Bajnoki címvédő futsalcsapatunk fölényes, 5-0-s győzelemmel tartotta itthon a bajnoki pontokat a nagy rivális Veszprém gárdája ellen. Erőfeszítéseink a 10. percben értek először góllá, Hajmási Milán volt sikeres; majd a félidei 3-0-s eredményt Vas Ádám és Henrique Diniz találatai állították be. A fordulás után Dróth Zoltán bombázott a hálóba, végül Vas Ádám repetázott, kialakítva ezzel az összecsapás végeredményét.

A honi pontvadászat tekintetében igazi futsalcsemegével indult a 2024-es esztendő, a bajnoki tabellát vezető együttesünk ugyanis a második pozícióban lévő Veszprém gárdáját fogadta a Haladás Sportcsarnokban. A 10. fordulóból elhalasztott találkozó pótlásán eltiltás miatt hiányzott vezetőedzőnk, Felipe Conde, így megbízott edzőként Pálmay Tamás szakágvezetőnk irányította a csapatot.

A játékosokat U11-es futsalosaink kísérték be a bemutatásra, a kezdést jelző dudaszó előtt pedig két ünnepélyes eseményre is sor került: elsőként válogatott hálóőrünket, Alasztics Marcellt köszöntöttük abból az alkalomból, hogy az elmúlt év végén a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsa „Kiváló labdarúgó” díjjal ismerte el teljesítményét, majd ezt követően egyik törzsszurkolónk végezhette el a kezdőrúgást, aki családjától kapta születésnapjára ennek lehetőségét.

Meglehetősen óvatosan indult a mérkőzés, egyik csapat sem esett ellenfelének. Az első lövést a veszprémiek jegyezték, mi pedig Luiggi Longo három próbálkozásával adtuk a bakonyiak tudtára, hogy csak a három pont elfogadható számunkra. Mindezek mellett saját kapunk előtt is figyelnünk kellett, mert Fehér Zsolt tanítványai is próbálkoztak becsülettel, de a blokkok, közbelépések, valamint Alasztics Marcell védései is gondoskodtak arról, hogy ne kapjunk gólt.

Óriási taktikai csata zajlott a pályán, komolyabb helyzet nem igazán alakult ki, egészen addig, ameddig Oswald Dániel próbára nem tette kollégáját. Gólok tekintetében nem, a faultokéban viszont annál inkább vezettünk, már négynél tartottunk, amikor bőven volt még vissza az első játékrészből.

Ahogy telt az idő, egyre inkább lehetett érezni, hogy átvesszük az irányítást, egy egy az egy elleni szituációt követően Luiggi Longo lőhetett ígéretes pozícióból, majd Henrique Diniz keményen kapu elé lőtt labdája találta ziccerben Knizs Olivért, ami azonban kimaradt. Rutai Balázs és Hajmási Milán is megszerezhette volna a vezetést csapatunknak, egyértelműen erősítettünk, a 10. percben pedig épp utóbbi tette bele jól a lábát Dróth Zoltán lövésébe, így aztán 1-0 állt az eredményjelző táblán.

Másodpercekkel később szintén csapatkapitányunk próbálkozott, megéreztük a vérszagot, a nyomást pedig egy időkéréssel próbálta enyhíteni Fehér Zsolt. A játékmegszakítás után igencsak megélénkült a találkozó, mindkét kapus főszereplő volt ebben a periódusban, az viszont talán nem túlzás, hogy a lehetőségek alapján a vendégek számára volt hízelgő az eredmény.

Így érkeztünk el a 17. perchez, amikor egy tankönyvbe illő akció végén Vas Ádám duplázta meg előnyünket, már 2-0-ra vezettünk. Nem sokkal később begyűjtöttük ötödik szabálytalanságunkat, ami intő jelként kellett, hogy szolgáljon, ám szerencsére találataink számát is meg tudtuk toldani, Henrique Diniznek köszönhetően így 3-0-val mehettünk a szünetre.

A fordulást követően Alasztics Marcellnek kellett fontos bravúrt bemutatnia, a veszprémiek pedig tudták, hogy mindenképpen váltaniuk kell, ha ponttal, netán pontokkal szeretnének hazatérni.

Ehhez természetesen nekünk is volt egy-két szavunk, egészen pontosan Dróth Zoltánnak, aki a 23. minutumban parádésan lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, 4­–0-ra módosítva ezzel az eredményt.

A jelentős előny tudatában aztán azt játszottuk a folytatásban, amit kellett: tartottuk a labdát, sokat mozogtunk, így aztán mindig volt megjátszható ember. Riválisunk nehéz helyzetét tovább tetézte, hogy Aleksandar Gavrilovic kiállítása miatt ideiglenesen emberhátrányba került, no meg az is, hogy mi ezt nagyon hamar ki tudtuk használni: a 30. percben Dróth Zoltán, valamint Vas Ádám volt a labda útja, utóbbi megszerezte saját maga második, csapatunk ötödik találatát (5-0).

A vendégek mentek előre, hajtottak tisztességgel, de Alasztics Marcell védéseinek köszönhetően csak nem akart számukra összejönni a becsületgól. Az összecsapás végének közeledtével némileg mindkét együttesen érezhető volt, hogy már korábban eldőlt a győzelem és a három pont sorsa.

Helyzetecskék még akadtak, újabb gól viszont már nem esett, magabiztos, címvédőhöz méltó játékkal 5-0-ra múltuk felül egyik legnagyobb riválisunkat.

Csapatunk legközelebb január 15-én, hétfőn száll harcba a bajnoki pontokért, méghozzá 19 óra 35 perces kezdettel az Aramis vendégeként.

Pálmay Tamás megbízott edző: „Kissé lassan kezdtük a mérkőzést, a labdajáratásunk és a letámadásunk sem működött úgy, ahogyan azt szerettük volna. Kellett egy kis idő a fiúknak, amíg hozzászoktak az új felálláshoz, az új helyzethez, de ezen túltette magát a csapat és jöttek a gólok, amik megnyugtattak minket. Nagyon fontos három pontot szereztünk, amivel tovább növeltük előnyünket a tabellán, nem mellesleg pedig újabb nagy lépést tettünk az alapszakasz első helye felé”

FÉRFI FUTSAL NB I. 10. FORDULÓ

HALADÁS VSE - 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 5-0 (3-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Rutai Balázs, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Megbízott edző: Pálmay Tamás

Veszprém: Oswald Dániel, Tatai József, Fridrich Dávid, Dorogi Benjámin, Gerencsér Antal, Spandler Mátyás, Molnár Dániel, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Aleksandar Gavrilovic, Fellembek Zétény, Kiss Milán

Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Hajmási Milán (10’), Vas Ádám 2 (17’, 30’), Henrique Diniz (19’), Dróth Zoltán (23’)

Sárga lapok: Rutai Balázs (7’), ill. Bencsik Ádám (27’)

Kiállítva: Aleksandar Gavrilovic (29’)

Fotó: Szántai Krisztina

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top