Leiszt Máté irányításával a Hungast-Haladás VSE 12 női röplabdázója állt munkába. A játékosok napi két gyakorláson vesznek részt. Hosszú hétvége ide, avagy oda, hétfőn két edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2019-2020-as szezonra klubunk Extraligában szereplő női röplabdacsapata. A foglalkozásokat a Békéscsabáról érkezett 31 esztendős Leiszt Máté irányítja, aki első alkalommal lesz vezetőedző egy élvonalbeli felnőtt együttesnél.

- Természetesen örülök a lehetőségnek és nagy kihívásnak is tartom. Szeretnék egy olyan csapatot kialakítani, melynek a küzdőszellem lesz az erőssége. Első sorban nem eredményekben, hanem játékban gondolkodok. Ez a két dolog amúgy is összefügg: ha jó a teljesítmény, akkor a sikerek sem maradnak el – fogalmazott a fiatal ambiciózus szakember, aki jelenleg még egyedül tevékenykedik a gárda mellett, de hamarosan egy segítőt is kap majd. A Mucsi Péter vezette stáb pillanatnyilag több jelölttel is tárgyalásban áll.

A csapat keretét jelenleg 12 játékos alkotja. Közülük négy utánpótláskorú fiatal, míg a többiek természetesen felnőtt röplabdázók. Az egyik legnagyobb névnek az a Vacsi Evelin számít, akit a Kaposvár együttese adott kölcsön a Haladásnak.

- Az előző szezonban kétszer is játszottam a szombathelyi gárda ellen. Már akkor is feltűnt, hogy remek közösséget alkotnak a játékosok és kifejezetten erőteljes röplabdát játszanak. Bízom abban, hogy sokat tudok segíteni majd a csapatnak a célok elérésében és a saját fejlődésem is töretlen lesz. Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős, színvonalas bajnokság vár ránk, amiben a Haladás sikeresen szerepel majd. Szerintem az Extraligában maradás nem lehet kérdéses, akár az ötödik hely környékére is odaérhetünk – bocsátkozott némi jóslásba a 41-szeres válogatott röplabdázó.

A tervek szerint a csapat szeptember 7-én Klagenfurtban játssza majd az első felkészülési mérkőzését, azt követően pedig természetesen pályára lép a hazai rendezésű felkészülési tornán is, mely a 100 éves jubileumi rendezvénysorozat részének tekinthető. Addigra minden bizonnyal teljessé válik a játékoskeret is. A vezetőség még három igazolást tervez. Az egyik közülük feladó posztra érkezik majd.

 

A Hungast-Haladás VSE jelenlegi játékoskerete:

Takács Bernadett, Vacsi Evelin, Császár Norina, Csóka Lili, Zoltán Anna, Blázsovics Dorka, Péteri Vanda, Marton Gabriella, Osbáth Nóra, Sophie Wallner, Stephanie Lojen, Genesis Miranda

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top