A Klagenfurtban megrendezett nemzetközi felkészülési tornán pályára lépett a Hungast-Haladás extraligás röplabdacsapában a nem régiben szerződtetett Sharanda Pickering is.

Három csapat részvételével tartották meg Ausztriában azt a felkészülési tornát, melyen hazájuk élvonalában szereplő gárdák vettek részt: a hazai ATSC Kelag Wildcats Klagenfurt, a szlovén Calcit Kamnik, valamint a Leiszt Máté edzette szombathelyi zöld-fehér együttes. A mieinknél szerepet kapott a Brit Virgin-szigetekről érkező, 23 esztendős, 189 centiméter magas center, Sharanda Pickering is.

A tornát amúgy a házigazdák nyerték, akiktől 3:0-ra (23, 8, 8) kapott ki a csapatunk. Sajnos a szlovének ellen sem sikerült szettet nyerni, az a derbi is 3:0-ás (22, 24, 18) vereséggel végződött.

- A felkészülési időszak legkeményebb fázisában vagyunk, így szó szerint munkából mentünk a tornára. Ezért aztán nem is nagyon fókuszáltunk az eredményre. A játékosoknak egy kis környezetváltozást jelentett a klagenfurti út és ezzel az edzések jelentette monotonitást is megtörtük picit. Én pedig visszaigazolást kaptam az eddig tanultakról. A blokkolásban és a védekezésben is voltak bíztató jelek, a támadásépítés viszont majd ezután kerül terítékre. Az új játékosunk sok lehetőséget kapott, voltak kifejezetten jó dolgai, főként blokkolásban – összegezte az ausztriai tapasztalatait Leiszt Máté, aki hasonlóan gondolkodik a hétvégi hazai tornával kapcsolatban is, azaz a tanultakat szeretné viszontlátni a csapatától és a sikeres szereplés ezúttal sem lesz elsődleges szempont.

Szeptember 14-én szombaton három csapat vesz részt a Haladás 100 éves jubileumi rendezvénysorozatához kapcsolódó nemzetközi felkészülési tornán, melynek helyszíne a Rohonci úti sportkomplexum lesz.

A pontos program:

15.30: Szent Benedek Balatonfüred-Hungast-Haladás

17:30: UVC Holding Graz-Szent Bendek Balatonfüerd

19.30: Hungast-Haladás-UVC Holding Graz

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top