Alasztics Marcell és Rutai Balázs kapott meghívót a férfi futsal A válogatott összetartására, amely február 4. és 12. között Kuvaitban mérkőzik két alkalommal a hazaiakkal.

A Magyar Labdarúgó Szövetség futsalszakága február 4-től kilencnapos edzőtábort tart Kuvaitban a férfi A válogatottnak. A programban két felkészülési találkozó is szerepel Kuvait legjobbjai ellen 9-én és 11-én. Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány élvonalbeli csapatunkból Alasztics Marcellnek és Rutai Balázsnak küldött meghívót.

Bár tizenegy hónap még hátra van az Európa-bajnokság első selejtezőköréig, ez egyáltalán nem sok idő, hiszen a versenynaptár miatt kevés lehetőségünk lesz a közös összetartásokra – mondta az mlsz.hu-nak a kerethirdetés után Sergio Mullor. – Szeretnénk újabb lépést tenni előre, és elkerülni, hogy megismétlődjön, ami a legutóbbi, Koszovó elleni mérkőzéseken történt, ahol nem voltam túlságosan elégedett a csapat teljesítményével, ráadásul elvesztettünk egy lehetőséget arra, hogy tovább növeljük az önbizalmunkat. A kuvaiti edzőtábor előtt azt a döntést hoztuk, hogy ezúttal még inkább a fiatalokra építjük a keretet. Olyan csapattal megyünk, amelynek átlagéletkora mindössze 24,3 év. A fiatalabb kerettagok az U19-es és legutóbb az U21-es válogatottban is bizonyították, hogy megérdemlik a bizalmat, ráadásul a klubjaikban is egyre fontosabb szerepet kapnak. Fontos, hogy önbizalmat és megfelelő nemzetközi tapasztalatot szerezzenek, hogy amikor szükségünk lesz rájuk, segíteni tudják a csapatot. Kuvait jó képességű együttes, részt vett a legutóbbi futsal-világbajnokságokon is. Jelenleg a szeptemberi világbajnokság selejtezőjére készülnek, ezért fontos pillanatban játsszák ezt a két mérkőzést. Mindent bele kell adnunk, hogy jó eredményt érjünk el, de biztos vagyok benne, hogy csapatként sokat tudunk fejlődni ezen az összetartáson

A magyar felnőtt férfi futsal A válogatott kerete:

Alasztics Marcell (Haladás VSE), Rutai Balázs (Haladás VSE), Gémesi Gergő (Újpest FC), Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Haász Benjamin (SG Kecskemét Futsal), Nagy Kevin (MVFC Berettyóújfalu), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Bartha Balázs (Nyírbátori SC), Fekete Márk (SG Kecskemét Futsal), Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátori SC), Pál Patrik (SG Kecskemét Futsal), Büki Baltazár (Aramis SE), Lux Gábor (Veszprém Futsal), Hadházi Sándor (Nyírbátori SC), Kovács Ádám (Á Stúdió Futsal Nyíregyháza), Faragó Ádám (DEAC)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top