Bajnokok Ligája elitkörre készülő futsalosaink hazai környezetben gáláztak 12–0-ra a PTE-PEAC ellen. Ifjú tehetségünk, Knizs Olivér három ízben is beköszönt; Vas Ádám, Rutai Balázs és Henrique Diniz duplázott, valamint Kovács Máté, Hajmási Milán és Luiggi Longo is góllal vette ki részét a kiütéses sikerből.

A 13. forduló következett az élvonalbeli futsalbajnokságban, együttesünk pedig a Pécs ellen folytathatta pazar menetelését. A mieinknél Szalmás Zoltán kisebb sérülés miatt nem állt még Felipe Conde rendelkezésére; valamint Sipos Gergő, Homlok Levente és Arnon Cassemiro kapott pihenőt.

Nem sokat kellett várni az első igazán komoly helyzetünkre, pár másodperc elteltével Vatamaniuc-Bartha Dávid lőhetett ígéretes helyzetből. Kisvártatva aztán csapatkapitányunk, Dróth Zoltán is tesztelte a vendégek hálóőrét, ezúttal is gyorsan ellenfelünk tudtára adtuk, mik is a szándékaink.

Ezt aztán a 2. minutumban egy góllal is nyomatékosítottuk, Dróth Zoltán legurított szabadrúgását Vas Ádám értékesítette (1-0). A pécsiek nem tudták elkapni a fonalat, teljes egészében védekezésre kényszerültek, Gyimesi Máténak nem adtak sok feladatot, mi pedig sorra dolgoztuk ki az újabb lehetőségeket.

A 6. percben aztán ismét gólnak örülhetett közönségünk, Rutai Balázs ugratta ki remek ütemben Knizs Olivért, aki pimasz mozdulattal továbbított a kapuba, már 2-0 állt az eredményjelző táblán. Felszabadultan, önbizalommal telve játszottunk, szerettük volna ezúttal is kiszolgálni a szurkolóinkat.

Az első találatunkat a 3., a másodikat a 6. percben szereztük, s hogy a szép sorminta folytatódjon, arról Kovács Máté és Rutai Balázs gondoskodott. Előbbi a 9. minutumban iratkozott fel a gólszerzők közé, utóbbi pedig a 12. minutumban vette be Molnár Milán kapuját (4-0).

Ezt követően Luiggi Longo és Rutai Balázs löketénél is a kapufa segítette ki a vendégeket, életveszélyesen játszottunk, minden támadásunkat lövéssel, helyzettel fejeztük be.

Remek ritmusváltások, kényszerítők, tetszetős megoldások jellemezték a játékunkat, a félidő utolsó három percében pedig újabb gólokkal is elkényeztettük szimpatizánsainkat.

A 17. percben egy rafinált oldalberúgás után Hajmási Milán talált be, az asszisztot Vas Ádám jegyezte (5-0). 44-es számú játékosunk aztán a 19. minutumban maga is beköszönt ismét (6-0), majd jött Rutai Balázs és Luiggi Longo, 8–0-val fordultunk. 

A második etapra is ugyanolyan élesen, harapósan jöttünk ki, mint ahogy az első félidőben játszottunk, ennek pedig kisvártatva két számjegyű különbség lett az eredménye.

A 22. percben Henrique Diniz lőtte ki az alsó sarkot (9-0), egy minutummal később Rutai Balázs szerzett bombagólt, 10-0 volt az állás. A baranyaiak csak nyomozták a labdát, nem igazán voltak momentumaik, mi viszont még ekkor is tűz alatt tartottuk ellenfelünk kapuját.

A 33. perc eseményeként Knizs Olivér remekül eltalált lövése kötött ki a kapuban, korosztályos válogatott játékosunk immáron három találatnál tartott (11-0). A folytatásban aztán Alasztics Marcellnek akadt dolga, egy távoli próbálkozásnál kellett bravúrosan közbeavatkoznia, de továbbra is érintetlen maradt a kapunk. A hajrára is maradt még említésre méltó esemény, a 39. minutumban egy szögletet követően Henrique Diniz állította be a találkozó 12–0-s végeredményét.

A mieink a Magyar Futsal Akadémia 8-0-s legyőzése után újabb fölényes sikert arattak, és remek formában várhatják a hétfői, 18 óra 30 perckor kezdődő Maglód elleni hazai összecsapást.

Felipe Conde vezetőedző: „Természetesen örülök annak, ahogy ez a találkozó alakult, az ilyen mérkőzések és a gólok mindig nagyon fontosak a játékosok és a csapat önbizalmának szempontjából. Azt kértem a fiúktól, hogy egy pillanatra se lassítsunk, használjunk ki minden lehetőséget arra, hogy felkészüljünk a Bajnokok Ligájára. Emiatt az első félidőt követően sem vettünk vissza a tempóból, és a srácok mindvégig koncentráltan játszottak, minden pillanatban keresték a lehetőséget a gólra. Boldog vagyok, de már a következő mérkőzésre kell gondolnunk, mert az is nagyon fontos lesz nekünk”

FÉRFI FUTSAL NB I. 13. FORDULÓ

HALADÁS VSE - PTE-PEAC 12-0 (8-0)

Haladás: Gyimesi Máté – Kovács Máté, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

PTE-PEAC: Molnár Milán – Tóth Attila, Koronics Márk, Bartal Bence, Vénosz Soma, Wilkesz Edward, Bálint Gergő, Molnár Csongor, Pápai Benedek, Forró Máté, Spánitz Bálint, Hajnal Márk

Vezetőedző: Élő Tibor

Gólszerzők: Vas Ádám 2 (2’, 19’), Knizs Olivér 3 (6’, 12’, 33’), Kovács Máté (9’), Hajmási Milán (17’), Rutai Balázs 2 (20’, 23’), Luiggi Longo (20’), Henrique Diniz 2 (22’, 39’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top