Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 8–0-s győzelemmel gyűjtötte be a pontokat a Magyar Futsal Akadémia vendégeként. Nyolc találatunkon hét játékosunk osztozott, Vas Ádám duplája mellett Kovács Máté, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Knizs Olivér, Arnon Cassemiro, Rutai Balázs, valamint Luiggi Longo is bevette a házigazda kapuját. A miénk érintetlenségéről pedig az első félidőben Homlok Levente, majd a második játékrészben Alasztics Marcell gondoskodott.

A 12. fordulóval megkezdődött az élvonalbeli futsalbajnokság alapszakaszának második köre, csapatunk pedig a Magyar Futsal Akadémia (MFA) otthonában kezdte meg a honi pontvadászat második félidejét. A két együttes a szezonnyitón Szombathelyen csapott össze egymással, az a gólzáporos találkozó a mieink 6-4-es győzelmével ért véget.

Ahogyan azt már megszokhattuk a fiúktól, ezúttal sem teketóriáztak sokat, Kovács Máté szép megindulása és életerős lövése után egészen biztosan nem maradt pók a kapu bal felső sarkában (0-1). A találkozó következő nagy lehetősége is az ő nevéhez fűződött, ezúttal is nagyon bekezdtünk, majd egyszer-egyszer a hazaiak is eljutottak a kapunkig. Ennek ellenére nem kellett sokat várnunk, hogy megduplázzuk előnyünket, Vatamaniuc-Bartha Dávid köszönt be a 4. minutumban (0-2), ezt pedig egy minutummal később tovább is tudtuk fokozni: előbb egy okos középregurítás után Knizs Olivér iratkozott fel a gólszerzők közé (0-3), majd Vas Ádám volt eredményes, 0-4 állt az eredményjelző táblán.

Érezhető volt, hogy a vendéglátók nem tudják felvenni, tartani az általunk diktált tempót, ez pedig szabálytalanságokban is megnyilvánult. Ahogy haladtunk előre az időben, talán valamivel több időt töltött el térfelünkön a MFA, ám az nyilvánvaló volt, hogy mi sem elégedünk még ezzel a különbséggel és hajtottunk, mentünk előre az újabb gólokért.

Tetszetősen, gyorsan, kombinatívan játszottunk, egy szép összjáték végén pedig Arnon Cassemiro is megzörgette a hazaiak hálóját, méghozzá a 13. percben (0-5). Jelentősnek mondható előny ide, jelentősnek mondható előny oda, nem voltunk hajlandóak lassítani, levegőhöz engedni riválisunkat, Rutai Balázs pedig a 16. minutumban 0–6-ra módosította a találkozó eredményét.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a játék minden elemében, mutatójában felülmúltuk a hazaiakat, aminek köszönhetően hatgólos előnyről várhattuk a második felvonást.

A fordulás után az MFA egy hasonló szituációban került helyzetbe, mint amilyenből első találatunk született, ezt követően azonban ismét mi uraltuk a játékot. Ebben a szakaszban is villámgyorsan visszaszereztük a labdákat, keményen, határozottan letámadtunk, Luiggi Longo szép elfutása után pedig már 7–0-ra vezettünk a 24. percben.

Boznánszky Gábor együttese továbbra sem tudott mit kezdeni a játékunkkal, nem találta az ellenszert, az pedig finoman szólva sem könnyítette meg a hazaiak dolgát, hogy ugyanolyan intenzitással játszottunk, mint a találkozó első másodperceiben. Aki később kapcsolódott be a közvetítésbe, és nem látta volna az eredményt, azt is gondolhatta, hogy éppen a vezető találat megszerzéséért rohamozunk.

Birtokoltuk, járattuk a labdát, a 27. percben pedig Vas Ádám kaparta ki magának a gesztenyét, és megszerezte csapatunk nyolcadik, saját maga második gólját.

Ellenfelünket 8–0-nál sem engedtük kibontakozni, támadásokat vezetni, mi vezettünk veszélyes offenzívákat, bőven benne volt a találkozóban, hogy eljutunk a két számjegyű különbségig. A hazaiak lelkük mélyén már minden bizonnyal a találkozó végét jelző dudaszót várták, mesterünk, Felipe Conde még időt kért, így érkeztünk el a végjátékhoz.

A hajrában sem tettünk le róla, hogy tovább nyissuk azt a bizonyos ollót, ám újabb gólt, gólokat végül már nem szereztünk. Győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, meggyőző, címvédőhöz méltó játékkal és 8–0-s sikerrel hoztuk el a három pontot a Magyar Futsal Akadémiától.

Csapatunkra november 17-én, pénteken már újabb erőfelmérő vár, 18 óra 30 perces kezdettel a Pécs együttese látogat Szombathelyre.

Felipe Conde, vezetőedző: „Különösen az első félidő volt kiváló, megbeszéltük a srácokkal, hogy az a legfontosabb, hogy átültessünk taktikai elemeket a gyakorlatba, és még ennél is fontosabb, hogy végig koncentráljunk a 40 percben. Szerintem jó teljesítettünk, persze mindig lehet fejlődni, de még az első félidő után is magas színvonalon tartották a mérkőzést, koncentráltak, tudtunk gyakorolni taktikai elemeket, szóval nagyon meg vagyok elégedve a mai mérkőzéssel. Reméljük, hogy meg tudjuk tartani ezt a koncentrációt a következő három találkozón is”

FÉRFI FUTSAL NB I. 12. FORDULÓ

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA - HALADÁS VSE 0-8 (0-6)

Magyar Futsal Akadéma: Boldizsár Márk - Módly Márk, Tarpai Gyula, Nguyen Nhat Duy, Lőrincz Máté, Tóth Barnabás, Szabó Dávid, Véghelyi Balázs, Boznánszky Gábor, Fábián Tamás, Módly Dominik, Vas Gergely, Szabó Bence, Steiner Márk

Vezetőedző: Boznánszky Gábor

Haladás VSE: Homlok Levente - Kovács Máté, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Sipos Gergő, Fehér Dániel, Arnon Cassemiro, Rutai Balázs, Győrfy Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Kovács Máté (2’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (4’), Knizs Olivér (5’), Vas Ádám 2 (5’, 27’), Arnon Cassemiro (13’), Rutai Balázs (16’), Luiggi Longo (24’)

Sárga lap: Véghelyi Balázs (5’), ill. Vas Ádám (3’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top