Ugyan Nemes Bálint személyében csak egy birkózó képviselte a Haladás VSE színeit a Dunaharasztiban megrendezett szabadfogású junior országos bajnokságon, ám ő magabiztos versenyzéssel aranyérmes lett.  Amúgy mesterének, Veréb Istvánnak ez a 300. olyan bajnoki címe, melyet tanítványai gyűjtöttek be.

Az ifjúsági válogatott Nemes Bálint fiatal kora miatt csak engedéllyel indulhatott a juniorok között, ám ennek ellenére szabályosan leiskolázta az egész mezőnyt. Klubunk sajátnevelésű birkózója mind a négy mérkőzését fölényesen nyerte meg, ellenfelei még pontot érő akciót sem tudtak rajta csinálni. A döntőben a kötöttfogású magyar bajnok Tősmagi Attila is szinte csak asszisztálásra volt képes: a vége 10:0 lett Veréb István tanítványa javára

- Nagyon örülök ennek a magyar bajnoki címnek, már csak azért is, mert ez a jubileumi 300. az edzői pályám során. Az eredményekből kitűnik, hogy Bálint nagyon jól birkózott. Az az igazság, hogy már az év eleje óta tartja ezt a remek formát – foglalta össze véleményét versenyzőjéről Veréb István szakosztályvezető.

Nemes Bálintnak idén nagyon sűrű volt a versenyprogramja. Többek között részt vett a kadet korosztály olaszországi Európa-bajnokságán, valamint bulgáriai világbajnokságán is. Ennek ellenére nem fáradt el a szezon végére sem.

- Az az igazság, hogy a nyáron azért rengeteget kivett belőlem a sok edzőtábor és a két világverseny. Szerencsére sikerült magamat kipihenni és így a jól fel tudtam készülni az őszi megmérettetésekre. Ennek a magabiztosan megszerzett bajnoki címnek azért is örülök, mert a vb és az Eb nem úgy alakult, ahogy előzetesen reméltem. Bízom abban, hogy a folytatás is hasonló lesz és a saját korosztályomban, azaz az ifik között is aranyérmes leszek – tekintett már előre a hétvége újabb versenyére Nemes Bálint.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top