Címvédő futsalcsapatunk 7–2-es győzelmet aratott az Újpest otthonában, ezzel a hónap hatodik mérkőzésén is begyűjtöttük a bajnoki pontokat. A tabella első helyét erősítő sikerünkön Dróth Zoltán, Hajmási Milán és Sipos Gergő duplázott; valamint Arnon Cassemiro is bevette a fővárosiak kapuját.

Mindkét együttes távoli bátor próbálkozásokkal nyitotta az összecsapást, jelezve ezzel, hogy a lövőkedvvel nem lesz gond ezen az estén. A hazaiak egyáltalán nem voltak megilletődve, felvették a kesztyűt, nekünk pedig blokkokra, valamint Alasztics Marcell védéseire volt szükségünk, hogy elkerüljük a bekapott gólt.

Hajmási Milán egy okos, legurított szabadrúgás után járt közel ahhoz, hogy előnyhöz juttassa csapatunkat, a másik kapu előtt viszont Kovács Máténak kellett óriásit mentenie, hogy továbbra is 0-0 maradjon az eredményjelző táblán.

Ahogy teltek a percek, valamelyest alábbhagyott a fővárosiak lendülete, mi időt kértünk, majd egy kecsegtető szabadrúgásból veszélyeztettünk. Kezdett egyoldalúvá válni a mérkőzés, kapuja elé szegeztük a lilamezeseket, akik azonban mindenhová odaértek és minden kísérletünkbe bele tudtak lépni.

A 11. percben azonban már senki sem tudott segíteni újpesti részről, Arnon Cassemiro sarokrúgása után Sipos Gergő remek mozdulattal továbbított a kapuba, lépéselőnybe kerültünk (0-1).

A házigazda időt kért, igyekezett rendezni a sorokat, a folytatásban pedig felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A félidő végéhez közeledve újabb nagy offenzívát indítottunk, sorra adtuk le a veszélyesebbnél veszélyesebb lövéseket, Kinics-kapus eszén azonban nem sikerült túljárni. A kimaradt lehetőségek sajnos megbosszulták magukat, a 16. percben Lipl Noel szólója után gólt szerzett, 1–1-re módosult az állás.

A második felvonás elején aztán egyértelműen csapatkapitányunk, Dróth Zoltán lépett elő főszereplővé: már első kísérlete is gólt érdemelt volna; nem sokkal később Arnon Cassemiro önzetlen átadása után azonban már be is vette a lilák kapuját (1-2).

A találat nagy löketet adott a fiúknak, akik rá is tettek egy lapáttal, Dróth Zoltán pedig – aki ezúttal is hatalmas kedvvel játszott – nem kímélte a fővárosiak védelmét, veszélyesen sorozta. A hazaiak első lehetősége egy szabadrúgásból adódott, majd másodpercekkel később szintén nehéz pillanatokat éltünk át, a 27. minutumban azonban jött Arnon Cassemiro, és egy fantasztikusan eltalált lövéssel lehűtötte a kedélyeket (1–3).

A hazaiak nem estek össze, Bozidar Simic révén egyenlítettek, ezután viszont egyértelműen a mi momentumaink következtek: Hajmási Milán első, távoli löketét még megúszták az újpestiek, Alasztics Marcell kidobása után viszont már remekül fordult le védőjéről 10-es játékosunk, és higgadtan gurított a kapuba (2-4).

Válogatott kiválóságunknak aztán mindössze egy percre volt szüksége ahhoz, hogy megduplázza találatainak számát, a 30. percben már 5–2-re vezettünk. Nagyon elkaptuk a fonalat, minden jel arra utalt, hogy sikerült megtörnünk ellenfelünket, akik Dróth Zoltán elemi erejű lövését követően még nehezebb helyzetbe kerültek (2-6).

Nem is várt tovább az időkéréssel a hazaiak mestere, ezzel párhuzamosan öt a négy elleni játékra váltottak, amelynek itt már nem volt veszítenivalója. A vészkapus szerkezet sem hozta meg a felzárkózást a lilák számára, nem tudtak előnyt kovácsolni belőle, Sipos Gergő viszont tovább nyitotta azt a bizonyos ollót, a 33. percben 2-7 állt az eredményjelző táblán.

Moga Flavius Lorant tanítványai nagy erőket mozgósítottak a szépítésért, kitámadtak, ezzel azonban lehetőséget biztosítottak együttesünknek a gyors ellentámadásokra.

Ha a helyzeteket tekintjük, akár még több gól is születhetett volna a végjátékban, újabb középkezdésre azonban már nem került sor egyik oldalon sem. Végül 7-2-es sikerrel utazhattunk haza a fővárosból, értékes, fontos győzelemmel és három ponttal zártuk novemberi bajnoki szereplésünket.

Együttesünk legközelebb már Portugáliában, a Bajnokok Ligája elitkörében lép pályára, ahol a házigazda Sportinggal, a belga Anderlechttel, valamint a szerb Loznica-Grad 2018 gárdájával nézünk majd farkasszemet.

Felipe Conde vezetőedző: „A két félidő között a legnagyobb különbség a koncentrációban volt. Az első játékrészben rengeteget hibáztunk, lassan is játszottunk, talán a pálya volt az oka, de ez nem lehet kifogás. A második etapban megbeszéltünk, hogy gyorsítani kell a ritmusunkat, és növelni a koncentrációnkat. Kár, hogy most nem úgy teljesítettünk, mint az előző három meccsen, ahol nagyon jól koncentráltunk végig. Most az első félidőben nem voltunk jók, de aztán a második már jobban sikerült. Növeltük az iramot, a srácok elkezdtek jobban védekezni és a gólok is jöttek. Nagyon fontos három pont volt ez számunkra, hiszen a következő fordulóban nem játszunk majd a Bajnokok Ligája miatt, viszont szeretnénk a tabella élén maradni. Most pihenünk egy kicsit, aztán keményen edzünk a Bajnokok Ligájára, mert nagyon kemény csoportba kerültünk, de mindent megteszünk, hogy jól teljesítsünk!”

FÉRFI FUTSAL NB I. 15. FORDULÓ

ÚJPEST FC-220VOLT - HALADÁS VSE 2-7 (1-1)

Újpest: Kinics Bálint - Klacsák Bence, Bozidar Simic, Horváth Benedek, Östör Martin, Gémesi Gergő, Géczy András, Neumann Ádám, Katona Noel, Szieber Martin, Horváth Barnabás, Cotirlan István, Lipl Noel, Kovács Benjámin

Edző: Moga Flavius Lorant

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Knizs Olivér, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Lipl Noel (16’), Bozidar Simic (28’), ill. Sipos Gergő 2 (11’, 33’), Dróth Zoltán 2 (21’, 32’), Arnon Cassemiro (27’), Hajmási Milán 2 (29’, 30’)

Sárga lapok: Katona Noel (30’), ill. Rutai Balázs (26’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top