Jó napok járnak manapság a Hungast-Haladás extraligás röplabdacsapatára. Leiszt Máté tanítványai a hétvégén megnyerték a Balatonfüreden rendezett felkészülési tornát, majd pedig bejutottak a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

Háromcsapatos erőpróbán vettek részt a vasi zöld-fehérek a Balaton-parti településen, ahol két NB I-es együttessel, a házigazda Szent Benedek-Balatonfüreddel és a Diósgyőrrel találkoztak. A mieink a torna nyitómeccsén a hazaiakkal néztek farkasszemet és főként az első két szettben jó teljesítményt nyújtva 2:1-re nyertek. Ezt követően a Diósgyőr elleni derbi már jóval simábban alakult: 3:0 lett a vége a szombathelyiek javára. Így a viadalt Leiszt Máté együttese nyerte.

- Köszönjük a meghívást a füredieknek, egy nagyon hasznos tornán vehettünk náluk részt. Sok bíztató jel volt a játékunkban. Különösen a védekezéssel, a blokkokkal voltam elégedett. Persze hibákat is láttam, melyeket ki kell javítanunk. De türelmes vagyok, mivel az Extraliga rajtjáig erre lesz elegendő időnk, lehetőségünk – összegezte a látottakat Leiszt Máté vezetőedző, akinek a munkáját a Debrecenből érkező Tóth Dániel segíti a továbbiakban.

A tornagyőzelem után a Haladás a Magyar Kupa selejtezőjében lépett pályára és a Debreceni EAC otthonában aratott 3:0-ás győzelemének köszönhetően bejutott a legjobb 16 közé, ahol a bajnoki címvédő Vasas együttesével találkozik majd.

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top