Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 2–1-re múlta felül a DEAC gárdáját az alapszakasz utolsó fordulójában. Találatainkat Dróth Zoltán csapatkapitányunk jegyezte, aki mindkét játékrészben beköszönt. Sikerünknek köszönhetően 13 éves rekordot döntöttünk meg: 63 pontot gyűjtöttünk a 22 forduló során, amivel túlszárnyaltuk a Rába ETO 2010/2011-es idényben megszerzett 62 egységét.

Utolsó játéknapjához érkezett az élvonalbeli futsalbajnokság alapszakasza, együttesünk pedig a DEAC gárdáját látta vendégül. A debreceniek számára csak egy győzelem jelenthetett biztos felső-házba jutást, minden más esetben a Nyírbátor kezében is volt Tihanyi Csaba fiainak sorsa. A találkozó előtt szakosztályunk vezetője, Pálmay Tamás köszöntötte Kovács Mátét, aki a Berettyóújfalu elleni hazai találkozón viselte 100. alkalommal bajnoki mérkőzésen a Haladás mezét.

A vendégek ennek szellemében bátran kezdtek, s a saját fegyverünkkel, magas, agresszív letámadással próbáltak bennünket zavarba hozni. Ebben a szakaszban nem volt könnyű a támadásépítés, ám egy pazar Henrique Diniz szóló után Luiggi Longo került lövőhelyzetbe, brazil légiósunk kísérletét azonban Faragó-kapus hárítani tudta.

Ahogy haladtunk előre az időben, egyre inkább megváltozott a játék képe, nagy nyomás nehezedett a cívisvárosiakra, akik jórészt Faragó Ádámnak köszönhették, hogy 0-0 volt a találkozó állása. Természetesen ez nem azt jelentette, hogy leírhattuk ellenfelünket, már csak azért sem, mert egy szép háromszögelés után Homlok Leventének is bravúrra volt szüksége.

Küzdős, hajtós mérkőzést láthattak a nézők, s bár egyértelműen mezőnyfölényben játszottunk, ez meddőnek bizonyult. Előbbi mondat egészen a 14. percig felelt meg a valóságnak, ekkor ugyanis jött Vatamaniuc-Bartha Dávid centerezése és Dróth Zoltán gólja, immáron 1-0 állt az eredményjelző táblán.

Fontos volt, hogy meg tudtuk szerezni a vezetést, de nem ültünk a babérjainkon a gól után sem, Hajmási Milán jobb felső sarokba tartó lövését ismét Faragó Ádámnak kellett hatástalanítania.

Ezt követően időt kértünk, majd Homlok Levente védett nagyot lábbal, nem jött össze a DEAC-nak az egyenlítés.

A fordulás után ismét egy szenzációs Dróth Zoltán-Vatamaniuc-Bartha Dávid kombinációnak tapsolhatott a publikum, nem sokon múlt, hogy csapatkapitányunk „visszaadja” a gólpasszt társának. Egyértelműen bennünk volt a második találat, amire aztán nem is kellett sokat várni, a „meccs párosa” a 24. minutumban ismét villant: Vatamaniuc-Bartha Dávid sarokrúgását Dróth Zoltán váltotta gólra, már 2-0 volt az állás.

Sokat tettünk érte, hogy kiszolgáljuk fantasztikus közönségünket az alapszakasz utolsó mérkőzésén, újabb gólt, gólokat akartunk szerezni, a vendégek pedig hősiesen védekeztek.

A másik oldalon a Homlok Leventét váltó Alasztics Marcellnek is résen kellett lennie, a debreceniek pedig érezték, hogy váltaniuk kell, ha ott szeretnének lenni a felső-házi küzdelmekben. Át is állt öt a négy elleni játékra Tihanyi Csaba együttese, amiből azonban kis híján mi tudtunk eredményesek lenni.

Taktikusan, fegyelmezetten játszottunk, magabiztosan őriztük az eredményt, az idő pedig a mi malmunkra hajtotta a vizet. A végjáték meglehetősen hektikusra sikeredett, a DEAC kénytelen volt még jobban kinyílni, ez pedig lehetőséget teremtett számunkra, hogy végleg eldöntsük a lényegi kérdéseket.

Az utolsó másodpercekben a mérkőzés harmadik, s egyben utolsó találatát a hajdúságiak szerezték, ez azonban már nem osztott, nem szorzott, a mieink 2–1-es győzelemmel és az első helyen zárták a pontvadászat első szakaszát, s innen várhatják a válogatott szünet utáni folytatást.

Felipe Conde vezetőedző: „Jól kezdtük a találkozót, főleg az első nyolc percben tudtunk ígéretes helyzeteket kialakítani. Ezt követően sajnos kicsit elveszett a koncentrációnk, sárga lapokat kaptunk, ami nem jó, hiszen, ha valaki a másodikat is begyűjti, nem állhat a csapat rendelkezésére a rájátszás első fordulójában. Nem volt könnyű dolgunk, remekül védekezett a Debrecen, de végül sikerült begyűjtenünk ezt a nagyon értékes három pontot. Ami az alapszakaszt és az eddig eltelt időszakot illeti, úgy gondolom, jól teljesítettünk, hamar megtaláltuk a játékosokkal a közös hangot és egyre jobban értik azt, hogy mit is szeretnénk játszani. Természetesen sok mindenben kell még előrelépnünk, de az biztos, hogy a végsőkig harcolni fogunk a címekért, mert mindenki megérdemli őket”

FÉRFI FUTSAL NB I. 22. FORDULÓ

HALADÁS VSE – DEAC 2-1 (1-0)

Haladás VSE: Homlok Levente - Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Alasztics Marcell, Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

DEAC: Faragó Ádám - Harmati Tamás, Ulloa, Thiago, Tóth Attila, Nyerges András, Faragó Lajos, Berecz Rafael, Vass Ottó, Nagy Bence, Siska Gergő, Varga Zoltán, Magyar László, Győri Balázs

Vezetőedző: Tihanyi Csaba

Gólszerzők: Dróth Zoltán 2 (14’, 24’), ill. Thiago (40’)

Sárga lap: Henrique Diniz (10’), Vas Ádám (14’), Kovács Máté (30’), Sipos Gergő (35’), ill. Nagy Bence (13’), Faragó Ádám (30’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top