Keresés a weblapon

Szakosztályok

Amerikai Foci

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni a HALADÁS CRUSHERS amerikai football szakosztályt.

Csapatunk elődje 2006-ban alakult szombathelyi főiskolásokból. 2008-ban neveztünk a MAFSZ (Magyar Amerikai Football Szövetség) Division II bajnokságban, akkor még Szombathelyi Figthers néven (ekkor már 24 csapat indult országszerte). Ugyanebben az évben – a mindig februárban – megrendezett II. Cellect Aréna Kupán is részt vettünk.

2009-ben a Haladás VSE fogadott be minket szakosztályként. Ekkor történt meg a csapat névváltása. Tétmérkőzéseink:

Budapest Wolves 2 - Szombathely Crushers 14-13
Bár a Farkasok második számú csapata megszerezte első győzelmét tétmeccsen, a mutatott játék miatt nem, csak a győzelem miatt örülhettek. A vártnál tehát jóval nehezebben lett meg a Wolves 2 számára a győzelem, a Crushers igen komoly ellenfélnek bizonyult

Haladás Crushers - Budapest Titans II. 16-30 (0-6; 3-8; 13-8; 0-14)
Az ötmeccses hosszúhétvége talán legjobbját produkálta a két csapat.
Az egész hétvégés majális miatt a városból száműzött rendezés ellenére is közel 250 néző volt kíváncsi a szombathelyi alakulat idei első hazai szereplésére.

Haladás Crushers - Tata Mustangs 53-17 (14-3; 26-6; 0-0; 13-8)
Meggyőző fölénnyel nyert otthon a Haladás. mintegy 200 nézőt vonzó mérkőzésen. Ahova a vendéglátók a minél nagyobb arányú győzelem elvárásával érkeztek, míg a tataiak - a realitások talaján - inkább azért, hogy az alapszakasz végén még egyszer kihozva magukból a maximumot megmutassák, hogy mire is képesek. Amitől a leginkább tartott a Crushers, most megvalósulni látszik. Hiszen ha nyernek is Fehérváron, a Wolves II. elleni fiaskó miatt (egymás elleni eredmény - 1 ponttal kaptak ki Budapesten) már nem kerülhetnek rájátszásba. De nagy valószínűséggel, ami számukra tegnap az esélylatolgatásnál is fontosabb volt: az a tény, hogy - természetesen a tavalyi szezont is beleértve - fennállásuk első bajnokságbeli győzelmét aratták és mindezt hazai közönség előtt.

Fehérvár Enthroners – Haladás Crushers 38-53 (7-13; 19-0; 0-20; 12-20)
Egy izgalmas és fordulatos találkozóval zárták a szezont a Királyok városában.
Bizonyára jó néhány előzetes tipp megdőlt ezzel a meccsel, de a Crushers mögött álló egy évnyi másodosztály tapasztalata nem múlt el nyomtalanul. És tudván, hogy ezzel épp azt a csapatot juttatják rájátszásba, akik ellen 1 ponttal az ő további lehetőségeik úsztak el, fel sem merült bennük, hogy ne tegyenek meg mégis mindent a győzelemért. A szombathelyiek a miskolci fanatikusokhoz hasonlóan külön busszal kísérték el kedvenceiket. De példaértékű volt mindkét szurkolótábor buzdítása, akik a kánikulai idő ellenére is fáradhatatlanul skandálták csapataik nevét, a második félidő után csaknem szüntelenül.


2010-ben az első ízben kiírt AFA Kupában indultunk.

Haladás Crushers – Zala Predators AH Gladiators 14 - 6
Sikeres kupa kezdés Az első akadályt sikeresen vette a csapatunk! 14-6-ra sikerült győzedelmeskednünk a Predators ellen Zalaegerszegen

AV Planet Eagles - Crushers 0-30

AH Gladiators - Haladás Crushers 12 - 44

AV Planet Eagles - Crushers 27-34


Haladás Crushers - AH Gladiators 18 – 12

BAJNOK A CRUSHERS!! Gratulálunk!
Hiába kezdett el zuhogni a hó péntek éjjel, mégis szép, késő őszi időjárás várta nézőket a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Központban, ahol a veretlen Haladás Crushers és az AH Gladiators csapott össze az AFA Kupa bajnoki címéért. A sípszó után a Haladás Crushers hagyhatta el a pályát az első AFA Kupa győzteseként

 

2011-ben neveztünk a MAFSZ (Magyar Amerikai Football Szövetség) Division II bajnokságba.


Haladás Crushers - Budapest Cowboys 2 46 – 0

A mai napot összegezve: megérdemelt hazai győzelem a kicsit talán gyengének tűnő Cowboys 2 ellen, akik nem a legjobb napot fogták ki
A hétvégi Haladás Crushers és Budapest Cowboys 2 találkozó napsütéses időben közel 200 néző előtt kezdődött meg a Markusovszky utcában. A hazai csapat idei első mérkőzésére érkező budapesti alakulat egy győzelemmel állva a bajnokságban igen csak kemény falatnak tűnt elsőre, és aztán mi is lett a vége?

Haladás Crushers AV Planet Eagles 20-26
Nem igazán úgy ért véget a Crushers 2011-es év második mérkőzése, mint ahogy azt előzőleg várták a fiuk.2011. május 01 15:00 Kőszeg. Hazai pálya hiányában a csapatnak el kellett hagynia Szombathelyt, és ezúttal Kőszegen sikerült szabad, megfelelő minősítéssel rendelkező pályát szerezni.
Várható volt, hogy a mérkőzés paprikás hangulatban fog telni, hisz a két csapat immár harmadik alkalommal találkozott egymással. Az első két alkalommal a Crushers diadalmaskodott az AFA kupa keretein belül megrendezett mérkőzéseken. Első talákozón nagy pontszám volt a két csapat között de másodszor már a hajrában utolérte sőt, majdnem megelőzte az Eagles a Crusherst
Az amerikai futball életben ritkán látott esemény következett, a hosszabbítás. De nem is akármilyen, egyből háromszoros hosszabbítás!
Budapest Wolves 2 – Haladás Crushers 12-32
A Crushers egy fájdalmas vereség (háromszori hosszabbítás után 20-26 az Eagles ellen) után érkezett a fővárosba, hogy összecsapjon az eddig nyeretlen Budapest Wolves 2-vel

Pécs Gringos – Haladás Crushers 9-21
Szikrázó napsütés és igazi nyári hőség fogadta azon játékosokat és a nézőket, akik szombat délutáni programként Kaposszerdahelyre látogattak. A hazai Gringos számára a rájátszásba jutás volt a tét - hiszen egy esetleges győzelemmel ezen a héten hazai pályán fogadhatták volna wildcard ellenfelüket. A Crushersnek pedig a rájátszás ugyan már biztos volt, őket a győzelem esetén esedékes egy hetes pihenő motiválhatta.
A Haladás Crushers megszerezte a kiemelt státuszt, és július harmadikán, az elődöntőben lépnek pályára legközelebb. A Pécs Gringos BIOKÖR pedig a hetedik helyen fejezte be a kaposvári Arany Rókákkal közösen lejátszott 2011-es bajnokságot.

Haladás Crushers - Bulldogs 20- 26
Szombathelyen, a Haladás stadionban rendezték a másodosztály első elődöntőjét, ahol a Crushers az Újpest Bulldogs csapatát fogadta.A gyönyörű stadion kellően megalapozta a meccs hangulatát és a kilátogató nézőknek sem lehetett panaszuk, hiszen szoros és fordulatokban gazdag mérkőzést varázsolt a két csapat, melyen végül az újpestiek győztek 20:26-ra.

Minkét csapatnak az idei legkeményebb és izgalmakban gazdag mérkőzése volt, melyen a Bulldogs 20:26-ra tudott győzedelmeskedni, ezzel a Divízió II döntőjébe jutott. A döntőben a Budapest Hurricanes lesz a lilák ellenfele, velük már az alapszakaszban találkoztak ahol csúfos vereséget szenvedtek.

A Crushers ezzel a vereséggel kiesett a bajnoki címért folyó harcból, és hivatalosan is augusztus 31-ig nyári pihenőre vonult. Ez nem jelenti azt, hogy ezalatt az idő alatt megállna a munka a Crushers háza táján, továbbra is várjuk az újonnan jelentkezőket.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kilátogató nézőknek az egész évben erőt adó szurkolást, és szponzorainknak a segítséget. Továbbá minden ellenfelünknek a 2011-es évet, reméljük mielőbb csatába vonulhatunk új és újabb ellenfelek ellen!


2012-ben neveztünk a MAFSZ Division II bajnokságban, célunk a bajnokság megnyerése és a Division I osztályba való indulás kiharcolása.


Eddigi eredményeink:

2008 MAFSZ Division II 5. helyezés
2008 II. Cellect Aréna Kupán, Rookie (újonc) kategória 1. helyezés
2009 MAFSZ Division III 4. helyezés
2010 I. AFA Kupa 1. helyezés (vereség nélkül)
2011 MAFSZ Division II 3. helyezés (4 győzelem 2 vereség)

 

Tovább...

Asztalitenisz

Az Asztalitenisz Szakosztály 2011-ben újúlt meg, s azóta építi tevékenységét.

Tovább...

Atlétika

Szombathelyi Sport Egyesületből vált ki, és 1934-ben alakult meg a Haladás VSE atlétikai szakosztálya. Az atlétikai pálya már akkoriban is a Rohonci úton volt. Induláskor 30-35 fő alkotta a szakosztályt, ez 1938-ra 60-ra emelkedett.

A szakosztály sok szép eredményt ért el. Bodó Árpád volt Magyarország első kétméteres magasugrója, rekordja 208 cm volt. Berta Hubert pedig elmondhatta magáról, hogy az első között verte meg az akkori világcsúcstartó Emil Zatopeket. Halmosi Zoltánné az Európa-bajnokságon 8. helyezést elért 4x400 m-es váltó tagja volt.

A legutóbbi évtizedekben a dobóatléták vitték a prímet:

1991-ben a tokiói világbajnokságon Horváth Attila bronzérmes lett diszkoszvetésben. 1992-ben a barcelonai olimpián Gécsek Tibor negyedik lett kalapácsvetésben, Horváth Attila ötödik diszkoszvetésben. 1998-ban a valenciai fedett pályás EB-n Varga Judit 1500 m-en harmadik helyezést ért el. 2002-ben az atlétikai Európa-bajnokságon győzött, 2003-ban a világbajnokságon ezüstérmes lett Annus Adrián kalapácsvető és Fazekas Róbert diszkoszvető.

2008-ban a pekingi olimpián döntőbe jutott, ahol nyolcadik lett, és ezzel 1 pontot szerzett a magyar csapat részére Fazekas Róbert, 2010-ben pedig ugyancsak ő EB-harmadik lett Barcelonában.

Tovább...

Birkózás

A Haladás VSE három sportágat karolt fel megalakulásakor, ezek egyike volt a birkózás. Az 1920 őszén indult szakosztály alapítója és vezetője Szomorú András középiskola tanár. A sportolók többsége a MÁV Javítóműhelyében dolgozott: Herlicska Róbert, Sturm József, Fejes János, Fenyvesi József, Aranyos Béla, Kovács István, Horváth Miklós, Szabó Iván, Herlicska József, Eck János, Horváth István, Eck Károly, Fülöp Ferenc.

 

Akkoriban a birkózók a MÁV Javítóműhely éttermében kaptak otthont, s a versenyek nagy részét itt rendezték.

Az első országos versenyt 1921-ben rendezték meg Szombathelyen, s bár a hazaiaknak nem sikerült dobogóra kerülni, a nagy érdeklődés bizonyította: szeretik a városban ezt a sportot is.

1922 az első sikert hozó év: Herlicska Róbert az országos bajnokságon megkapta a "legtechnikusabb versenyzőnek" járó díjat. Rá egy évre már ő lett a csapat edzője, és 1923-ban Szombathely megrendezte az első nemzetközi versenyt is.

A gazdasági világválság idején nem csak anyagi gondok léptek fel, hanem még termüket is elveszítették a birkózók. A MÁV éttermét ugyanis átépítették, így 1932-ig szüneteltetni kellett a szakosztályt. Herlicska Róbert 1931-ben elhunyt, így a négy év kihagyás mellett szakmai tekintélyét is elveszítette a birkózó szakosztály.

A birkózók nem találtak magukra a Haladás VSE-n belül e törés után, többen a Szombathelyi FC-hez igazoltak, így a szakosztály fel is oszlott 1935-ben.

A háború után kezdődhetett minden előről. Füzessy József vezetésével 1948-ban fogtak hozzá ismét a Haladás VSE birkózó szakosztályának újjászervezéséhez. Első otthonuk a MÁV Kultúrháza volt, első szakosztályvezető pedig Sövegjártó István. 1949-ben a Nagyszálló (ma: Hotel Savaria) télikertjében edzettek a birkózók, a szakosztály pedig központi utasítás szerint Lokomotív néven szerepelt.

1951-ben Bokor Tibor és Noha Fernec területi bajnok lett, Török László pedig országos ifi-harmadik. 1952-ben - a birkózó szakosztály munkájának elismeréséül - az Országos Birkózó Szövetség Szombathelyen rendezte meg a magyar-szovjet szabadfogású birkózó-bemutatót. A nézőtér zsúfolásig megtelt.

Amikor Füzessy József átigazolt a 17. sz. AKÖV-höz edzőnek, a birkózó szakosztály ismét megrekedt. Az ötvenes évek közepétől 1962-ig ismételten nem beszélhettünk HVSE-birkózásról. 1963-ban felcsillant ismét a remény, de ez csak egy meghívásos versenyig tartott és 1969-ig nem történt előrelépés.

1970-től a HVSE bekapcsolódott az utánpótlás-nevelésbe és birkózó-szakosztályt hozott létre a Sportiskolában. Az igazi fellendülés 1971-ben indult meg: a Volán és a HVSE egyesültek, Füzessy József visszatért, ő lett a szakosztályelnök. 1971-ben Németh István szabadfogású junior OB-t nyert. 1976-ban Veréb István és Andics Csaba serdülő magyar bajnok lett, Vámos Zoltán pedig válogatottként részt vehetett a Vasutas Európa-bajnokságon, ahol hatodik lett. 1977-től Veréb István, Andics Csaba és Tóth Sándor válogatott-kerettagok lettek. A versenyzők létszáma elérte a 150 főt.

1978-ban ötödik alkalommal nyerte meg a Haladás VSE a Kozma István emlékversenyt, így a vándorserleg végleg Szombathelyre került. Ugyanebben az évben a felnőtt szabadfogású birkózó bajnokságon az első három helyezettet a zöld-fehérek adták: Szemerédi Péter, Németh István, Vámos Zoltán sorrendben.

1978-ben ifjúsági csapatbajnokságot nyert a Haladás VSE, Szalóki Sándor edző vezetésével. A Vasutas felnőtt bajnokságon Vámos Zoltán nyert, Szemerédi Péter lett a második. Császár György és Nagy István ifjúsági bajnok lett. 
 

Tovább...

Futsal

A 2000-es évek elején egy remek kispályás együttes jött össze, amely szép sikereket ért el Szombathelyen,
Vasban, de nem egyszer a megyehatáron kívül is. Az Admirál Casino tulajdonképpen egy baráti társaság volt. Aztán megfogalmazódott a gondolat, hogy tovább kellene lépni.

Ekkor a Haladás VSE családjához csatlakozva benevezett a gárda az NB II-be, és, ahogy mondani szokták,
evés közben jön meg az étvágy – így voltak ezzel a futsalosok is. Sorra nyerte a csapat a mérkôzéseket, míg
végül a bajnoki cím Szombathelyre került. Feljutott az Admiral-Haladás VSE az élvonalba, amely a játékosok számára sokkal nagyobb terhet jelent. Családi és munkahelyi elfoglaltság miatt jó néhány alapember nem tudta
vállalni már az NB I-es szereplést. A szakosztály azonban hálás nekik, hiszen ôk vívták ki a feljutást.

Új srácok érkeztek a gárdába, izgalommal várja a vezetőség is, hogy mire lesz képes az átalakult csapat az NB I-ben.

Segítség nélkül biztosan nem ért volna el ilyen szép sikereket az együttes. A Haladás VSE állja a technikai és az utaztatási költségeket, a szereléseket szponzorok adják, az önkormányzat jóvoltából az Aréna Savariában rendezheti a
hazai mérkôzéseit a zöld-fehér gárda, emellett a fô támogató, az Admiral is alaposan kiveszi a részét a költségvetésbôl.
 

"Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki tett a szombathelyi futsalért, mi azt ígérhetjük, hogy megteszünk
minden tôlünk telhetôt, hogy sok örömet szerezzünk a szurkolóknak, a támogatóknak, a szom bathelyieknek."
 

Tovább...

Labdarúgás-Utánpótlás

Feltöltés alatt...

Tovább...

Lábtenisz

Feltöltés alatt...

Tovább...

Ökölvívás

Feltöltés alatt...

Tovább...

Röplabda

Haladás VSE röplabdaszakosztálya 1950-ben alakult meg Dr. Dallos Károly vezetésével.

A női csapat 1956-ban megnyerte a Vas megyei bajnokságot, így jogosultságot szerzett az NB II-ben való indulásra. 1977-ben Gál László és Nagy Gábor irányította a lányokat és a HVSE-lányok pedig veretlenül nyerték meg az NB II-t.

Az 1997/98-as bajnokságban az NB I-ben hatodik lett, az 1998/99-es bajnokságban ötödik.

Most az NB II-ben szerepel a gárda, elsősorban középiskolásokra támaszkodva, néhány rutinos játékossal megerősítve.

 

Tovább...

Sakk

Az 1990-es évek elején fiatal, lendületes és lelkes tehetségek bukkantak fel először helyi, majd országos bajnokságok élén. Összetartásuk, tenni akarásuk és kitartásuk révén mára ők lettek a jelen generáció edzői, nevelői, példaképei. Lankadatlan munkájuknak köszönhetően a Haladás VSE az ország egyik legjelentősebb utánpótlás nevelő egyesületévé nőtte ki magát az elmúlt években.

A széles körű nevelő munka mellett az egyesület szakosztálya mára az ország szinte egyetlen olyan egyesülete, amely párhuzamosan mindhárom magyar bajnokságban képviselteti magát, játéklehetőséget adva ezzel mind az amatőr, mind a versenyszerűen sportolók számára.

A 2010/2011-es sakkbajnokságban (NB I Szabó László-csoport) a harmadik helyen végzett a sakkcsapat az NB I-ben, így a BEK-ben indulhatott az együttes – és Európa 27. legjobb csapataként zárt.

 

Tovább...

Sportíjászat

2009 nyarán alakult meg a Nibur Népe íjászegyesület. A Haladás VSE felajánlotta a szakosztályként való csatlakozás lehetőségét, amit örömmel fogadott el az íjászegyesület.

A szakosztály hivatalos megalakulása előtt már lefektette azokat a  célokat, amit a jövőben el szeretnének érni. Ezek

- az íjászat népszerűsítése
- a hagyományok őrzése és tisztelete
- gyerekek foglalkoztatása
- versenyképes csapat felépítése
- bemutatók szervezése
- nemzetközi kapcsolatok kipítése
- lehetőség szerint verseny rendezés
- a Magyar Íjász Szövetség által indított utánpótlás programban való részvétel

A szakosztály nem csak hagyományőrző ténykedéseket folytat, emelett a spor íjászatra is van lehetőség. Erős közösséget hoztak létre. 

Tovább...

Súlyemelés

Feltöltés alatt...

Tovább...

Tenisz

1920-ban alakult meg a népes, ámde akkoriban még versenyszerűen nem játszó tenisz-szakosztály. 1923-ra épült fel a Rohonci úti sporttelep, ahol már öt teniszpálya is helyet kapott: a II. világháború azonban leromobolta ezeket mind. 1946-ban Asbóth Sándor irányításával indult el a teniszcsapat az első Vasutas Bajnokságon, ahol nagyon szépen helytálltak.

Az ötvenes években kiemelkedő eredményt a fiatalok értek el, ugyanis a felnőttek többsége Budapestre ment tanulni vagy pedig eligazolt egy fővárosi klubhoz, mert ott jobb körülmények között edzhettek. Ilyet tehetséges saját nevelésű játékos volt Kunovics Zsuzsa, Fehér Gyöngyi, Barcza Ferenc, Horváth László és Szabados Zoltán. Ám ekkoriban már az üttörőkorosztályból is kiemelkedett Szabó Éva és Vizkeleti Éva.

1960-ban azonban Kunovics Zsuzsa és Fehér Gyöngyi Budapestre távoztak. Azonban nyomukban már ott voltak a fiatalok: Unger András, Szabó Éva (aki már 1961-ben válogatott volt), Vizkeleti Éva, Mayer László (Pofi) és Sári Károly. Ettől az évtől kezdve folyamatosan megrendezték a Budapest-Vidék válogatott összecsapást: a vidékiek első játékosa Szabó Éva volt.

1986-ban pedig Szabó Éva visszatért Budapestről és átvette a női csapat irányítását. Szabó Éva, a magyar teniszsport egyik legfényesebb csillaga, 22 magyar bajnokságot nyert.

Tovább...

Természetjáró

Feltöltés alatt...

Tovább...

SzovaLak

Futsal Haladás

Morelle Z3 Systems - Weboldal,Webes alkalmazásfejlesztés