Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 4–4-es döntetlent játszott a Nyíregyházával a felső-házi rájátszás 2. fordulójában. A mérkőzés első félidejében Dróth Zoltán egyenlített, majd jött a második játékrész, ahol már hat találat esett. Előbb Luiggi Longo hatalmas góljával kerültünk lépéselőnybe, a hazaiak azonban fordítottak, majd 4–2-re vezettek. A végjátékban Vas Ádám kétszer is beköszönt, beállítva ezzel a párharc 4–4-es végeredményét.

Győztes Berettyóújfalu elleni rangadóval a hátunk mögött várhattuk a felső-házi rájátszás következő állomását, amely a Nyíregyháza otthonában ért minket. Vendéglátóink szintén győzelemmel kezdték a bajnokság ezen szakaszát, ők a Veszprém otthonából hozták el a három pontot 2–1-es győzelmüknek köszönhetően. Az alapszakaszban a nyírségiek hazai környezetben borsot tudtak törni az orrunk alá, 4–1-es sikert arattak, Szombathelyen azonban sikerült revansot vennünk egy 6–3-as diadallal.

A helyzetek, komoly lehetőségek helyett már a találkozó elején a faultok domináltak, villámgyorsan összegyűjtött ebből kettőt a nyíregyházi alakulat. Csapatkapitányunknak, Dróth Zoltánnak saját kapunk előtt kellett nagyot mentenie, amely talán a mérkőzés első említésre méltó momentuma volt. Érezhető volt, hogy jól felkészültek egymásból a csapatok, egyik fél sem igazán találta a fogást a másikon, egy gyors kontra után pedig Henrique Diniznek is fontos pillanatban kellett tisztáznia. A labda nálunk volt többet, mezőnyfölényben játszottunk, ám riválisunk a stabil védekezésből pár húzással el tudott érni a kapunkig, emiatt szükség volt hátul a koncentrációra.

Előbb említett brazil légiósunk aztán egy kapu előtt veszélyesen keresztbelőtt labdával jelezte győzelmi szándékunkat, a Nyíregyháza pedig újabb két szabálytalanságot begyűjtve már négy személyi hibánál járt, s még rengeteg volt vissza a félidőből.

Lovas Norbert tanítványai több alkalommal is megvillantották oroszlánkörmeiket, a 10. percben pedig Gregory révén meg is szerezték a vezetést (1-0). Örömük azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, ugyanis Dróth Zoltán másodpercekkel később egy szép lefordulás után ballal a kapuba lőtt, már 1-1 állt az eredményjelző táblán.

Gyűrték egymást a felek, ekkor már 5-2 volt az állás a faultok tekintetében, ami nem feltétlenül kecsegtetett sok jóval a hazaiak számára. Alasztics Marcell figyelme sem lankadhatott, nagy védést kellett bemutatnia, mindkét csapat óriási akarattal, hévvel játszott.

A félidő hajrájához közeledve aztán a házigazda egy öt a négyes játékkal próbált minket meglepni, a fiúk azonban remekül állták a sarat.

Bő két és fél perccel a szünet előtt időt kért Felipe Conde mesterünk, igyekeztünk előhúzni valamit abból a bizonyos kalapból, hogy még a félidő előtt fordítani tudjunk, ez azonban már nem sikerült, így 1–1-ről kezdődött meg a második felvonás.

Ennek az etapnak nagyon megnyomtuk az elejét: előbb Rutai Balázs fordult be szépen, és lőtt nem sokkal a bal kapufa mellé, majd Henrique Diniz vállalkozott egy távoli lövésre. Nagyon érett az újabb gólunk, Dróth Zoltán is közel járt hozzá, majd Luiggi Longo káprázatos cselei után ismét Henrique Diniz tüzelt.

Ebben a szakaszban egyértelműen kapusa tartotta a lelket a Nyíregyházában, ám jött a 29. minutum, amikor már ő sem tudott mást tenni, mint a háta mögé nyúlni és kiszedni a hálóból a labdát: Luiggi Longo félpályáról óriási kapufás gólt lőtt, immáron mi voltunk lépéselőnyben (1-2).

Az első 20 perchez hasonlóan ezúttal is rengeteg volt a szabálytalanság, mi már ötnél jártunk, a nyírségiek pedig épp egy szabadrúgás után tudtak egalizálni a 31. percben. Sőt mi több kisvártatva ismét faultot fújtak ellenünk, ami pedig azt jelentette, hogy kisbüntetőt végezhettek el a hazaiak. Gregory kísérletét védte Alasztics Marcell, a játékvezető azonban úgy ítélte meg, hogy mindezt szabálytalanul tette, így aztán jöhetett az ismétlés.

Ez már a kapuban kötött ki, 3-2 volt az állás. Vérszemet kaptak a kékmezesek, de ők is bőszen gyűjtögették a faultokat, s el is jutottak ötig. Nagy bánatunkra góljaik számát is növelni tudták, egy villámgyors kontra végén Szabó Lajos volt eredményes, már kétgólos volt a hazai előny (4-2).

Finoman szólva is nehéz helyzetben voltunk, de rendületlenül mentünk előre, Dróth Zoltán lövése az oldalhálóban kötött ki. Nem sokkal később aztán kockáztattunk, vészkapusra váltottunk, ami meg is hozta a gyümölcsét: Vas Ádám előbb a 36., majd a 38. minutumban is betalált ebből a formációból, 4-4 volt az állás. Bő egy perc volt vissza, amikor időt kért Lovas Norbert, s bár ezt követően még volt egy góllal kecsegtető lehetősége a Nyíregyházának, az összecsapás pontosztozkodással, 4-4-es végeredménnyel zárult.

A mieinkre március 4-én, hétfőn 18 óra 30 perckor már újabb kőkemény ütközet vár, a Kecskemét otthonába utazunk.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, az első félidőben nagyon lassan kezdtük a meccset, ellenfelünk volt jobb ebben a periódusban. Egy vagy két helyzetet teremtettünk csak, a gólunk Dróth Zoli egyéni megmozdulásából született, kollektíven nem sok lehetőséget teremtettünk. A második játékrészben javultunk egy kicsit, de fontos pillanatokban követtünk el hibákat, amivel jó helyzetbe hoztuk ellenfelünket. Rengeteget faultoltunk és hibáztunk a védekezésben, de azt hiszem, ez az egy pont nagyon értékes számunkra. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű innen a három pontot elvinni. A fiúk karakteressége ellenben nagyon pozitív. Rendkívül rossz szituációban voltunk a végjátékban, 6 faultunk volt, kétgólos hátrányban, és mégis vissza tudtunk jönni. Sőt! Még arra is volt lehetőségünk, hogy nyerjünk. Mindezek miatt azt gondolom, hogy a mérkőzés vége nagyon pozitív volt, és ezt kell tovább vinnünk magunkkal, hiszen hétfőn újabb összecsapás vár ránk. Nincs időnk szomorkodni, gyorsan kell reagálnunk, hétfőn is nehéz párharc vár ránk, ismét idegenben, egy nagyon jó csapat ellen”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓ

Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA - HALADÁS VSE 4-4 (1-1)

Nyíregyháza: Gagyi Sándor - Öreglaki Norbert, Gregory, Dávid Richárd, Joao Rodrigues, Petró Martin, Gyulai József, Szabó Lajos, Krajnyák Zsolt, Kovács Béla, Lakatos László, Kiss Zalán, Kovács Ádám, Haburcsák Bertalan

Vezetőedző: Lovas Norbert

Haladás: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Hadházi Sándor, Vas Ádám, Homlok Levente, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Gregory 3 (10’, 31’, 31’), Szabó Lajos (33’), ill. Dróth Zoltán (10’), Luiggi Longo (29’), Vas Ádám 2 (36’, 38’)

Sárga lap: Kovács Béla (13’), Kovács Ádám (32’), ill. Rutai Balázs (28’), Henrique Diniz (31’), Alasztics Marcell (31’), Dróth Zoltán (40’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top