Címvédő futsalosaink az alapszakasz utolsó idegenbeli derbijén 5–3-ra győzték le otthonában a Veszprém gárdáját. Öt találatunkon öt játékos osztozott: az első etapban Kovács Máté, Hajmási Milán, majd Henrique Diniz köszönt be, míg a fordulást követően Dróth Zoltán és Vas Ádám vette be a bakonyi kaput.

Élvonalbeli futsalcsapatunk bajnoki szempontból keretbe foglalta januárját, ugyanis a hónap első, valamint utolsó mérkőzését is a nagy rivális Veszprém ellen játszotta a honi pontvadászatban. Ezúttal a „Királynék városában” csaptak össze a felek, méghozzá televíziós találkozón, az M4 Sport kamerái előtt.

A találkozó elején főként kóstolgatták egymást a csapatok, Luiggi Longo viszont egy sistergős kapufával jelezte, hogy három ponttal szeretnénk hazatérni a Bakonyból. Az ellenakcióból Dorogi Benjámin volt eredményes, lépéselőnybe került a Veszprém (1-0).

A hidegzuhanyt követően Henrique Diniz és Knizs Olivér próbálkozásánál kellett óriásit védenie Spandler-kapusnak. Egyértelműen tudtunk váltani, fokoztuk a tempót, ennek eredményeként pedig Sipos Gergő és Vas Ádám előtt is komoly lehetőség adódott. Az 5. percben aztán megtört a jég, Dróth Zoltán élesen, erősen középre lőtt labdáját a nemrég születésnapját ünneplő Kovács Máté továbbította a kapuba, 1–1-re módosult az eredmény.

Ezúttal a veszprémieknek kellett kapcsolniuk, ezt meg is tették, Alasztics Marcell azonban remekül állt a lábán. Hazai gól helyett aztán fordítás következett, csapatkapitányunk második gólpasszát osztotta ki, Hajmási Milán pedig remekül értékesítette a lehetőséget, 1-2 volt az állás.

Nagyon elkaptuk a fonalat, Henrique Diniz löketét Spandler védte, a kipattanóból Sipos Gergő forgácsolta szét a lécet, nagyon érett a harmadik találatunk. Erre végül nem is kellett sokat várni, jött a 8. minutum és Henrique Diniz, aki senkitől sem zavartatva lőhetett a kapuba, kétgólosra növeltük előnyünket (1-3).

Fehér Zsolt nem tétlenkedett, rögtön időt kért, a visszatérés után pedig érezhetően agresszívabb, magasabb védekezésre váltottak a vendéglátók. Knizs Olivér nagy mentéssel akadályozta meg, hogy egy gólra zárkózzanak a bakonyiak, Tatai József tiszta lövőhelyzeténél azonban már tehetetlenek voltunk, 2-3 állt az eredményjelző táblán.

Hét és fél perccel a szünet előtt négy fault állt a nevünk mellett, ez semmiképpen sem könnyítette meg a dolgunkat, kiváltképp a játék képét tekintve. Három és fél perc volt vissza, amikor mi az ötödik szabálytalanságunkat is elkövettük, ezt követően már mindegyik után kisbüntetőt rúghatott volna a Veszprém, ám mivel erre már nem került sor, 3-2-es vezetésről várhattuk a második húsz percet.

Ez álomszerűen kezdődött számunkra, a 22. percben Vas Ádám átadása után Dróth Zoltán lőtt állítgatás nélkül Spandler Mátyás lábai között a kapuba, villámgyorsan visszaállítottuk a kétgólos differenciát (2-4).

Motiváltan, látványosan játszottunk, Sipos Gergő zseniális lekészítése után Knizs Olivér pöccintette a kapufára a labdát, nem sokon múlt az újabb veszprémi középkezdés. Kiss Milán próbálkozásánál Alasztics Marcell hárítására volt szükségünk, majd Dróth Zoltán és Kovács Máté szép összjátéka következett, rangadóhoz méltó összecsapást játszottak a csapatok. Így érkeztünk el a 28. perchez, amikor Hajmási Milánnak a második sárga lapját is felmutatta a játékvezető, így aztán ha ideiglenesen is, de emberhátrányos időszakot kellett átvészelnünk.

Gólra is tudta váltani a fórt a házigazda, Dorogi Benjámin kotort be egy kapufáról elé pattanó labdát a 29. percben (3-4). Nagy tempót diktáltak a csapatok, de ezúttal is inkább a küzdelem dominált, mesterünk, Felipe Conde pedig időkérésre szánta el magát.

A játékmegszakítás meghozta gyümölcsét, a 36. minutumban Vas Ádám iratkozott fel a gólszerzők közé, a szituáció pedig kísértetiesen hasonló volt, mint Hajmási Milán találata előtt (3-5).

Az idő nekünk dolgozott, a házigazdának kellett kockáztatnia, amit meg is tett az öt a négy elleni játék formájában. A végjáték sem telt eseménytelenül, a hálóőrök robotoltak rendületlenül. Gólt már nem is jegyezhettünk fel a hátralévő időben, ez pedig azt jelentette, hogy a hazai ütközet után idegenben is ötször zörgettük meg a Veszprém hálóját és 5-3-ra felülmúltuk egyik legnagyobb riválisunkat.

A bajnoki alapszakasz utolsó mérkőzését február 2-án, pénteken játsszuk, 18 óra 30 perces kezdettel a DEAC gárdája látogat Szombathelyre.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, egy kiegyenlített mérkőzést játszottunk egy nagyon jó csapattal. Voltak olyan periódusok, amikor a Veszprém volt jobb, volt olyan, amikor mi tudtunk föléjük nőni. Kemény időszakon vagyunk túl, fizikálisan nem vagyunk a legjobb passzban, viszont, ha össze kellene hasonlítanom ezt a találkozót az előzőekkel, akkor azt kell mondanom, hogy ez talán most látszódott a legkevésbé. Most ennyi volt a játékosokban, de a lényeg, hogy így is meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést”

FÉRFI FUTSAL NB I. 21. FORDULÓ

1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM - HALADÁS VSE 3-5 (2-3)

1. Futsal Club Veszprém: Spandler Mátyás - Tatai József, Fridrich Dávid, Dorogi Benjámin, Gerencsér Antal, Koncsol Norbert, Molnár Dániel, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Aleksandar Gavrilovic, Bognár Martin, Fellembek Zétény, Kiss Milán, Lux Bence

Vezetőedző: Fehér Zsolt

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Homlok Levente, Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Dorogi Benjámin 2 (2’, 29’), Tatai József (12’), ill. Kovács Máté (5’), Hajmási Milán (7’), Henrique Diniz (8’), Dróth Zoltán (22’), Vas Ádám (36’)

Sárga lapok: Tatai József (15’), Aleksandar Gavrilovic (22’), Fellembek Zétény (25’), Fehér Zsolt (25’), ill. Kovács Máté (34’), Vas Ádám (35’)

Kiállítva: Hajmási Milán (28’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top