–1-es vereséget az előző idényben BL-trófeát hódító Palma Futsal gárdájától az elitsorozat fő fordulójának első összecsapásán. A vezetést Sipos Gergő szenzációs góljával a 3. percben megszereztük, a második félidő derekán azonban Fabinho Chaguinha, valamint Bruno Gomes is beköszönt, ami spanyol fordítást eredményezett.

Csütörtök este rögtön a címvédő Palma Futsal ellen kezdte meg nemzetközi kupaszereplését háromszoros magyar bajnok futsalcsapatunk, amely a tavalyi idény aranyérmének köszönhetően ezúttal is BL-indulási jogot szerzett. A mieink Spanyolországba utaztak, és a házigazda Palma Futsalon kívül a kazah Kairat Almaty, valamint a luxemburgi Differdange együttesével kerültek egy kvartettbe. A négyesből az első három helyezett csapat folytathatja a küzdelmeket a sorozat elitkörében.

Hazai helyzetekkel kezdődött az összecsapás, magas letámadással próbáltak meg minket kellemetlen szituációkba hozni. Nehezen tudtunk támadásokat építeni, kihozni a labdát, a nap – de talán a fő fordulót is írhatjuk – góljára azonban egyértelműen benyújtottuk pályázatunkat: Sipos Gergő a 3. percben káprázatos találatot jegyzet, amivel 1–0-ra vezettünk.

A házigazda számára hidegzuhany volt ez a javából, meg is próbáltak még nagyobb nyomást helyezni kapunkra, maximális koncentrációra volt szükségünk védekezésben. Komoly lehetőségeket dolgozott ki a spanyol együttes, beszorított minket, s kis híján a kapusuk volt az, akinek összejött az egyenlítés.

A 9. minutumban aztán az időkérés mellett döntöttünk, szükségünk is volt némi szusszanásra. A folytatásban is rendkívül fegyelmezetten, egymást kisegítve védekeztünk, Alasztics Marcell pedig ihletett formában őrizte hálóját. Szükségünk is volt az éles védekezésre ebben a periódusban, az viszont finoman szólva sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy szűk kilenc perccel a játékrész vége előtt már négy faultnál jártunk.

Hazai kapufa ide, hazai kapufa oda, több alkalommal is velünk volt, kisvártatva pedig a következő szabálytalanság is felkerült a nevünk mellé, közel járt a kisbüntetőhöz a Palma Futsal. Nem sokkal később aztán hatványozottan rosszul jöttünk ki egy érvénytelenített gólból: amellett, hogy nem adták meg Szalmás Zoltán találatát, újabb faultot fújtak ránk a játékvezetők, ami azt jelentette, hogy tízmétereshez jutottak a hispánok.

Ezt Fabinho gólra váltotta, egyenlítettek a lilamezesek. Aztán bő négy perccel a szünet előtt a spanyolok mestere is magához hívta övéit, így érkeztünk el a játékrész hajrájához. A hátralévő idő is tartogatott helyzeteket, szép védéseket, a hálót azonban már nem sikerült megzörgetni, így aztán 1-1-gyel fordultunk.

Remek iramban, nagy küzdelemmel kezdődött a második felvonás, két támadó szellemű csapat küzdelmét láthattuk a pályán. Kemény ütközések tördelték a játékot, sokat állt az összecsapás, majd egy szép spanyol lövést és egy bravúros Alasztics Marcell-védést jegyezhettünk fel. A folytatásban Hajmási Milán és brazil légiósunk, Henrique Diniz előtt is nagy helyzet adódott.

Egyértelműen felpörögtek az események, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, egy szemfüles Henrique Diniz-labdaszerzés után pedig már az ötödik faultját jegyezhette a spanyol gárda, ami nem kecsegtetett sok jóval számukra. Ennek ellenére a mérkőzésnek ezen szakaszában talán ők játszottak kapura veszélyesebben, a 31. percben pedig Caguinha szép egyéni akciója után már náluk volt az előny. A másodpercek peregtek, mi pedig igyekeztünk rátenni még egy, vagy akár több lapáttal az egalizálás érdekében.

Természetesen a hazaiak sem nyugodhattak meg, tudták is pontosan, hogy az egygólos előny nem egy életbiztosítás, a 36. minutumban pedig növelték is a különbséget: egy szép lefordulás után Bruno Gomes talált a kapuba, amivel 1-3 állt az eredményjelző táblán. Ekkor már nem volt veszítenivalónk, át is álltunk öt a négy elleni játékra, majd nem sokkal a végső dudaszó előtt még időt kért mesterünk, Felipe Conde. Az erőfeszítések dacára nem sikerült újabb gólt szereznünk, s bár teljes mértékben egyenrangú ellenfelei voltunk a tavalyi kiírás aranyérmesének, a találkozó az ő 3-1-es győzelmükkel ért véget.

A mieinkre pénteken 17 órakor már újabb ütközet vár, a kazah Kairat Almaty gárdájával nézünk farkasszemet.

Felipe Conde vezetőedző: „Szerintem jó meccset játszottunk, a srácok mindent megcsináltak, amit megbeszéltünk. A világ egyik legjobb csapata ellen mérkőztünk, és a végéig versenyben tudtunk lenni. Nagyon büszke vagyok erre a párharcra. Az első félidőben talán játszhattunk volna kicsit jobban, de az első meccs nem könnyű, nagyon vártuk ezt az összecsapást. Nem birtokoltuk eleget a labdát, a védekezésünk működött, de rengeteg helyzete volt a Palmának, ez persze érthető, hiszen nagyon jó csapat. A második játékrészben sokkal jobban játszottunk, helyzeteket teremtettünk, sajnos azonban az egygólos hátrányunknál nem használtuk ki ezeket. Egy ilyen csapat ellen, ha van lehetőséged, azt ki kell használnod, ha nem teszed, akkor ők megteszik. Összességében nagyon jó meccset játszottunk, ahogy azt már mondtam az elején is. Néhány dolgot javítanunk kell, és regenerálódnunk, holnap újabb csata vár ránk, de nagyon boldog vagyok a fiúk mai teljesítménye miatt!”

FÉRFI FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA FŐ FORDULÓ „A-ÁG” 3. CSOPORT 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – MALLORCA PALMA FUTSAL 1-3 (1-1)

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetődző: Felipe Conde

Palma Futsal: Luan Muller - Chaguinha, Mario Rivillos, Hossein Tayebi, Rómulo, Jaume Bauzá, Vilian Lourenco, Cleber, Moslem Oledghobad, Bruno Gomes, Fabinho, Jesús Gordillo, Marcelo Dos Santos, Salar Aghapour

Vezetőedző: Antonio Vadillo Sanchez

Gólszerzők: Sipos Gergő (3’), ill. Fabinho (14’), Chaguinha (31’), Bruno Gomes (36’)

Sárga lap: Vas Ádám (3’), ill. Bruno Gomes (16’), Cleber (20’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top