Magabiztos, 4–1-es diadalt arattak címvédő futsalosaink a Berettyóújfalu gárdája ellen a felső-házi küzdelmek első körében. A remek hangulatú, telt házas Haladás Sportcsarnokban Dróth Zoltán egy pazar góllal szerezte meg számunkra a vezetést, majd a szünet előtt nem sokkal Luiggi Longo duplázta meg előnyünket. Riválisunk még az első felvonásban szépíteni tudott, a pihenőt követően azonban már csak mi voltunk eredményesek: Vas Ádám és Henrique Diniz találataival alakult ki az összecsapás végeredménye.

Napra pontosan három hét után játszott ismét bajnoki mérkőzést futsalegyüttesünk, amely ezúttal már a felső-házi rájátszás első fordulójában lépett pályára. A sorsolás értelmében eldőlt, hogy nem akármilyen erőfelmérő vár a fiúkra a nyitányon, ugyanis a trónkövetelő Berettyóújfalu érkezett a Haladás Sportcsarnokba. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán az összecsapás beharangozójában egyértelmű célt fogalmazott meg: a három pont megszerzését, ezzel pedig a legnagyobb riválissal szembeni előny növelését.

Ez az attitűd a pályán is megmutatkozott, kezdeményezően, nagy kedvvel vetettük bele magunkat a párharcba. Birtokoltuk a labdát, lábról lábra járt a játékszer, a veszélyes lövések és helyzetek után pedig a 4. percben Alasztics Marcell kidobása után Dróth Zoltán szerzett káprázatos gólt (1-0).

Ellenfelünk nem tudott kibontakozni, főleg labda nélküli mozgásra kényszerült Trencsényi János együttese. Az akarat, a tűz érthető módon hatalmas volt, ez azonban a túlzott lelkesedést, a szabálytalanságokat is magával hozta. A félidő derekán jártunk, amikor nevünk mellett már négy fault állt, ami semmiképpen sem könnyítette meg a dolgunkat.

Ezzel egyidőben elkezdett bátrabban játszani a vendégalakulat, immáron Alasztics Marcellnek is fontos közbeavatkozásokra volt szüksége. Kisvártatva aztán az ötödik szabálytalanságunkat is begyűjtöttük, 5-1 volt az állás ebben a tekintetben, a rangadóhoz méltó összecsapáson azonban gyorsan „egyenlítettek” a hajdúságiak, és rövid idő leforgása alatt ők is eljutottak eddig a számig.

A félidő végéhez közeledve időt kért Trencsényi János, ám ez sem tört meg a lendületünket, sőt mi több Hajmási Milán remek mozdulatsor után hozta nagy helyzetbe Luiggi Longót, aki a 19. minutumban 2–0-ra módosította az eredmény. Ezt követően sem volt még vége az említésre méltó momentumoknak, ugyanis Rafinha még a szünetet jelző dudaszó előtt szépített, így aztán 2–1-ről jöhetett a folytatás.

Ez szintén nagy iramban indult, mindkét kapu előtt adódtak veszélyes szituációk, Rutai Balázs löketénél Mezei Dávidnak kellett nagyot nyújtózkodnia. Pontosan tudtuk, hogy hiába vagyunk egygólos előnyben, nem dőlhetünk hátra, ennek megfelelően pedig elkezdtünk egyre nagyobb nyomást helyezni a pirosmezes vendégek kapujára.

Erőfeszítéseinket végül siker koronázta, ugyanis a 26. percben Vas Ádám is feliratkozott a gólszerzők közé egy pimasz megoldás után, már 3–1 állt az eredményjelző táblán.

Egyértelműen a hajdúságiak voltak lépéskényszerben, el is jutottak apróbb helyzetekig, a játék képe azonban összességében mégis arról árulkodott, hogy bennünk van meg inkább az újabb találat. Ezen változtatni szeretett volna az MVFC, át is állt öt a négy elleni játékra, majd nem sokkal később a felsőléc mentett meg minket a bekapott góltól. Koncentráltan, szervezetten védekeztünk, ráadásul Henrique Diniz szerzett labdát a 39. perc eseményeként, majd gurított az üres kapuba (4-1).

A lényegi kérdések ugyan eldőltek, ám óriási helyzetek és még nagyobb mentések is maradtak még a végére, az utolsó másodpercekben sem lehetett teljesen biztosra venni, mi lesz a végeredmény.

Ez végül 4-1 lett, együttesünk roppant fontos győzelemmel és három ponttal indította a 2023/2024-es kiírás felső-házi rájátszását.

A következő fordulóban keleti túra vár ránk, mégpedig az ellen a Nyíregyháza ellen, akiktől a szezon egyetlen vereségét szenvedtük el a bajnokságban. A mérkőzésre a Continental Aránában kerül sor február 29-én, csütörtökön 18 óra 30 perces kezdettel.

Felipe Conde vezetőedző: „Kiváló ellenfél ellen mérkőztünk, és remek mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat jól teljesített, bár úgy gondolom, van még fejlődési lehetőség a felekben. A párharc szakaszaiban váltakozva alakult a csapatok teljesítménye, de összeségében szerintem nekünk volt több jó periódusunk. Fontos gólokat szereztük kulcspillanatokban, amivel meg tudtunk nyerni a találkozót. Nagyon örülünk a győzelemnek és boldogok vagyunk, hogy öt pontra nőtt az előnyünk, de már a következő összecsapásra kell koncentrálnunk. Lépésről lépésre fókuszálunk, mert mindenki ellen maximális koncentrációra van szükség”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 1. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-1 (2-1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs, Gyimesi Máté, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Fehér Dániel, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dávid – Rábl János, Nagy Kevin, Rafinha, Szabó Péter, Mező Lőrinc, Korcsmáros Bence, Nagy Imre, Iszák Dominik, Magyari Csaba, Nagy Dániel, Daróczi Dávid, Facundo Schusterman

Vezetőedző: Trencsényi János

Gólszerzők: Dróth Zoltán (4’), Luiggi Longo (19’), Vas Ádám (26’), Henrique Diniz (39’), ill. Rafinha (20’)

Sárga lap: Kovács Máté (34’), Henrique Diniz (39’), ill. Rafinha (38’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top