Hazai környezetben aratott bajnoki címvédő futsalcsapatunk 7–2-es diadalt a Veszprém együttese ellen. A találkozó első két minutuma hidegzuhanyként ért minket: kétgólos hátrányba kerültünk, melyből Rutai Balázsnak köszönhetően még ugyanebben a percben előbb zárkóztunk, majd Knizs Olivér révén egállal vonulhattunk szünetre. A pihenőt követően azonban már csak a mieink voltak eredményesek. Vatamaniuc-Bartha Dávid kezdte nyitni az ollót, majd Dróth Zoltán volt eredményes, Vas Ádám duplával szállt be a végeredménybe, végül Luiggi Longo alakította ötgólosra győzelmünket.

Két idegenbeli mérkőzés után ismét otthonunkban buzdíthatták szurkolóink élvonalbeli futsalcsapatunkat, amely a Veszprém együttesét látta vendégül. Nem túlzás azt írni, hogy mindkét együttes hatalmas bizonyítási vággyal és a javítás reményében lépett pályára, ugyanis míg a bakonyiak első győzelmükre hajtottak a rájátszás során, addig mi a nyíregyházi döntetlen, valamint a kecskeméti vereség után szerettük volna kiköszörülni a csorbát.

Hogy ez mennyire igaz volt, azt tökéletesen alátámasztották már az első percek, sőt mi több, másodpercek. Fél perc sem telt el a középkezdés után, amikor egy felperdülő lövésnek köszönhetően előnybe kerültek a bakonyiak Dorogi Benjamin révén (0-1). Veszélyes kísérleteket rázós helyzetek követettek, ezekből pedig mi is gólra váltottunk egyet, Rutai Balázs volt sikeres a 2. percben (1-1).

Egy pillanatra sem volt megállás, nem sokkal később Tatai Józsefet hagytuk kellően szigorú őrizet nélkül egy oldalberúgásnál, ezt pedig meg is büntette, ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe (1-2). Mindkét csapattól nyílt sisakos, őszinte futsalt láthattak a nézők, kapunkban pedig Alasztics Marcellnek is fontos közbeavatkozásokra volt szüksége.

Rendületlenül mentünk előre, kitámadtunk, ez azonban azt is magával hozta, hogy ellenfelünknek volt területe pár húzásból odaérni a kapunk elé, és gyors kontratámadásokat vezetni.

Brazil légiósunk, Henrique Diniz próbálkozásánál a kapufa a veszprémiekkel volt, kisvártatva azonban épp az ő átadása után tudott egyenlíteni Knizs Olivér, a 15. minutumban már 2-2 állt az eredményjelző táblán.

Gólok tekintetében már nem, a faultokat nézve azonban jócskán vezetett riválisunk, aki már négyet is összegyűjtött erre az időszakra. Trénerünk, Felipe Conde időt kért, a visszatérés után pedig Dróth Zoltán nagy helyzetét Sárdi-kapus védte.

A játék képe alapján akár előnnyel is mehettünk volna a szünetre, ám végül 2–2-nél hangzott el a második felvonás kezdetét jelző dudaszó.

Ahogy az első játékrész elején, úgy most sem kellett sokat várni arra, hogy megzörrenjen valamelyik háló, ráadásul ezúttal mi örülhettünk ennek a momentumnak: Dróth Zoltán remek kiugratásánál Vatamaniuc-Bartha Dávid volt a befejező, először vezettünk a találkozó során (3-2).

Éreztük, hogy ez a fordulópont remekül kihasználható, ennek megfelelően nagy offenzívákat vezettünk, a Veszprém pedig védekezésre kényszerült. Vendégeink egészen a 27. percig tudták megúszni újabb kapott gól nélkül, ekkor azonban jött csapatkapitányunk, Dróth Zoltán, aki Henrique Diniz finom passzából szerezte meg csapatunk negyedik találatát (4-2).

Ezúttal a bakonyiaknak kellett felébredniük, hamarosan pedig jött is az öt a négy elleni játék a részükről. Járatta a labdát a Veszprém, próbálta feltörni a jól záró reteszt, Dróth Zoltán centerezése után azonban Vas Ádám tovább növelte vezetésünket, és 5–2-re módosította az állást.

A 38. minutumban aztán még mélyebb gödörbe kerültek a vendégek, a gólhelyzetben kilépő Luiggi Longót ugyanis Dorogi Benjámin csak szabálytalanság árán tudta megállítani, amiért a kiállítás sorsára jutott.

Emberelőnybe kerültünk, nem is teketóriáztunk sokat, Vas Ádám ismét bevette a kaput, már 6-2 volt az eredmény. A lényegi kérdések eldőltek, a történéseknek azonban még nem volt vége: szintén a 39. perc eseményeként Luiggi Longo szerzett káprázatos gólt, 7-es számú játékosunk találatával pedig ki is alakult a 7–2-es végeredmény.

A felső-házi rájátszás következő állomásaként a cívisvárosba, Debrecenbe utazunk március 18-án, ahol 18 óra 30 perces kezdettel mérkőzünk a DEAC együttesével.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, nem a legjobb napjainkat éljük, két nem túl jó mérkőzés van a hátunk mögött. Amikor pedig ilyen periódusban van az ember, azt szerencsétlen gólok is kísérik. Például az előző párharc öngólja, valamint a mai első különösre sikerült bekapott találat. Aztán a kétgólos hátrányunk után képesek voltunk összeszedni magunkat és feljavult a játékunk, majd a második félidőben úgy játszottunk, mint az a Haladás, akit ismerünk. Ez a győzelem nagyon fontos számunkra, hogy kicsit megnyugodjunk, ismét az első helyet birtokoljuk a tabellán. Azonban nagyon keményen kell most dolgoznunk, rövid idő leforgása alatt három rendkívül nehéz idegenbeli összecsapás vár ránk. De úgy hiszem, hogy visszatérhetünk a legjobb formánkba, ha minden erőnkkel a feladatunkra koncentrálunk és megteszünk érte minden tőlünk telhetőt!”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 4. FORDULÓ

HALADÁS VSE - 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 7-2 (2-2)

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs, Homlok Levente, Kovács Máté, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Hadházi Sándor, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

Veszprém: Sárdi Máté - Tatai József, Fridrich Dávid, Dorogi Benjámin, Gerencsér Antal, Őri Bálint, Bognár Patrik, Molnár Dániel, Ábrahám Botond, Aleksandar Gavrilovic, Bognár Martin, Fellembek Zétény, Kiss Milán, Lux Bence

Asszisztensedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Rutai Balázs (2’), Knizs Olivér (15’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (22’), Dróth Zoltán (27’), Vas Ádám 2 (37’, 39’), Luiggi Longo (39’), ill. Dorogi Benjamin (1’), Tatai József (2’)

Kiállítva: Dorogi Benjámin (38’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top