Nagy riválisunk, az MVFC Berettyóújfalu otthonában játszott címvédő futsalcsapatunk 2–2-es döntetlent. A párharc 19. percében Vas Ádám találatával egyre zárkóztunk, majd a második felvonás derekán Vatamaniuc-Bartha Dávid góljával lett pontosztozkodás az összecsapás végén.

A hétfői, DEAC elleni magabiztos győzelmünket követően pénteken már ismét hajdúsági túra várt futsalosainkra, ezúttal a Berettyóújfalu vendégeként szálltak harcba a három bajnoki pontért. Mindenképpen érzékeny veszteség volt számunkra, hogy csapatkapitányunkat most is nélkülöznünk kellett, Dróth Zoltánra ugyanis kisebb sérülése miatt még nem számíthatott trénerünk, Felipe Conde. Kovács Máté és Gyimesi Máté pedig erősen megfogyatkozott NB II.-es együttesünket segítette, akikre szintén idegenben várt bajnoki csata.

Mindkét együttes óriási győzni akarással és motiváltsággal vágott neki a találkozónak, ezt a mentalitást pedig bizony a pályára is átmentették. Az erős kezdésből aztán a hazaiak jöttek ki jobban, egy gyors támadás végén Matheus találta magát nagy helyzetben, majd lőtt a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a pirosmezes alakulatnak (1-0).

Mindenképpen kapcsolnunk kellett a hidegzuhany után, Vas Ádám és Rutai Balázs hathatós közreműködésével adtuk tudtára ellenfelünknek, hogy küzdeni fogunk az utolsó percig. Mindeközben a Berettyóújfalu előtt is ott volt a lehetőség, hogy növelje előnyét, mi pedig Vatamaniuc-Bartha Dávid révén tornáztattuk meg Mezei Dávidot.

A találkozó következő szakaszában kidolgozott, ajtó-ablak helyzeteket nem igazán jegyezhettünk fel, javarészt távoli lövéseknél szisszenhettek fel a csapatok szimpatizánsai, a két hálóőr azonban remekül állta a sarat. Szűk hét perccel a szünet előtt időt kértek a vendéglátók, akik ekkor már öt faultnál jártak a mi kettőnkkel szemben.

Riválisunk ekkor főként az eredmény őrzésére törekedett, nem hagytuk őket levegőhöz jutni, ám éppen egy ilyen periódusban tudtak újból eredményesek lenni, méghozzá Facundo révén (2-0). Finoman fogalmazva sem voltunk könnyű helyzetben, ám a 19. perc eseményeként Vas Ádám szépített, miután Vatamaniuc-Bartha Dávid remek átvétele és lövése után értékesítette a kapusról kipattanó labdát (2-1).

Nem volt már sok hátra a szünetig, ám akár mindkét csapat szerezhetett volna még újabb gólt, végül 2-1-es hazai vezetésről következhetett a második etap.

Ez hazai oldalhálóval, majd Rutai Balázs lövésével vette kezdetét; továbbra is nagy tempó és küzdelem jellemezte az összecsapást. Apró faultok tördelték a játékot, a játékosok csúsztak-másztak minden egyes labdáért. Magasan, agresszívan letámadtak Trencsényi János fiai, jócskán megnehezítve ezzel a labdakihozatalokat, támadásépítéseket, Matheus pedig közel járt hozzá, hogy megszerezze csapata harmadik, saját maga második találatát.

Többet birtokoltuk a labdát, mezőnyfölényben játszottunk, a 30. minutumban pedig meg is lett ennek a gyümölcse: Rutai Balázs tálalt egészen kiváló ütemben Vatamaniuc-Bartha Dávid elé, aki azok után, hogy első találatunkból is oroszlánrészt vállalt, a gólszerzők közé is feliratkozott (2-2).

Másodpercek sem teltek el a középkezdés után, de érezhető volt, hogy ezúttal a Berettyóújfalu szeretne sebességi fokozatot váltani, két veszélyes szituációt is el kellett hárítanunk, hogy továbbra is egál maradjon az eredmény.

Egy pillanatra sem volt megállás, a két kapus kulcsszereplőnek bizonyult, a játék képet tekintve pedig mi voltunk azok, akik nagyobb energiatartalékokat tudtunk mozgósítani a győztes gól megszerzése érdekében.

Rengeteg volt a blokkolt lövés, önfeláldozóan védekeztek mindkét gárda játékosai, egyik oldalon sem jártak sikerrel a váratlan egyéni villanások. A végjátékban aztán öt a négy elleni szerkezetre váltottak a hazaiak, elkerülve ezzel, hogy továbbra is nyomás alatt legyen a kapujuk. Újabb gól már nem esett, így kétgólos hátrányból egyenlítve 2–2-es döntetlennel és egy ponttal utazhattunk haza Berettyóújfaluból.

Együttesünk legközelebb a Magyar Kupa negyeddöntő párharcának első találkozóján lép pályára, melyet a DEAC gárdája ellen vívunk. A debreceni odavágóra március 27-én, szerdán 18 óra 30 perces kezdettel kerül sor.

Felipe Conde vezetőedző: „Az első félidőben nem játszottunk túl jól, lassan kezdtünk és folyamatosan jöttünk bele a meccsbe, a játékrész végére pedig már jobbak voltunk. De összességében megérdemelten nyerték meg 2–1-re az első etapot. A második 20 perc már teljesen más volt. Úgy gondolom, túlnyomórészt mi kontrolláltuk ezt a periódust, sok helyzetet teremtettünk, gólt szereztünk, több nagy lehetőségünk volt. Nyerhettünk volna vagy sem, a párharc végkimenetele nyitott volt, szóval örülhetünk a második félidőnek. Természetesen meg akartuk szerezni a három pontot, de a végére ez az egy pont nagyon értékes lesz, hiszen három hazai és egy idegenbeli bajnoki vár még ránk; és otthon nagy erővel rendelkezünk. Összességében igazságos eredmény született ma, nyílt és jó mérkőzés volt, ezen a ponton ez most nagyon értékes számunkra”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 6. FORDULÓ

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 2-2 (2-1)

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Matheus, Rábl János, Rafinha, Facundo, Sándor Máté, Nagy Imre, Erdei Kristóf, Iszák Dominik, Nagy Kevin, Magyari Csaba, Nagy Dániel, Daróczi Dávid, Szabó Péter

Vezetőedző: Trencsényi János

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Vas Ádám, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Hadházi Sándor, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Matheus (2’), Facundo (18’), ill. Vas Ádám (19’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (30’)

Sárga lap: Nagy Dániel (28’), Matheus (37’), ill. Felipe Conde (25’), Alasztics Marcell (31’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top