Élvonalbeli futsalcsapatunk 7–2-es vereséget szenvedett a házigazda Sporting CP ellen a Bajnokok Ligája elitkörének második fordulójában. A hazaiaknál Alex Merlim csapatkapitány mindkét kapuba betalált: egy alkalommal öngólt szerzett, valamint háromszor a mi hálónkba rúgott sikeresen. Továbbá Neves kétszer, míg Zicky Té és Taynan egyszer-egyszer volt eredményes. Részünkről Vas Ádám iratkozott fel a góllövők közé.

A Bajnokok Ligája elitkörének talán legnehezebb ütközete várt péntek este együttesünkre, ugyanis a házigazda, világklasszisok hadát soraiban tudó Sporting CP együttese ellen léptünk pályára. A Pavilhão João Rocha csarnok lelátói dugig megteltek szurkolókkal, igazi futsalünnep hangulat volt. A luzitánok egyébként nagyon magabiztos sikerrel kezdték szereplésüket ebben a szakaszban, 9–1-es diadalt arattak a szerb Loznica-Grad 2018 felett. Csapatunk számára mindenképpen jó hír volt, hogy Vas Ádám letöltötte eltiltását, így immáron a pályán segíthette a társakat.

Taynan lövésével és Alasztics Marcell védésével vette kezdetét az összecsapás, nagy elánnal kezdtek a vendéglátók. Védekezésre kényszerültünk, nem igazán tudtunk megtartani a labdát, ellenfelünk kapusa, Bernardo Paco pedig szintén megdolgoztatta kollégáját.

A nagy rohamokat végül a 4. percig úsztuk meg, ekkor Merlim talált el fantasztikusan egy szöglet utáni kipattanót (1-0). Megráztuk magunkat, és ugyan ezen a találkozón sem volt könnyű dolgunk a labdakihozataloknál, de eljutottunk riválisunk kapujáig és okoztunk nekik kellemetlen másodperceket.

A Sporting kapufát jegyzett, majd pár másodperc leforgása alatt Henrique Dinizzel és Arnon Cassemiroval szemben is párharcot nyert Bernardo Paco, nagyon kevésen múlott az egyenlítés. A fehérmezesek aztán a 9. percben büntetőhöz jutottak, kapunkba Gyimesi Máté érkezett, azonban nem tudott túljárni Neves eszén (2-0).

Kisvártatva Dróth Zoltán szánta el magát lövésre, majd maradt a földön a combját fájlalva, de szerencsére folytatni tudta a játékot. Pár másodperccel később aztán hirtelen a hullámvasút tetején találtuk magunkat: Arnon Cassemiro szöglete pattant meg számunkra szerencsésen Alex Merlimen, egy gólra zárkóztunk (2-1).

Óriási küzdelem zajlott a pályán, csúsztak-másztak a játékosok, a játékrész végéhez közeledve azonban nem a mi szájízünk szerint alakultak a dolgok: a 13. percben Taynan, majd három minutummal később Zicky Té volt eredményes egy villámgyors kontratámadás után, ezzel pedig már 4-1 állt az eredményjelző táblán.

Együttesünk ugyan sokat tett azért, hogy még a szünet előtt faragjon a hátrányából, Dróth Zoltán távoli lövésénél Bernardo Paconak kellett védenie, de végül háromgólos hátránnyal kellett pihenőre vonulnunk.

A második felvonásban a korábbiakhoz hasonlóan alakult a játék képe: a labdát a Sporting birtokolta többet, mi szervezetten védekeztünk, nem támadtunk ki. A 23. percben aztán az eddig mindkét kapuba egy-egy találatot szerző Alex Merlim húzott szépen befelé a szélről, majd lőtt nagy gólt, 5–1-re vezettek a portugálok.

Óriási munkabírásra és koncentrációra volt szükségünk hátul, a házigazda nagy nyomás alatt tartott minket, de így is voltak olyan momentumaink, melyek bizony góllal kecsegtettek. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán például meglehetősen tisztán vehette át a labdát a kapu előterében, a hazaiak hálóőre azonban a helyén volt.

A másik oldalon Alasztics Marcell figyelme sem lankadhatott, láthatóan újabb gólokat szerettek volna szerezni Nuno Dias tanítványai. Következett egy kicsit eseménytelenebb periódus, egyik fél sem tudott ordító gólhelyzetbe kerülni, a 31. percben viszont begyűjtöttük negyedik faultunkat is, amire így nagyon kellett figyelnünk a hátralévő időben.

Szerencsére nem csak ezek kerültek fel a nevünkhöz az eredményjelző táblán, hanem egy újabb találat is, a 31. minutumban Vas Ádám életerős távoli lökete kötött ki a kapuban (5-2). Nem volt már vissza sok idő, veszítenivalónk nem volt, vészkapus formációra váltottunk, Henrique Diniz kísérleténél pedig nagy bravúrra volt szüksége a Sporting kapusának.

Nekünk nem sikerült kihasználnunk az emberelőnyös játékot, a portugálok viszont meg tudtak büntetni egy eladott labdát, a 34. percben újfent Alex Merlim talált be (6-2). Ez a gól végleg megpecsételte a sorsunkat, s ha ez nem lett volna elég, előbb az ötödik szabálytalanságunkat is elkönyvelhettük, majd a 37. minutumban Neves szerezte meg második találatát a mérkőzésen (7-2).

A hátralévő időben is maradtunk az öt a négyes szerkezetnél, mindent megtettünk, hogy csökkentsük a különbséget, de nem tudtuk feltörni ellenfelünk védelmét. A mieink nagyot küzdöttek, meglepetést azonban nem tudtunk okozni a portugál sztárcsapattal szemben.

Együttesünk december 3-án, vasárnap zárja nemzetközi szereplését, méghozzá a Loznica-Grad 2018 ellen 16 órás kezdettel. A szerbek a mai mérkőzésükön 8–1-es vereséget szenvedtek el a belga Anderlecht ellen.

Felipe Conde vezetőedző: „Természetesen nem vagyunk boldogok a végeredmény miatt, hiszen profik vagyunk, mindig a győzelem lebeg a szemünk előtt. Azonban a srácok teljesítménye miatt nagyon boldog vagyok! Tegnap csak perceink voltak, ma viszont 40 percig játszottunk, véleményem szerint a világ legjobb csapata ellen. Nincs semmi miatt szégyenkezni valónk. Számos helyzetet teremtettünk, de sajnos ajándék lehetőségeket is adtunk riválisunknak, melyekből könnyű gólokat szereztek. De a legfontosabb üzenete a meccsnek, hogy jól teljesítettünk! Remek tapasztalat volt mindannyiunknak, ezen a helyen, ilyen atmoszférában játszhattunk, fontos momentum ez a fiúknak. Jó hangulatban leszünk holnap is, nagyon jó munkát végzett a csapat, mindenki a legjobbját nyújtotta. Ez minden, amire egy edzőnek szüksége van!”

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR „C” CSOPORT 2. MÉRKŐZÉS

SPORTING CP - HALADÁS VSE 7-2 (4-1)

Sporting: Bernardo Paco - Tomás Paco, Zicky Té, Alex Merlim, Taynan, Goncalo, Diogo Santos, Neves, Wesley Franca, Paulata, Anton Sokolov, Pany Varela, Macedo

Vezetőedző: Nuno Dias

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán., Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Alex Merlim 3 (4’, 23’, 34’), Neves 2 (9’, 37’), Taynan (13’), Zicky (16’), ill. Alex Merlim (10’, öngól), Vas Ádám (31’)

Sárga lapok: Diogo Santos (28’), ill. Vas Ádám (9’), Henrique Diniz (28’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top