A Haladás VSE mindkét klasszis birkózója úgy gondolja, hogy ott a helye a tokiói olimpián. Ligeti Dánielnek és ifjabb Veréb Istvánnak is két lehetősége lesz még arra, hogy kvalifikációt szerezzen a 2020-as ötkarikás játékokra.

Nagyon úgy néz ki, hogy igen gyorsan sikerült Veréb István tanítványainak feldolgoznia a nem éppen jó eredményt hozó kazahsztáni világbajnokságot. Igazság szerint Ligeti Dánielnek volt nehezebb dolga, mivel az ő fejében még a búcsú is megfordult a kiesése után. Szerencsére ma már mindketten optimistán tekintenek a jövőbe. Egybecsengő véleményük szerint mindkettőjüknek ott a helye a 2020-as tokiói olimpián.

„Volt egy szerencsétlen nyilatkozatom az üzbég fiútól elszenvedett vereségem után. Óriási csalódásként éltem meg azt a meccset és az egész világbajnokságot is. Ma viszont már előretekintek és nagyon várom, hogy december 2-án elkezdjük a felkészülést. Addig egyedül készülök. Futás, erősítés szerepel a programban. Jó volna, ha megfelelő ellenfelekkel tudnék majd készülni. Erre a legjobb egy edzőtábor lenne. Manapság Grúziában, Dagesztánban és Oszétiában vannak ilyenek. Az olimpiai kvalifikáció megszerzésére még két lehetőség kínálkozik, ám én már az elsőn, márciusban Budapesten meg akarom váltani a tokiói repülőjegyet. Előtte viszont az Európa-bajnokságon szeretnék bizonyítani. Ezüst – és bronzérmekből már jó párat gyűjtöttem világversenyeken, jó lenne most már végre egy arannnyal bővíteni a kollekciót” – adott egy gyors helyzetjelentést Ligeti Dániel, aki szerint igen nehéz lesz kijutni az olimpiaára, de erre pozitív hozzáállás nélkül esélye sem lenne. Az optimizmusának mindenesetre nagyon jót tett az a Jakutszkban megrendezett nemzetközi viadal, ahol négy orosz ellenfelét legyőzve végzett az első helyen.

Teljesen hasonló cipőben jár ifjabb Veréb István is, aki nem régiben Kamerovóban diadalmaskodott egy olyan versenyen, ahol világ-, illetve Európa-bajnokok sora szerepelt. Így nem meglepő, hogy Jimmy is kifejezetten optimista a jövőt illetően.

„Úgy gondolom, hogy ott a helyem a 2020-as ötkarikás játékokon és mindent meg is fogok tenni annak érdekében, hogy ezt a célt realizáljam. Igazság szerint Kazahsztánban sem voltam rossz állapotban, ám a kvalifikációs versenyekre még ezen is javítani szeretnék. Márciusban hazai közönség előtt lesz az első lehetőség. Az itthoni légkör plusz energiákat adhat. Hiszek abban, hogy profi felkészüléssel - például megfelelő táplálkozással -, elérhetem a céljaimat, amiben a stabil háttér is sokat segíthet. Egyértelműen érzem azt, hogy a Haladásnál fontosnak tartják, hogy a 2020-as olimpián is szerepeljenek szombathelyi zöld-fehér sportolók – foglalta össze gondolatait ifjabb Veréb István.

A tokiói olimpiával kapcsolatban még két kvalifikációs viadalt rendeznek. Márciusban Budapesten, míg májusban Szófiában lehet kvótához jutni. Mindkét viadalon nagyon erős mezőny lép majd szőnyegre, így szó szerint bravúr kell az olimpiai részvételt jelentő helyezések eléréséhez.

Fotó: Magyar Birkozó Szövetség

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top