Fotó: maisfutebol.iol.pt

Élvonalbeli futsalcsapatunk története során második alkalommal szerepel az UEFA Futsal Bajnokok Ligája legjobb 16 gárdája között; ahol ezúttal sorrendben a belga Sporting Anderlecht, a házigazda portugál Sporting CP, valamint a szerb KMF Loznica-Grad 2018 lesz az ellenfelünk. A csoport első helyezettje kvalifikálja magát az európai kupasorozat négyes döntőjébe. Górcső alá vettük riválisainkat.

Első elitkörös ellenfelünk november 30-án, csütörtökön 17 órakor a belga futsal zászlóshajója, a hazájában ötszörös bajnok, valamint ötszörös kupagyőztes Sporting Anderlecht lesz. A jelenleg is zajló bajnokságban 9 fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel állnak a brüsszeliek a tabella élén. A lila-fehérek idei éve eddig parádésra sikeredett. Tavasszal remek játékkal jutottak be a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, ahol az elődöntőben 7–1-re kaptak ki a portugál Sporting CP együttesétől, majd a bronzmeccsen 4–3-ra maradtak alul a másik lisszaboni óriással, a Benficával szemben. A negyedik helyezésükkel azonban minden előzetes várakozást felülmúltak. Az új, 2023/2024-es kiírásban is határozottan jól teljesítenek eddig. Az első csoportkörből másodikként jutottak be az elitkörbe: a május végén rendezett erőfelmérőt a szerb Loznica-Grad 2–1-es legyőzésével kezdték a belgák, majd ugyanilyen mértékben kikaptak a spanyol FC Barcelona együttesétől. Végül 5–1-re verték a máltai Luxol St. Andrews FC legénységét, és így csoportjuk másodikjaként kvalifikálták magukat a BL legjobb 16 csapata közé. A brüsszeliek keretét a belga válogatott játékosok mellett remek brazil, azeri, spanyol, szerb és olasz légiósok alkotják.

Fotó: futsal.rsca.be

A mieink második lisszaboni fellépese ígérkezik a legnehezebbnek, ugyanis december 1-jén, pénteken 21 óra 30 perckor a hazai környezetben szereplő Sporting CP gárdája ellen lépünk pályára. A zöld-fehérek hazájukban eddig 18 bajnoki címet, valamint 9 portugál kupagyőzelmet gyűjtöttek be. Emellett a Bajnokok Ligája 2018/2019-es, valamint 2020/2021-es kiírásában is ők emelhették a magasba a trófeát. Idén tavasszal pedig csak büntetőkkel maradtak alul a fináléban az általunk már jól ismert spanyol Mallorca Palma Futsal együttesével szemben. Cseppet sem mellékesen jelenleg is a tabella élén állnak a portugál pontvadászatban: 9 fordulót követően 25 pontjuk van. Nyolc győzelmük mellett csupán egyszer játszottak döntetlent: a második pozíciót elfoglaló Bragával zártak 2–2-re. A nagy rivális Benficát viszont október 14-én idegenben verték 4–1-re. A Sporting CP jelenlegi keretében több, Portugália válogatottjával 2021-ben világbajnoki címet szerző sztár található (Zicky Té, Pany Varela, Tomás Pacó, Joao Matos, Pauleta), mellettük pedig brazil (Wesley Reinaldo, Rafa Félix, Henrique Rafagnin), orosz (Anton Szokolov), olasz (Alex Merlim), valamint kazah (Taynan da Silva) légiósok kaptak helyet. A portugál gárda ellen a papírforma szerint nem a mieink az esélyesek, de az ukrán HIT Kiev jó példával szolgálhat nekünk, ugyanis október 25-én a csoportkörben 2–2-re zártak az abszolút favorit lisszaboniakkal.

Fotó: uefa.com

Felipe Conde legénysége december 3-án, vasárnap 16 órakor a szerb KMF Loznica-Grad 2018 csapata ellen zárja az elitkör küzdelmeit. Ellenfelünk jelenleg a második helyen áll hazája bajnokságában úgy, hogy a lejátszott 10 mérkőzésén 21 pontot gyűjtött. A loznicaiak hat alkalommal nyertek, háromszor játszottak döntetlent és egyszer kikaptak, mégpedig 2–1-re a Banjica együttesétől. A Bajnokok Ligája csoportkörében hozzánk hasonlóan a harmadik helyet szerezték meg. A spanyol Barcelona gárdájától 2–0-ra, míg a belga Anderlecht csapatától 2–1-re kaptak ki. A máltai St. Andrews együttesét azonban 3–1-re legyőzték. Így három pontjuknak köszönhetően léptek tovább az elitkörbe. A Loznica-Grad keretében a szerb játékosokon kívül brazil, észak-macedón és bosnyák légiósok vannak. Az egyértelműen látszik, hogy ellenfelünk a nemzetközi porondon kifejezetten gólszegény mérkőzéseket játszik, így egyetlen találatnak is óriási jelentősége lehet velük szemben.

Fotó: www.facebook.com/kmfloznicagrad

Hajrá, Hali!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top