Nagy küzdelemben elért 2–1-es győzelemmel indította NB I-es futsalcsapatunk a felső-házi rájátszást. A mieink úgy múlták felül a Kecskemét együttesét, hogy a szünetben még döntetlenre állt a derbi.

 

A játékosok közül a csapatkapitány Horváth Péter, valamint a brazil Darrieer, míg a szakmai stábból Juanra Calvo hagyta ki sérülés, illetve betegség miatt a Kecskemét elleni derbit. Így a meccselés Sziffer Andás edző feladata lett, aki a 9. percben örömmel konstatálhatta, hogy Sipos Gergő vezetést szerez számunkra. Sokáig azonban nem tartott a boldog időszak, ugyanis a vendégek Mánya Szabolcs kisbüntetőből elért találatával egyenlítettek. Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de Alasztics Marcell és Rigó László is hibátlanul tette a kapukban a dolgát, így a szünetben 1–1-es döntetlen állt az eredményjelzőn.

Térfélcserét követően maradt a kiélezett küzdelem, nagy helyzetekkel megspékelve. Ebből adódóan mindkét cerberusnak bőven akadt dolga. Szerencsére a 28. percben a vendégek hálója rezdült meg, Dávid Richárd talált egy pontrúgást követően a kecskemétiek kapujába. A hajrában a vendégek megpróbálkoztak az öt a négy elleni játékkal, de ezzel csak azt érték el, hogy a mieink előtt adódtak szinte 100 százalékos ziccerek. Mivel ezek kimaradtak, 2–1-es Hali-győzelemmel ért véget a mérkőzés. Azaz a mieink győzelemmel kezdték a felsőházi rájátszást.

Sziffer András edző: - Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Mi az első félidőben picit fásultabbak voltunk, de a második játékrészben megjöttek a helyzetek is. Igaz, ki is hagytuk őket. Úgy gondolom, hogy ez a szoros, 2–1-es győzelem összességében megérdemelt, de a következő fordulókban többet kell tennünk a sikerért. Jobban oda kell figyelnünk a helyzetkihasználásra.

 

Haladás VSE-SG Kecskemét Futsal 2–1 (1–1)

Gólszerzők: Sipos Gergő (9.), Dávid Richárd (28.) illetve Mánya Szabolcs (12.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 4 +11 16
2. Haladás VSE 4 +7 15
3. Debreceni Egyetemi AC 4 -5 4
4. Futsal Veszprém 3 -6 3
5. SG Kecskeméti Futsal 3 -7 1
Go to top