Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 5–2-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája elitkörének nyitányán a Sporting Anderlechttel szemben. A mieink számára álomszerűen kezdődött a mérkőzés, egy öngóllal és Henrique Diniz káprázatos találatával 2–0-ra vezettünk a 14. percben, azonban a szünetig egygólos hátrányba kerültünk. Belga riválisunk magasabb sebességi fokozatba tudott kapcsolni, és a második játékrészben még kétszer betaláltak, ezzel végleg a maguk javára fordítva a párharcot.

Két év elteltével ismét kivívtuk, hogy Európa legjobb 16 futsalcsapata között szerepeljünk. A Bajnokok Ligája elitkörében ismét Lisszabonban, de ezúttal a Sporting CP vendégeként mérkőzhetünk nagymúltú ellenfeleinkkel. A házigazda Sportingon kívül a szerb Lozinca-Grad 2018, valamint a belga Anderlecht együttesével kerültünk egy kvartettbe, szereplésünket pedig utóbbi ellen kezdtük meg. A mérkőzést a helyszínen kísérte figyelemmel, és tisztelte meg jelenlétével csapatunkat Dr. Fábián Emília Nagykövet asszony férje kíséretében.

Nem volt könnyű helyzetben keretünk tekintetében mesterünk, hiszen két válogatott játékosunkat is nélkülöznie kellett. Felipe Conde nem számíthatott a remek formában lévő Sipos Gergőre, akit a spanyolországi torna utolsó összecsapásán kiállítottak, és három mérkőzésre szóló eltiltást kapott; valamint Vas Ádámra sem, aki sárga lapok miatt hiányzott a belgák elleni találkozón.

A párharc első lövése a belgáké volt, ezt követően azonban Dróth Zoltán tornáztatta meg Diego Roncagliót. Az akció után sarokrúgást végezhettünk el, melybe saját szempontjukból rendkívül szerencsétlenül ért bele Rangel Taian, a belgák játékosa, így aztán nagyon hamar vezetéshez jutottunk (0-1).

Rendkívül taktikusan, éretten játszottunk, megbecsültük a játékszert, ellenfelünk pedig két kapufával jelezte, hogy minél hamarabb szeretne kiegyenlíteni. Egy pillanatra sem veszíthettük el a fókuszt, a koncentrációt, nagyot kellett védekeznünk, de mezőnyjátékosaink és Alasztics Marcell is abszolút urai voltak a helyzetnek.

A folytatásban Rutai Balázs szelidített meg szépen egy labdát a kapu előtt, és járt közel a gólszerzéshez, kisvártatva pedig Arnon Cassemiro előtt adódott nagy lehetőség, hogy megduplázzuk előnyünket. A játékrész derekához közeledve időt kértünk, továbbra is nagyon fegyelmezettek voltunk, a kapuban pedig Alasztics Marcell húzta le a rolót.

Hét és fél perc volt vissza a szünetig, amikor az Anderlecht is időt kért, nagy nyomás nehezedett ránk, ám ekkor jött a 14. minutum és egy egészen hihetetlen momentum: egy kis zsonglőrködés után Henrique Diniz vágta előre a labdát saját alapvonalunkról, amely számunkra az ideális ívet leírva Diego Roncaglio kapujába hullott, már 2–0-ra vezettünk.

Örömünk sajnos nem tarthatott sokáig, a 15. percben ugyanis Edu kotorta a kapunkba a labdát, egy gólra zárkózott az Anderlecht (1-2). A bekapott találat ellenére továbbra is bátran, taktikusan játszottunk, hátul pedig óriási munkát végeztünk, mindenhova oda tudtunk érni.

Így érkeztünk el a félidő hajrájához, amely aztán sajnos finoman szólva sem alakult jól számunkra: előbb Tomic lőtt nagy gólt a léc alá, majd egy legurított szabadrúgás után ismét riválisunk örülhetett találatának, amely így 3–2-es vezetéssel mehetett pihenőre.

A második felvonás eleje egyértelműen a belgáké volt, Alasztics Marcell nagy védései mellett több ízben is a kapufa segített ki minket. Magasan, agresszívan letámadtak Luca Cragnaz fiai, ami bizony nem könnyítette meg a dolgunkat a labdakihozatalok, támadásépítések tekintetében. A játékrészben az első komoly lehetőségünk Vatamaniuc-Bartha Dávid labdaszerzése után alakult ki, Roncaglio-kapusnak nagy bravúrt kellett bemutatnia.

Főszereplővé léptek elő a portások, Alasztics Marcellnak is akadt dolga bőven, remek iramot diktáltak a felek. Diego Roncaglio szinte az egész mérkőzésen mezőnyjátékosként segítette a belgák akcióit, labdajáratását, egy ilyen szituáció után pedig a 28. percben 4-2-re módosult a találkozó állása. Nem sokkal a gól után vészkapusra váltottunk, kockáztatnunk kellett, ha vissza akartunk jönni a mérkőzésbe.

Lábról lábra járt a labda, kerestük a rést, a ritmusváltás lehetőségét, erőfeszítéseinket azonban nem koronázta siker. Az idő az Anderlechtnek dolgozott, nekik már „csak” az eredmény őrzése volt a dolguk, nekünk viszont huszáros hajrára volt szükségünk a pontszerzéshez. Ettől aztán sajnos a 39. percben még távolabb kerültünk, a csapatkapitány Gréllo révén ugyanis ötödik találatát is megszerezte a tavalyi kiírás Final Four-jának résztvevője (5-2).

Ezzel a góllal végül ki is alakult a találkozó végeredménye, s bár a mieink remek kezdéssel rukkoltak elő, nem sikerült pontot, pontokat szereznünk a kiváló játékerőt képviselő Anderlecht ellen.

A fiúkra pénteken este már újabb kőkemény erőpróba vár, 21 óra 30 perces kezdettel a házigazda Sporting CP gárdájával nézünk farkasszemet.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a találkozót. Birtokoltuk a labdát, nagyon jól támadtunk és védekeztünk. Nem engedtünk sok lehetőséget a remek játékerőt képviselő ellenfelünknek. Lőttünk két gólt, folytattuk a jó játékot, de amikor az első gólt kaptuk, azt hiszem az volt a kulcsa a mérkőzésnek. Kicsit idegesek lettünk, megállt a játékunk. Amikor ilyen erős csapat ellen játszol, és nem védekezel, akkor megbosszulják góllal. Sajnos nem tudtuk a teljesítményünket magas szinten tartani, és három gólt is kaptunk az első félidőben. A harmadik borzasztó volt számunkra, mert, ha 2–2-vel megyünk szünetre, az teljesen más helyzetet eredményezett volna. Nagyon megzavart minket az a harmadik gól. Az igazság az, hogy a második félidőben nem játszottunk jól. Volt néhány perc, amikor jól működtünk az 5 a 4 elleni játékunkban, de nem alakítottunk ki sok helyzetet. Szóval összességében a végeredmény igazságosan tükrözi a mérkőzést, a második játékrész miatt nem érdemelhettünk többet. Azonban mindenből tanulhatunk, ebből a párharcból is ezt kell tennünk! Nincs más hátra, mint holnap visszajönni ide és sokkal jobban játszani, mert még nehezebb összecsapás vár ránk”

FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR „C” CSOPORT 1. MÉRKŐZÉS

SPORTING ANDERLECHT – HALADÁS VSE 5-2 (3-2)

Sporting Anderlecht: Diego Roncaglio - Rangel, Marcénio, Rafael Vilela, Cainan, Tom Cardoen, Cristiano Marques, Edu, Dragan Tomic, Alberto Saura, Steven Dillien, Marc Campas, Franko Jelovcic, Gréllo

Vezetődző: Luca Cragnaz

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Sipos Gergő

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Edu (15’), Dragan Tomic (19’), Arnon Cassemiro (20., öngól), Marcénio (28’), Gréllo (39’), ill. Rangel (2’, öngól), Henrique Diniz (14’)

Sárga lapok: Franko Jelovcic (17’), ill. Kovács Máté (14’), Arnon Cassemiro (18’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top