Élvonalbeli futsalcsapatunk 6–1-es győzelmet aratott a Veszprém ellen a rájátszás kilencedik fordulójában, ez pedig azt is jelenti egyben, hogy az aranycsata pályaelőnye is biztosan a miénk. A gólgyártást Luiggi Longo kezdte meg az első percben, Henrique Diniz és Sipos Gergő egyaránt kétszer zörgette meg a hálót, valamint Hadházi Sándor is sikeres volt a párharcon.

A felső-házi rájátszás utolsó idegenbeli találkozója előtt állt bajnoki címvédő együttesünk. A mieink a Veszprém otthonában vizitáltak, a képlet pedig roppant egyszerű volt: amennyiben három ponttal a zsebünkben utazunk haza a Bakonyból, biztossá válik, hogy a bajnoki trófeáért vívott harcban a döntő első találkozójára a Haladás Sportkomplexumban kerül majd sor. Csapatunkból Dróth Zoltán ezúttal kisebb sérülés miatt pihenőt kapott, így ő most nem volt ott Felipe Conde keretében.

Nem először – s reméljük, nem is utoljára – fordult elő, hogy álomszerűen indítottunk egy találkozót: alig pár másodperc pergett le, amikor Luiggi Longo húzta meg a bal szélen, majd lőtt a kapuba, villámgyorsan előnybe kerültünk (0-1). Hidegzuhany volt az a javából a hazaiaknak, akik Fellembek lövésével próbáltak reagálni, majd Rutai Balázs duplázta meg kis híján a különbséget Alasztics Marcell remekbe szabott kidobása után.

Maximálisan érezhető volt, hogy minél hamarabb szeretnénk bebiztosítani sikerünket, Vatamaniuc-Bartha Dávid pedig két ízben is igencsak közel járt hozzá, hogy ehhez egy lépéssel közelebb segítse csapatunkat. Fiatal titánunk második próbálkozásánál a gólvonal előtt kellett menteniük a veszprémieknek.

Kisvártatva közvetett szabadrúgáshoz jutottunk, ám ebből nem született találat, így maradt a 0-1 az eredményjelző táblán. A bakonyiaknál Tatai József került nagy helyzetbe, Alasztics Marcell viszont megnyerte a párharcot a veszprémiek 7-esével szemben.

Ami Fehér Zsolt együttesének nem sikerült, az nekünk igen: a játékrész derekán egy zseniális Rutai Balázs-Henrique Diniz kombináció után utóbbi volt eredményes, már 2–0-ra vezettünk.

Vendéglátónk még fel sem ocsúdott az újabb sokkból, amikor újabb találatnak örülhettünk: egy végletekig kijátszott akció végén Hadházi Sándor iratkozott fel a gólszerzők közé, 0–3-ra módosítva ezzel az állást. Nem sokkal később Spandler védte téli szerzeményünk életerős lövését, majd Bognár labdaszerzése után védett hatalmasat ziccerben Alasztics Marcell.

Mesterünk, Felipe Conde időt kért, a folytatásban Spandler is hárított óriási helyzetben, méghozzá Henrique Dinizzel szemben, ez pedig azt jelentette, hogy 3-0-s vezetéssel mehettünk pihenőre.

A fordulást követően Hajmási Milán kísérlete vezette fel az eseményeket, majd Alasztics Marcell egy óriási dupla-bravúrral gondoskodott arról, hogy ne változzon az eredmény.

Ez egészen a 25. percig volt így, amikor először Sipos Gergő centerezése után Spandler szögletre ütötte Vatamaniuc-Bartha Dávid jobb felső sarokba tartó lövését; majd épp ebből a sarokrúgásból – fordított felállásban – utóbbi szolgálta ki válogatott centerünket, aki szép találattal toldotta meg addigi termésünket (0-4).

Magas hőfokon pörögtünk, Rutai Balázs gyönyörű lefordulás után lőtt kapu mellé, emellett viszont már a 28. percre begyűjtöttük ötödik faultunkat a félidőben. Hamarosan trénerünk időkérését jegyezhettük fel, majd a találkozó sokadik Hadházi Sándor-Spandler Mátyás csatáját, melyből ezúttal a hazaiak hálóőre jött ki győztesen.

Kisvártatva Henrique Diniz is megtornáztatta Spandlert, aki azt a lövést még védte, ám a 32. percben brazil légiósunk egy egészen pazarul helyezett lövéssel 0-5-re változtatta a mérkőzés eredményét. Időközben Alasztics Marcellt Homlok Levente váltotta, aki nagyot tisztázott Fellembek elől, majd a másik oldalon Ábrahám volt az, akinek hatalmasat kellett mentenie Knizs Olivér üres kapus próbálkozásánál.

Így érkeztünk el a 37. minutumhoz, amikor büntetőhöz jutott riválisunk, Bognár Martin pedig biztos lábbal értékesítette a hatméterest (1-5). A hazaiak ezzel ugyan szépítettek, ám az utolsó szó a miénk, egészen pontosan Sipos Gergőé volt: 13-as számú játékosunk állítgatás nélkül lőtt a kapuba és ezzel kialakította az összecsapás 6–1-es végeredményét.

Bajnoki finalista csapatunk május 6-án, hétfőn 18 óra 30 perckor a DEAC elleni hazai összecsapással zárja a rájátszás küzdelmeit.

 Felipe Conde vezetőedző: „Szerintem jó meccs volt. Hamar gólt szereztünk, ez nagyon megnyugtatott minket, és ezután úgy gondolom mi kontrolláltuk a találkozót. Ha megnézzük majd a statisztikákat, azt látjuk, hogy kevesebbet lőttünk kapura, mint máskor. Sokszor lett volna esélyünk a támadásra, de inkább megtartottuk a labdát, hogy irányítsuk a játékot. Ez nagyon fontos, főleg a tapasztalt játékosok miatt, mert néha erre van szükség, amikor mérkőzés követ mérkőzést. Most lesz majd két kupamérkőzésünk is, szóval meg kell tanulnunk ezt is, hogy néha muszáj kontroll alatt tartani a dolgokat. De úgy gondolom, a srácok jól játszottak, kiválóan védekeztünk, főleg az első félidőben. 3-0 volt az állás a szünetben, és ez jól jött, hiszen sok a sárga laposunk, és tudtunk lehetőséget adni a fiataloknak is. Nagyon elégedett vagyok mindenkinek a teljesítményével, mindenkit használni tudtunk, helyzeteket teremtettünk, és nyertünk. Azt nem mondom, hogy könnyen, de viszonylag problémamentesen. Végeredményben a legfontosabb, hogy az első helyen végzünk a tabellán, otthon kezdhetjük a döntőt. Ez volt a célunk erre a párharcra, nagyon elégedett vagyok. Most pihennünk kell egy kicsit, de nem veszhet el a fókusz, csak döntő jelentőségű összecsapások várnak ránk, egyik a másik után, és felkészültnek kell lennünk, mert magas céljaink vannak”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 9. FORDULÓ

I. FUTSAL CLUB VESZPRÉM - HALADÁS VSE 1-6 (0-3)

Veszprém: Spandler Mátyás, Molnár Raul, Bencsik Ádám, Aleksandar Gavrilovic, Fellembek Zétény, Tatai József, Dorogi Benjámin, Bognár Patrik, Molnár, Dániel, Ábrahám Botond, Bognár Martin, Gerencsér Antal, Koncsol Norbert, Lux Bence

Vezetőedző: Fehér Zsolt

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Bognár Martin (37’), ill. Luiggi Longo (1’), Henrique Diniz 2 (10’, 32’), Hadházi Sándor (11’), Sipos Gergő 2 (25’, 38’)

Sárga lap: Dorogi Benjámin (10’), Tatai József (19’), ill. Knizs Olivér (10’), Felipe Conde (34’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top