Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 5–1-es debreceni diadallal folytatta szereplését a pontvadászat felső-házi rájátszásában. Igazi csapatmunka gyümölcse volt sikerünk, öt találatunkon öt játékosunk osztozott: a zöld-fehér színekben első találatát szerző Hadházi Sándor, Henrique Diniz, Vas Ádám, Luiggi Longo, valamint Sipos Gergő osztozott.

Utolsó fordulójához érkezett a bajnokság felső-házi rájátszásának első szakasza, együttesünk pedig a DEAC gárdájának otthonába látogatott. Fiatal tehetségünk, Szalmás Zoltán hosszú idő után visszatérhetett a csapatba makacs sérülését követően, Dróth Zoltán csapatkapitányunk viszont nem tudta vállalni a játékot, egy edzés után fájlalta lábait, kivizsgálása folyamatban van.

Már az első másodperctől igyekeztünk ellenfelünk tudtára adni szándékainkat, ezt helyzetekben fejeztük ki. Mi kezdeményeztünk, s arra sem kellett sokat várni, hogy fölényünk góllá érjen: a 6. minutumban Hadházi Sándor érkezett a hosszún egy oldalberúgásra, megszerezve ezzel első találatát zöld-fehér színekben (0-1).

Bár korán vezetéshez jutottunk, ez a játék képén nem igazán látszódott, ugyanis az előny tudatában is mi domináltunk, mi birtokoltuk a labdát és saját térfelére szorítottuk a hajdúságiakat. Az egyre erősödő nyomás eredményeként aztán egy Rutai Balázzsal szemben elkövetett szabálytalanság után büntetőhöz jutottunk, ami azonban nem sikerült értékesíteni, így aztán maradt az egygólos differencia.

A hazaiak kizárólag a védekezésre, labda nélküli mozgásra koncentráltak, szűk hat perccel a szünet előtt pedig időt kért trénerünk, Felipe Conde. A játékmegszakítás után egy sajnálatos debreceni bokasérülés miatt állt a játék, majd Rutai Balázs lehetőségénél kétszer is óriási mentést mutatott be Faragó Ádám, akinek nagy szerepe volt abban, hogy még 0-1 állt az eredményjelző táblán.

A folytatásban aztán szintén válogatott kiválóságunk, Rutai Balázs engedett el egy labdát remekül Knizs Olivérnek, aki előtt nagy lehetőség adódott, de ezúttal sem sikerült megzörgetnünk a hálót. Egyértelműen mi irányítottunk, maximálisan rászolgáltunk a második találatunkra, ekkor azonban érvényesült az elszalasztott lehetőségek törvényszerűsége: egy labdavesztést követően Faragó Lajos került nagy helyzetbe, nem is hibázott, egyenlített a DEAC (1-1).

Nem volt már sok idő a félidőt jelző dudaszóig, azonban mindenképpen előnnyel szerettünk volna pihenőre vonulni, és a folytatásban ismét meg tudtuk mutatni, milyen fából faragtak minket: előbb Luiggi Longo sarokrúgása után Henrique Diniz lőtt állítgatás nélkül a kapuba (0-2), majd egy másodperccel a felvonás vége előtt Vas Ádám büntetett meg kíméletlenül egy védelmi megingást, ez pedig azt jelentette, hogy 3–1-es vezetésről várhattunk a második húsz percet.

Ez Alasztics Marcell nagy védésével vette kezdetét, majd Faragó Ádám hatástalanította Rutai Balázs közeli próbálkozását. Érezhetően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a DEAC, bőven akadt dolga válogatott kapusunknak, valamint védekezésben is kellő agresszivitásra, harapósságra volt szükségünk ebben az egyébként faultokkal tördelt periódusban.

Finoman fogalmazva sem adta olcsón a bőrét riválisunk, nagy erőket mozgósítottak a szépítés érdekében, Thiago szólója után pedig ismét hálóőrünk állt a helyzet magaslatán. Megpróbáltak letámadni a debreceniek, igazi adok-kapok alakult ki, remek iramú találkozó kerekedett.

Az idő múlásával aztán ez valamelyest alábbhagyott, csendesebb időszak következett, csapatunk rendkívül taktikus, fegyelmezett és koncentrált játékkal őrizte előnyét. Egy jobb oldali centerezésről hajszállal maradt csak le a másodpercekkel azelőtt még saját kapuja előtt vitézkedő Vas Ádám, könnyen növelhettük volna a különbséget, az állás azonban továbbra sem változott.

Ez a mondat egészen a 35. percig volt igaz, amikor brazil légiósunk, Luiggi Longo lőtt védhetetlenül a léc alá, amivel már 4–1-re vezettünk.

Ez öt a négy elleni játékra sarkallta a debrecenieket, majd Alasztics Marcellnek kellett egy távoli lövést a kapu fölé paskolnia, de akár mi is kihasználhattuk volna a fennálló üres kapus szituációt.

Így érkeztünk el a 40. perchez, amikor egy villámgyors kontra végén Sipos Gergő tette fel az i-re azt a bizonyos pontot, 13-as számú játékosunk góljával pedig ki is alakult a találkozó 5–1-es végeredménye.

A mieink számára március 22-én, pénteken folytatódik a pontvadászat. Csapatunk a rájátszás második körének nyitányán 18 óra 30 perces kezdettel a Berettyóújfalu otthonába látogat.

Felipe Conde vezetőedző: „A mérkőzés előtt mondtam a srácoknak, hogy ez a párharc nagyon fontos számunkra. A rájátszásban eddig voltak jó és rossz pillanataink, és a Veszprém elleni második félidő után látnunk kellett, hogy jobban kell uralkodnunk az érzelmeinken és a találkozó színvonalán. Megbeszéltük, hogy a védekezés lesz a kulcs, hiszen, ha jól védekezünk, helyzeteket teremthetünk. Úgy gondolom, elég jó munkát végeztünk ma ezen a téren, egy gólt kaptunk, ami szerintem a mi hibánk volt. Azonban ezután is képesek voltunk uralkodni az érzelmeinken, és szereztünk még két találatot az első félidőben, ez pedig fontos volt ahhoz, hogy a továbbiakban is kontroll alatt tartsuk az összecsapást. Nem könnyű itt játszani, és szerintem nagyon jó munkát végeztünk! Megvoltak a helyzeteink, rengeteget birtokoltuk a labdát, gólt szereztünk pontrúgásból, ami már régóta nem sikerült, szóval nagyon elégedett vagyok a mai mérkőzéssel. Idejönni, és 95%-ban kontrollálni a játékot nem könnyű, mindig téma a pálya típusa, de ma jól menedzseltük ezt az ismérvet. Remélem képesek leszünk hozni ezt a színvonalat és koncentráltságot a következő párharcon, ami ismét kiemelkedő jelentőségű lesz számunkra. Véleményem szerint összességében a mai mérkőzés nagyon jó volt, és bízunk benne, hogy innentől már csak fejlődünk a rájátszásban, mert ez a létfontosságú szakasza az idénynek, és a célunk megnyerni a döntőt!”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 5. FORDULÓ

DEAC - Haladás VSE 1-5 (1-3)

DEAC: Faragó Ádám - Ulloa, Thiago, Tóth Attila, Győri Balázs, Nyerges András, Faragó Lajos, Berecz Rafael, Vass Ottó, Nagy Bence, Szatmári Ákos, Siska Gergő, Varga Zoltán, Magyar László

Vezetőedző: Tihanyi Csaba

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Vas Ádám, Gyimesi Máté. Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Faragó Lajos (19’), ill. Hadházi Sándor (6’), Henrique Diniz (19’), Vas Ádám (20’), Luiggi Longo (35’), Sipos Gergő (40’)

Sárga lap: Győri Balázs (10’), Thiago (39’), ill. Vas Ádám (11’), Rutai Balázs (24’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top